Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ένα βιντεο από την τελευταία του χρονιά στη Σαντορίνη με τον κόσμο να κρέμεται σαν τα τσαμπιά από το πλωριό μπαλκόνι για να δει την καλδερα και τον cpt Τάσο Τρέσσο να κάνει τη μανούβρα από τη δεξιά βαρδιόλα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι μπιντες λενε οτι το Σουπερφέρρυ ΙΙ πουληθηκε και θα φυγει τελος της σεζον, εχει ακουσει κανενας τιποτα? Επισης οι λενε οτι ολη εταιρεια ειναι προς πωληση και πιθανος αγοραστης ειναι ο Μαρινακης.

Edited by Nick the Greek
όνομα πλοίου
Link to comment
Share on other sites

Πραγματοποίησα ένα ταξίδι με το πλοίο μερικές μέρες πριν από Τηνο προς Μυκονο. Έχοντας ταξιδέψει το ίδιο πρωί με το Superferry, μπήκα καλώς ή κακως στο τρυπακι της σύγκρισης. Και όπως καταλαβαίνετε ο ζυγός έγειρε σαφώς υπέρ του Superferry. Σίγουρα το II αποτελεί υπέρ εργαλείο και βαπόρι που ευχαριστιέσαι να ταξιδεύεις κατάστρωμα, γρήγορο, μαϊτζεβελο αλλά όσο συντηρημένο και αν είναι τα χρόνια του πλέον φαίνονται. Δεν αλλαζω με τιποτα βέβαια τα πλωριά του μπαλκόνια που πέρασα όλο το ταξίδι. Αν πωληθεί τελικά εύχομαι να μείνει στα ελληνικά νερά σε κάποια άλλη εταιρία, και η Golden να συνεχίσει την πορεία της με ένα πλοίο εφάμιλλο του Superferry. 

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθωντας το πλοιο  2 χρονια πιο πριν με την προεκταση σε ναξο παρο αλλα κ φετος στη παρο καθε βραδυ περνει χωματουργικα απο τη μυκονο κ τα παει στη παρο κ μετα τα φερνει το πρωι κ θυμαμαι στη ναξο να διανυκτερευουν μεσα στο πλοιο

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μου είπαν ότι στο βαπόρι δεν μπορεί κανεις να κάνει αναβάθμιση σε αεροπορική κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η απάντηση στη ρεσεψιόν ήταν «δε χρειάζεται. Πήγαινε κάτσε όπου θες» 

Ισχύει κάτι τέτοιο; Ξέρει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Ισχυει.Οταν ταξιδεψα και εγω,στις αεροπορικες καθοταν οποιος ηθελε.Το ασχημο ειναι αν η εταιρεια πουλαει εισητηρια για αεροπορικο καθισμα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι η αρίθμηση ειναι υποχρεωτική βάση των ισχυόντων κανονισμων ενδιαιτησης της Ελληνικής σημαιας. 
Από εκεί και πέρα είναι στην εμπορική πολιτική της εταιρείας αν θα τις πουλήσει ξεχωριστά με κάποια επιβάρυνση η όχι 

Just now, Annivas said:
Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Και μιας και μιλάμε για τη λατρεία, Κυριακή σήμερα και έχουμε late night show 😁. Αφιξη στην Τήνο γύρω στις 00.45 με αρκετό κόσμο και περί τα 90 ιχ. Τα πατάρια φαίνονταν γεμάτα. Αφού έβαλε 12 ιχ και δύο φορτηγά έφυγε για Μύκονο και Πάρο λίγο μετά τη 01.00. Σύμφωνα με ιαματικές πηγές το πλοίο πάει εξαιρετικά στην Πάρο και από Ραφήνα αλλά και από Μύκονο (για το Α-Τ-Μ δε χρειάζεται να πούμε κάτι, σταθερή αξία) 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Βόλτα στο λιμάνι, όλως τυχαίως, την ώρα που ερχόταν το Σούπερφερρυ, 😁😁. Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος το πλοίο κάνει πάντα την ίδια ακριβώς μανούβρα ανεξάρτητα από τον αέρα. Είσοδος στο λιμάνι στις 20.50 με δρόμο, η πλώρη γραμμή στις θέσεις πρόσδεσης. Στα εξήντα περίπου μέτρα, τιμόνι δεξιά. Το πλοίο έρχεται παράλληλα με τις θέσεις πρόσδεσης, το προπελακι ανοίγει την πλώρη ενώ ήδη το ανάποδα δουλεύει και κρατά την πρύμη σταθερή. Το πλοίο γυρίζει χωρίς να ξεπεφτει, φουλ το ανάποδα, μέση το τιμόνι ενώ έχει γίνει ευθυγράμμιση. Με τη φορά που έχει αποκτήσει έρχεται γλυκά προς το ντοκο. Στα δέκα μέτρα μια μικρή κλωτσιά στο πρόσω για να σταματήσει και να ρίξει καταπέλτη. Στα της κίνησης, πολλοί επιβάτες και περίπου 70 ιχ. 

