Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Superferry II ολοκληρώνει σήμερα τη ναύλωση του στη Seajets και τα δρομολόγια στη γραμμή Λαύριο Άγιο Ευστράτιο Λήμνο Καβάλα και θα πάει στη Ραφήνα, έτσι ώστε αύριο το πρωί να επιστρέψει δρομολόγια στη κλασσική του γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II στον Άγιο Ευστράτιο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ'' Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα - Μύρινα - Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα του Αγίου Ευστρατίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Λαυρίου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμενε κανένας επιβάτης προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ. οχήματα προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Superferry ΙΙ πραγματοποιώντας το πρώτο του δρομολόγιο δεν κύλησαν ομαλά για το πλήρωμα και τους επιβάτες, καθώς λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που επικρατούσαν είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο κάβος του. Τελικά το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο παλιό λιμάνι της Τήνου και μετά από αρκετές προσπάθειες του καπετάνιου συνέχισε το δρομολόγιο του

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα από Μύκονο, αυτή τη στιγμή το σουπερφερυ 2 παραμένει έξω από το λιμάνι της Μυκόνου καθώς δεν κατάφερε να προσεγγίσει με την πρώτη προσπάθεια λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί!

https://www.meteocam.gr/MykonosPortNorth live απο την κάμερα του Λιμενικού ταμείου Μυκόνου

Μόλις τώρα κατάφερε να δέσει με ασφάλεια στο Νέο λιμάνι της Μυκόνου (13.35LT), μπράβο στον πλοίαρχο και στο πλήρωμα!

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Καλά τί γίνεται, τόσα χρόνια δεν αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα το πλοίο.

Εξάλλου τέτοιους καιρούς έχει ξανασυναντήσει.

Βέβαια, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο νέος του πλοίαρχος το μαθαίνει ακόμα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλοκαιρινη μανουβρα του πλοιου στην Τηνο θα δουμε σημερα.

Ο αερας ηταν 8αρι Τηνιακο ,οποτε συγχωρεστε το κουνημα που υπαρχει σε αρκετα σημεια του βιντεο.Αφησα και τον φυσικο ηχο ωστε να μεταφερθουμε στις συνθηκες που υπαρχαν εκεινη τη μερα στο νησι

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II στη Ραφήνα

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ'' Ν.Π. 9939, ότι κατά τη διέλευση του πλοίου πλησίον νήσου ''Μαντήλι'' στο Κάβο Ντόρο και λόγω έντονου κυματισμού, μια 68χρονη επιβάτιδα έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί.

Στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη πληρώματος του πλοίου, ενώ στη συνέχεια η παθούσα ενημέρωσε η ίδια ασθενοφόρο προκειμένου μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως με την αγορά του σούπερ φερυ 2 από τη Seajets και την έξοδο από τη Ραφήνα , που θεωρω μεγάλο πλήγμα για τη γραμμή που φεύγει μετά από τόσα χρόνια όσο και παλιό να είναι . Ποια θα μπορούσε να είναι η χρήση του;

1.Δυτικές κυκλαδες

2. Ιόνιο ;

3. Ένα καλό και στιβαρό καράβι στην άγονη των αζορων;

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε να πάει και στη Θέση του Aqua Jewel πού έχει και αρκετές καμπίνες και να έρθει το Ακουα στην άγωνη απο Σύρο που την έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

Edited by hsw giorgos
Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο να κρατήσει το ίδιο. Αυτό έκανε η Golden και το πληρωσε αδρά τότε στην Blue γιατί ουσιαστικά αγορασε το brand Superferry και με βάση αυτό έχτισε το δικό της brand Identity. Απο τη στιγμή που η Golden υπάρχει και συνεχίζει τη χρήση του Superferry & Superexpress μου φαντάζει δύσκολο καθότι σε μια μελλοντική βλάβη ή ατύχημα του II συνειρμικά το μυαλό πάει στην Golden. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό το σεναριο στο τραπεζι, καθ ότι το Superferry σαν ονομα έχει βαρυτητα στη Ραφήνα και οχι σε κάποια άλλη πιθανή γραμμή που θα το δρομολογήσει η Seajets. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πω κάτι άλλο: σε μια βιομηχανία που δεν ξέρουμε ποιά δρομολόγια θα γίνουν σε 2-3 εβδομάδες από σήμερα, ποιές είναι οι πιθανότητες η Seajets να έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για το όνομα και τη γραμμή ενός πλοίου το οποίο θα της παραδωθεί σε 6 μήνες από τώρα?

Link to comment
Share on other sites

Για το ονομα συγκεκριμένα Nick την απαίτηση να αλλαχτεί μπορεί να την θέσει σαν όρο η Golden βέβαια.....

Τώρα για τα υπόλοιπα, αν και στην ακτοπλοϊα το έχουμε ξεχάσει αυτό - κατα τ' άλλα συνήθως πρώτα "βρίσκεις" μια ευκαιρία ή (αν δε μιλάμε για liner shipping) κλείνεις ένα συμβόλαιο και μετά επενδύεις σε πλοίο/α, οπότε θεωρώ ότι ξέρουν επακριβώς τι θα κάνουν - ή υπάρχει σχεδόν συγκεκριμένο πλάνο, τουλάχιστον για το superferry..... 

Και γιατι ανεφερα το "κλεινεις ενα συμβολαιο"? Γιατι εκκρεμεί και η άγονη της Κρήτης, οι ναυλώσεις στις Αζόρες κλπ.... 

Link to comment
Share on other sites

Για το όνομα έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Γιώργο, δεν το σκέφτηκα.

 

Για το θέμα γραμμής/ευκαιρίας, δεν είμαι τόσο σίγουρος, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Δες το παράδειγμα του Λατώ, του Aqua Solution αλλά και του Aqua Blue, που στις 2 πρώτες περιπτώσεις τα πλοία έμειναν τελικά ανενεργά ενώ στο τρίτο μαδούσαμε τη μαργαρίτα για το που θα το βλέπαμε να γυρνάει τις προπέλες του. Σίγουρα δεν το πήραν για Θεσσαλονικη - Ηράκλειο που ξεκίνησε πάντως. Εγώ πιθανολογώ πως γίνεται ένας γενικότερος ετήσιος προγραμματισμός του στύλ "πόσες γραμμές έχουμε - πόσα συμβατικά, πόσα ταχύπλοα χρειαζόμαστε". Και βλέπουμε στην πορεία πως θα τα παρατάξουμε. Με τη νομοθεσία και το ΥΕΝ δεν έχουν ζόρια έτσι κι αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...