Jump to content
Shipfriends

Birka Stockholm (IMO 9273727)


Recommended Posts

Με αφορμή τη μετονομασία του πλοίου τον περασμένο Ιανουάριο σε Birka Stockholm από Birka Paradise και την αλλαγή σινιάλων σε πλώρη (μπήκε το logo της Eckerö) και φουγάρο (έφυγε το logo της Birka και μπήκε το brandname ολογράφως), να αναφέρουμε ότι το διαχειρίζεται η Birka Line, θυγατρική της Eckerö. Έχει μήκος 177 μέτρα, πλάτος 27, βύθισμα 6,5 και φιλοξενεί 1800 επιβάτες. Πραγματοποιεί κατά βάση ημερήσιες κρουαζιέρες στο Mariehamn, αλλά τα καλοκαίρια επεκτείνει τους προορισμούς, πιάνοντας σε λιμάνια όπως το Tallinn και το Visby. Eίναι ναυπηγημένο το 2004 από την αυθεντία στον τομέα των cruise ships και cruise ferries, Aker Finnyards (STX σήμερα).

 

8699454817_e15f8c66d0_h.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το Birka Stockholm θα υποστεί ανακαίνιση ύψους 2,1 εκ ευρώ στο ναυπηγείο Fayard στη Δανία στο διάστημα της ακινησία του από τις 6 έως 18 Ιανουαρίου 2019 στο κατάστρωμα Νο: 5, όπου θα ανακαινιστούν 1450 τμ κοινοχρήστων χώρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Birka Stockholm ολοκλήρωσε προχθές τις εργασίες ανακαίνισης του στο ναυπηγείο Fayard και αναχώρησε για τη Στοκχόλμη. Μέσα στο 2019 θα πρέπει να αναμένουμε να προστεθούν νέοι προορισμοί στις ημερήσιες κρουαζιέρες του πέρα από τη Στοκχόλμη και το Mariehamn. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Birka Stockholm παραμένει παροπλισμένο στο Mariehamn από τις 16 του περασμένου Μαρτίου, και δεν το βλέπω να κουνιέται τώρα σύντομα. Στο web site τους αναφέρουν την 15η Ιουνίου σαν ημέρα επανεκκίνησης, κάτι μου λέει όμως πως αυτό είναι για πολλούς και διαφόρους λόγους, αισιόδοξο. Εμείς ας δούμε το πλοίο σε καλύτερες γι αυτό στιγμές, ενώ πλέει μέσα στο Αρχιπέλαγος τον περασμένο Ιούνιο. Παρατηρείστε τα λίγα του ανοιχτά καταστρώματα, τα περισσότερα από αυτα περιβαλλόμενα από ανεμοθώρακες. Κατασκευή και λογική που παραπέμπει στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, για την πλειοψηφία του έτους.

 

Πρύμα βλέπει κανείς αυτό που εγώ ονομάζω πρύμη-γκρεμός, επί της ουσίας δηλαδή την ανυπαρξία πρύμης με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Προσέξτε επίσης το "δωματιάκι" που εξέχει στα αριστερά, υποπτεύομαι για να θαυμάζει ο επιβάτης τη θέα, αξιοσημείωτο κομμάτι του design. Υπενθυμίζω τέλος πως η Birka Cruises είναι μέλος του ομίλου Eckerö, στον οποίο ανήκει και η ομώνυμη εταιρεία με ferry, το logo του ομίλου βλέπουμε στην πλώρη του Birka Stockholm.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Πού το ξέθαψα αυτό ε?

Έχει κανένας νέα του? Αν δε κάνω λάθος η εταιρεία έκλεισε. 

Ιδιαίτερο πλοίο για συγκεκριμένο προφίλ ταξιδιών.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι πάντα σε συνάρτηση με την αξία του πλοίου. Με μια χαμηλή αξία όπως στις μέρες μας(ΟΚ, όχι όσο χαμηλή όσο πέρυσι) και με μια δαπανηρή μετασκευή όπως αυτή που περιγράφεις, σύν ανανέωση του εσωτερικού, ίσως να συμφέρει να πάρεις ένα από αυτά που έχει κάβα ο Ηλιόπουλος, που έχουν και μπαλκόνια έτοιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις Νίκο, μάλλον πιο φθηνό θα βγει ένα του Ηλιοπούλου.

Το συγκεκριμένο για Μεσόγειο θα ήθελε αρκετές αλλαγές και σίγουρα οι καμπίνες του θα έχουν μέγεθος κατάλληλο μόνο για ολιγοήμερα ταξίδια.

Παραμένει πάντως ενδιαφέρον πλοίο στα μάτια μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τίποτα δεν αποκλείεται, εννοείται. Εξαρτάται αν ο αγοραστής μπεί στον κόπο να κάνει εκτεταμένη μετασκευή. Και το συχωρεμένο το Sea Diamond παρόμοιο configuration είχε, την ίδια δουλειά έκανε εκεί που ήταν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 9 months later...

Στις 30 Μαρτίου θα λάβει χώρα το πρώτο δρομολόγιο, ενώ ανακοίνωσαν επίσης και προσεγγίσεις σε Härnösand, Riga, Rønne και Ystad. Το πλοίο θα μετονομαστεί σε Birka Gotland, αλλά αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...