Link to comment
Share on other sites

Αφού η Πάρος δουλευει παρα πολυ καλα και ειδικά φέτος (!), υπάρχουν πιο πολλες πιθανότητες άραγε να μην πουληθεί εν τέλει? Εκτός αν έχουν σχεδιάσει να το πουλησουν και να αγοράσουν κάποιο άλλο συμβατικό (χλωμό το βλέπω με τα δεδομένα του Covid-19) 

Link to comment
Share on other sites

Πάμε να δούμε τη σουπερφεράκλα την ορίτζιναλ να φεύγει βιαστικό από τήνο τελειώνοντας το πρωινό κομμένο δρομολόγιο του σαββάτου και αφήνοντας κ ενή θέση για το θεολόγο δίπλα στο σουπερφερι το νέο, μία από ραφήνα το ίδιο πρωί ένα λεπτό πριν την αναχώρηση και bonus φωτογραφία αναχώρηση απο άνδρο, πάλι αφήνοντας κενή θέση για το θεολόγο.

IMG_6006.jpeg

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, George...f said:

Γνωρίζουμε τελικά τι μέλλει γενέσθαι  με τη Golden και το Superferry II;  Οι φήμες για πώληση του στο τέλος της θερινής σεζον ισχύουν; 

Σαφώς και ΔΕΝ ισχύει κάτι περί πώλησης του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι συναισθηματικό δέσιμο και να υπάρχει με το συγκεκριμένο πλοίο από τους πλοιοκτήτες του, πάνω απ’ολα ειναι επιχειρηματίες και αν κρίνουν ότι η συντήρηση του πλοιου στα standard τους είναι ασύμφορη και έχουν μια καλή πρόταση πώλησης σαφώς και θα προχωρήσουν. Φαντάζομαι όμως με αντίστοιχη αντικατάσταση του, καθώς η φετινή σεζον απέδειξε πως καλα τα ταχύπλοα και τα εύκολα κέρδη του καλοκαιριού, αλλά εν τέλη τα σταθερά έσοδα προέρχονται από τα συμβατικά.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Villandry said:

Πώς είστε τόσο σίγουρος;

 

Θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω κάτι παραπάνω, πέραν αυτού που μπορώ να πω. Ότι τουλάχιστον για τώρα δεν υφίσταται πώληση του συγκεκριμένου πλοίου.

Πάντα φιλικά αγαπητέ.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Οπως εχω αναφερει σε παλιο μου ποστ,το πλοιο επιθεωρηθηκε οχι μια,αλλα τρεις φορες απο ενδιαφερομενους απο χωρα της Αφρικης.Ειχαν μαλιστα βρει και καλη την τιμη του.Μετα ,με τον κορωνοιο κλπ,δεν υπηρξε καποια εξελιξη.Αρα λοιπον ολα τα εδεχομενα ειναι ανοιχτα....

Link to comment
Share on other sites

Δεκτό, άρα ούτε δεν πωλείται, ούτε το χουν δώσει ήδη.

Με καλύπτει η απάντηση σας.

Για λόγους πληρότητας αναμένω και την τοποθέτηση των υπολοίπων που είναι γνώστες του θέματος.

Να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Όλα τα πλοία πωλούνται και όλα μένουν ,όπως προαναφέρθηκε. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι πριν την υγειονομική κρίση το πλοίο όντως είχε επιθεωρηθεί και είχε αρέσει αλλά λόγω κορωνοϊού δεν έγινε τίποτα.Επισης από ότι ξέρω το πλοίο δεν έχει βγει στο "σφυρί" και οι κύριοι Στέφανου δεν ψάχνουν να το πουλήσουν . Αν έρθει κάποιος με ζεστά ζεστά λεφτά και ικανοποιήσει τους διοικούντες της εταιρείας τότε θα υπάρξει συμφωνία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...