Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Γύθειο, με 760 Γάλλους επιβάτες, κατέπλευσε στο λιμάνι εγκαινιάζοντας και επίσημα τη θερινή τουριστική περίοδο και φέτος στη Λακωνία.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «COSTA VOYAGER», το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Γύθειο, Άγιος Νικόλαος Κρήτης, Μύκονο, Μυτιλήνη και Ρόδο.

Στην προβλήτα του λιμανιού στο Γύθειο, πρώτο σταθμό της κρουαζιέρας, ο δήμος Ανατολικής Μάνης και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, το Επιμελητήριο και οι επαγγελματίες της περιοχής υποδέχθηκαν τους τουρίστες, δίνοντας έτσι μια πρώτη γεύση της ελληνικής φιλοξενίας, προσφέροντάς τους συμβολικά χαρακτηριστικά εδέσματα της μανιάτικης κουζίνας και ένα φυσικό χυμό από λακωνικά πορτοκάλια.

Παράλληλα, η φιλαρμονική του δήμου υποδεχόταν τους επισκέπτες με ελληνικά τοπικά ακούσματα, τα οποία τελικά αποδείχτηκαν γνωστά και οικεία στους Γάλλους τουρίστες.

Οι επισκέπτες κατευθύνθηκαν στις ομορφιές της Μάνης και στα σπήλαια Δυρού, ενώ αρκετοί προτίμησαν να παραμείνουν στο Γύθειο και στα γραφικά σοκάκια του.

 

Τουρίστες και καταστηματάρχες μείναν καταευχαριστημένοι.

 

Πηγή: Η φωνή της Λακωνίας
 

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Στο Γυθειο βρεθηκα το ΣΚ οποτε ας πουμε δυο λογια για το τι γινεται εκει.

Απο ferry φυσικα δεν ειχαμε τιποτα μιας και ο ΚΟΡΝΑΡΟΣ περναει μονο καθε Τεταρτη μεσημερι.

Στο λιμανακι πρεπει να γινονται εργα ,αν και εγω,ισως και λογω τριημερου δεν ειδα να κινηται τιποτα.Υπηρχαν καποιες φορτηγιδες και δραγες ενω δεμενο ηταν το μικρο ρυμουλκο ΑΕΤΟΣ (1,2,3)

Ακομα στο λιμανακι σε μια ντανιτσα με καποια, μαλλον παρατημενα αλιευτικα, βρισκεται και το μικρο μοτορσιπακι RESTA.Το βαπορακι φερει σημαια Τανζανιας με νηολογιο της εξωτικης και παντοφλομανας Ζανζιβαρης και φυσικα πιαστικε για λαθρεμποριο τσιγαρων το 2011

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Μετά τη μηχανική βλάβη, είχαμε και τη κράτηση του Φ/Γ King 2 στο Γύθειο

Quote

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Φ/Γ πλοίο ''KING 2'' σημαίας Κομόρες στο λιμένα Γυθείου, από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Πολλά STS που γίνονταν στο Skaw ή στο Rotterdam γίνονται πια στα ανοιχτά της Καλαμάτας. Πρόσφατα άκουσα για πλοίο που φόρτωσε με Rebco στο Ust-Luga και κατέβηκε στη Μεσόγειο για STS με ένα κομμάτι του φορτίου να καταλήγει στη Γερμανία μέσω Τεργέστης

Edited by Ssiap21
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το Euro2day αναφέρει , ότι στην περιοχή έχουν γίνει sts 600.000 τόνοι ρωσικού αργού.

Καλαμάτα λέει, αλλά ξέρουμε ότι γίνονται στο Λακωνικό κόλπο. Αν δεν κάνω λάθος, στον Μεσσηνιακό Κόλπο ισχύουν τα 12 μίλια, ενώ στον Λακωνικό τα 6.

Τα φορτία έχουν προορισμό την Ασία και μεταφορτώνονται σε μεγαλύτερα tankers.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...