Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Για το μέλλον του βαποριου λογικά όλα είναι ανοιχτά, τουλάχιστον με τη μέχρι στιγμής εικόνα της εταιρείας, αυτό αισθάνομαι. 

Από χτύπημα στις Δυτικές μαζί με την αγονη τους, Λαύριο για πάνω, Αζόρες, Ιόνιο ακόμα και διεκδίκηση της Κασοκαρπαθίας από Πειραιά μιας που ήδη πήγε σε σκατζα.

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, ειδικά αν γίνουν ζευγάρι με τη Σαντοριναρα σε ενδεχόμενη επιστροφή της.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II στην Τήνο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ'' Ν.Π. 9939, προερχόμενο από λιμένα Ραφήνας προς λιμένες Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένες Τήνου και Μυκόνου. Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν για αποβίβαση τριάντα τρεις (33) επιβάτες, δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε και δύο (02) Δ/Κ και ανέμεναν στο λιμένα προς επιβίβαση, έξι (06) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε.

 

Link to comment
Share on other sites

Γράφουνε που γράφουνε δεν τα διαβάζουν κιόλας. Δεν έπιασε Τήνο και συνέχισε για Τήνο Μύκονο, anyway. Από ότι έμαθα πιάσαμε τα 140χμ/ω ταχύτητα ανέμου οπότε λογικό. (αυτή η ταχύτητα αντιστοιχεί σε Cat1 τυφώνα) 

Link to comment
Share on other sites

Το Superferry II χθες ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του στη πρωινή ζώνη της Ραφήνας και από σήμερα ξεκινάει τα δρομολόγια στην απογευματινή ζώνη με διανυκτέρευση στη Νάξο.

Υ.Γ: Χθες το απόγευμα υποδέχτηκε με παρατεταμένα σφυρίγματα το Superferry, όπου έφτασε μετά την άφιξη του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάντηση ομόσταυλων και σχεδόν συνονόματων στα ανοιχτά της Τήνου πρίν λίγες ημέρες. Ήλπιζα σε ανταλλαγή σφυριγμάτων αλλά τη βγάλανε στη μούγγα. Όπως και να έχει, φάτε μάτια Σουπερφεράκλα

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Oύτε εγώ το πιστεύω!!! Η μόνη άγονη που θα χτυπήσει είναι οι Δυτικές Κυκλάδες αλλιώς θα πάει σε πιο εμπορική γραμμή!!!

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Δεν πιστεύω ότι θα είναι αυτή η βασική του γραμμή, όταν θα περάσει στη Seajets.

Υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει παρουσια στις Σποράδες? η τα εχουν βρει με την Blue Star?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνειδητή η επιλογή του Superferry II για ένα ταξίδι ανάμεσα στην Πάρο και τη Νάξο τον Αύγουστο που δυστυχώς μας πέρασε ήδη. Δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσουν τα δακρύβραχτα αντίο, είτε σε πλοία, είτε σε ανθρώπους, γούσταρα όμως να το ταξιδέψω ξανά. Άλλωστε εδώ θα μείνει το βαπόρι, σαν Aqua Superferry φαντάζομαι, και θα μπορέσουμε να το ταξιδέψουμε και του χρόνου. Μπόλικη κίνηση στην Κυριακάτικη αναχώρηση των 1230 από την Πάρο αλλά και κατόπιν στη Νάξο, στα 11 ευρώ το εισιτήριο για τη Νάξο αν δεν με απατά η μνήμη μου.

 

Μια που είπα εισιτήριο, η τιμή από Πάρο για Μύκονο μέσω Νάξου ήταν αν δεν με απατά η μνήμη μου 2 ευρώ φθηνότερη από το Σαντορίνη Παλάς, αν χρησιμοποιούσε κανεις τη loyalty card των Μινωικών. Μήπως να ήταν μια ιδέα να είναι πιο διακριτή η διαφορά για να προσελκύσει ακόμη περισσότερη κίνηση?

 

Τέλος πάντων σε ένα ωραιότατο ταξίδι και περιδιαβαίνοντας το πλοίο μου έκανε το εξής εντύπωση: συνήθως σε περιπτώσεις πλοίων που είτε έχουν ήδη πωληθεί, είτε επίκειται η πώλησή τους, βλέπει κανείς μια εικόνα εγκατάλειψης και άφεσης στο έλεος του μεγαλοδύναμου. Όχι όμως στο Superferry II, το οποίο ειδικά εσωτερικά παραμένει στα γνωστά καλά του επίπεδα. Νομίζω λοιπόν πως αξίζουν τα εύσημα και στο πλήρωμα και στους αδελφούς Στεφάνου, που σέβονται και το επιβατικό κοινό, και τους εαυτούς τους. Θα μου πεί κανείς βέβαια, πως δεν αξίζουν μπράβο για το αυτονόητο. Σωστό. Αν κάποιος όμως είχε ταξιδέψει για παράδειγμα με το Νήσος Λήμνος πρίν πάει για κόψιμο όπως εγώ, θα ξέρει πως τα αυτονόητα εν Ελλάδι δεν είναι τόσο αυτονόητα.

 

Προσθέτουμε και 2 φωτογραφίες στην gallerie, η πρώτη κατά την διάρκεια μεθόρμισης στην Πάρο και η δεύτερη σε απόπλου από τη Μύκονο. Au revoir.

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II στην Άνδρο

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γαυρίου, για τραυματισμό επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Ο/Γ "ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ" Ν.Π. 9939, μετά τον απόπλου του πλοίου από τον λιμένα Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω αλλοδαπή, κατά την άνοδο της στο πλοίο, χρησιμοποιώντας την κυλιόμενη κλίμακα, απώλεσε την ισορροπία της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αριστερού ώμου.

Άμεσα της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Γαυρίου, η ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο για περαιτέρω έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...