Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να μείνει Superferry γιατί είναι πλέον ένα brand ταυτισμένο με την Golden, οπότε σε περίπτωση βλάβης ή αβαρίας πλήγεται το image της εταιρίας. Όταν αγοράστηκε από τη Blue μιλουσαμε υπό αλλά συνθήκες καθώς ήταν η είσοδος σε μια αγορά-γραμμή με ένα καθιερωμένο brand.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Απο τη στιγμη που ολα τα συμβατικα της εταιριας εχουν μπροστα το AQUA, δεν νομιζω οτι εδω θα δουμε κατι αλλο

AQUA κατι θα ειναι το ονομα του και αν δεν υπαρχει καποια ρητρα απο την Golden θα εβαζα τα λεφτα μου στο AQUA SUPERFERRY II.

Ζυγωνει ομως ο καιρος και θα μαθουμε

Link to comment
Share on other sites

Πολυ δυσκολο να κρατησει το "Superferry" στο ονομα του απο τη στιγμη που υπαρχει πλοιο ανταγωνιστριας εταιρειας με το ιδιο ονομα.Δεν ειναι χαζοι οι Στεφανου.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, valencay said:

Στις 10 του Οκτωβριου το βαπορι αλλαζει χερια....

θα αξιζε να κανει κανεις μαζι του ενα τελευταιο ταξιδι, στη γραμμη που το (και την) ανεδειξε.:unsure:

οχι βεβαια την τελευταια μερα που θα ειναι οι συνθηκες ιδιαιτερες και θα υπαρχει συνωστισμος.B)

 

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ενώ έφτασε στη Μύκονο από Νάξο δεν συνέχισε για Τήνο. Εδεσε στη γωνία για αρκετή ώρα ενώ τώρα έχει κάνει αναστροφή και είναι δεμένο στην ίδια θέση αλλά με την πλώρη στο ντοκο. 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απώλεια της άγκυρας του ΕΓ-Ο/Γ Superferry II στη Μύκονο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFERRY II'' Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Μυκόνου προς τους λιμένες Τήνου-Άνδρου-Ραφήνας, ότι κατά τον απόπλου από τον οικείο λιμένα, απώλεσε την αριστερή άγκυρα.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 233 επιβάτες, 44 Ε.Ι.Χ., 4 Φ/Γ, 1 λεωφορείο και 7 δίκυκλα που προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SUPERFERRY II'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

 

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε και τη τελευταία άφιξη της Σουπερφερακλας στη Ραφήνα. Εντύπωση μου έκανε ότι δεν έριξε ούτε μια κόρνα αλλά ουτε και τα αλλα δυο ομοσταυλα του κορναραν προς τιμήν του. Για την ιστορία, στην Τήνο έκανε πιρουετα μέσα στο παλιό λιμάνι ενώ στην Ανδρο εξήλθε από τη μπουκα με την πρυμνη. Καλά ταξίδια να έχει και ας ελπίσουμε η Seajets να μην το αφήσει στη μοίρα του. 

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε τις τελευταίες προσεγγίσεις του Superferry II στο λιμάνι της Μυκόνου και της Άνδρου με τα σινιάλα της Golden Star Ferries.

2 hours ago, express adonis said:

Θα κατσει ραφηνα η θα φυγει για περιξ πειραια??δεν μας χαρισε ενα σφυριγμα :(

 

2 hours ago, margaritis24 said:

Ραφηνα θα κατσει σημερα κ αυριο. 

Αύριο θα γίνει υποβρύχιος έλεγχος του σκάφους, έτσι ώστε να παραδοθεί στη Seajets. Το πλοίο σίγουρα θα μείνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στο λιμάνι της Ραφήνας (ακούγεται ότι θα μείνει και το Νοέμβριο δεμένο εκεί).οι Λίγο πριν την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Ραφήνας έγινε σχετική ανακοίνωση στο πλοίο, που έλεγε ότι ήταν το τελευταίο ταξίδι του πλοίου με τα σινιάλα της Golden Star Ferries αλλά και στη γραμμή, μετά από 28 χρόνια παραμονής!!! Όποτε έφτασε η ώρα να μάθουμε το νέο όνομα του Superferry II!! Το αρχικό όνομα που είχε ακουστεί ότι θα πάρει το πλοίο ήταν Aqua Legend, αλλά τελικά η Seajets άλλαξε άποψη και το πλοίο θα πάρει το όνομα Super Star

Link to comment
Share on other sites

Ήταν άνοιξη του 1993, μαθητής ακόμα, όταν πρωτοείδα το Superferry Il να μπαίνει καμαρωτό καμαρωτό στο λιμάνι. Οι γραμμές του πολύ διαφορετικές από τα πλοία που υπήρχαν εκείνα τα χρόνια. Ένα όμορφο καράβι, με αρμονικές γραμμές, που τραβάει το βλέμμα, που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο ακόμη και μετά από τόσα χρόνια.

Πέρασαν 28 χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί του, μας ταξίδεψε με όλους τους καιρούς με ασφάλεια και συνέπεια, μας έφερε τους αγαπημένους μας ανθρώπους στο νησί, μας χάρισε στιγμές απόλαυσης τα καλοκαίρια και μας κράτησε συντροφιά τους χειμώνες. Έγινε, όχι μόνο αγαπητό και σήμα κατατεθέν της γραμμής, αλλά το καράβι μας.

Παρόλο που δεν φεύγει από την Ελλάδα και πολύ πιθανό να έχουμε τη χαρά να ταξιδέψουμε και πάλι μαζί του η χθεσινή ημέρα δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Λίγο μετά τις 16.00 σήκωσε καταπέλτη από το έξω λιμάνι της Τήνου και πήρε πορεία αριστερά μπαίνοντας στο παλιό λιμάνι. Με μια αργή αριστερή επιτόπου στροφή σφυρίζοντας χαιρέτησε το νησί και όσους κατέβηκαν να το αποχαιρετίσουν με αρκετά αυτοκίνητα να κορναρουν. Λίγο μετά την Τήνο το Super Express μας πλησίασε και απέδωσε χαιρετισμό. Στο Γαυριο κατά την αναχώρηση το πλοίο έστρεψε πλώρη δεξιά και βγήκε από το λιμάνι με ανάποδα σφυρίζοντας διαρκώς.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια το τελευταίο αυτό δρομολόγιο. Εννοείται ότι θα ανέβουν πολλά βίντεο και φωτογραφίες αλλά ήταν μια μοναδική εμπειρία για όσους το ζήσαμε από κοντά. 

Μακάρι η νέα του εταιρεία να του φερθεί όπως και η προηγούμενη. Καλά ταξίδια Superferry II και καλή αντάμωση!

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Συνεχιζοντας την ονοματολογια να πω οτι κατα τη γνωμη μου το SUPER STAR ειναι μαλλον κακη επιλογη .Απο τη στιγμη που ολα τα συμβατικα βαπορια εχουν μπροστα το AQUA καλο θα ηταν να συνεχιστει αυτο και στο FERRY. Χωρια που και το LEGEND ειναι αρκετα πιο πετυχημενο σε σχεση με το αχρωμο SUPER STAR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...