Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ας δούμε τι έφεραν τα δυο πρωινά πλοία της Ραγηνας.

Ekaterini P άφιξη στην Τήνο λίγο πριν τις 11:40 προερχόμενο από Άνδρο-Ραφήνα αποβίβασε περίπου 150 επιβάτες,2 νταλίκες,2 ημιφορτηγά,3 δίκυκλα και 40 ΙΧ,άμεση επιβίβαση  30 επιβατών,1ΙΧ κει αναχώρηση 11:45 για Μύκονο.

Superferry το οποίο επίσης είχε αναχωρήσει με καθυστέρηση από Ραφήνα στις 12:00 προερχόμενο από Άνδρο-Ραφήνα αποβιβάστηκαν περίπου 100 επιβάτες,2ημιφορτηγα,2 δικυκλα και αν δεν κάνω λάθος 77ΙΧ

αναχώρηση στις 12:15 για Μύκονο 2ΙΧ,2φορτηγακια και 30-40 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μπανιστήρι και στην Τήνο απόψε με την άφιξη του Θεολόγος Π για πρώτη φορά μετά την ακινησία του. Μανούβρα κόπια με αυτήν του Μάκη Σκιαδά από τον νέο του πλοίαρχο, Άκη Σκαμάγκα, και ο καταπέλτης να πέφτει στις 2155. Νομίζω είχε πάνω από 100 επιβάτες για το νησί του Γιαννούλη Χαλεπά, καθόλου χαλεπή η περίοδος για την κίνηση και των τροχοφόρων που έφτασε τα 5 δίκυκλα, 55 ΙΧ, 4 μονά φορτηγά και 8 νταλίκες. Υπήρξε μια καθυστέρηση βέβαια, δεδομένου ότι τα ΙΧ ξεκίνησαν να βγαίνουν σχεδόν στις 2210, φαντάζομαι γιατί η ράμπα ήταν επάνω και από κάτω της είχαν μπεί νταλίκες της Τήνου. Είχαμε και φόρτωση ελάχιστους επιβάτες, 7 ΙΧ και 1 μονό φορτηγό μεταφοράς οικοδομικών υλικών. Απόπλους περασμένες 2220 για το Μάικονος. 

Link to comment
Share on other sites

Για να βγαίνει κόσμος από το Κατερινάκι, λογικά, μόλις έδεσε. Για να ξεφορτώνει ΙΧ το Άνδρος, λογικά, πριν λίγο έδεσε. Για να έχει μερικά ΙΧ το Θεολόγος με τη μούρη στην μπουκαπόρτα, λογικά, φορτώνει. Οπότε, υποθέτω, Θεολόγος, μετά Άνδρος, μετά Αικατερίνη. 

Link to comment
Share on other sites

Με τη σειρά που φαίνονται. Ο Θεολόγoς μετά από μια αριστερή μανούβρα μπήκε στη δυτική στη γωνία, ακολουθεί το FF Andros και σχεδόν ταυτόχρονα και η Αικατερίνη. Πρώτο αναχώρησε το FF Andros και ένα λεπτό μετά ο Θεολόγος. Η Αικατερίνη πρέπει να είχε πολύ ιχ γιατί έφυγε κάνα τέταρτο αργότερα. 

Link to comment
Share on other sites

ΗΤΑΝ και τα τρια γεμάτα κατα 90% στα γκαραζ τους  αλλά το μεγαλύτερο λουκι το εφαγε ο ΤΕΟ ο οποίος έχει μαζέψει καμια ώρα καθυστέρηση γιατί είχε κίνηση και στο ανέβα από ΜΥΚΟΝΟ

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι πλοία μαζί στην Τήνο το βράδυ, αυτήν τη φορά μιλάμε όμως για το Θεολόγος Π και το Σούπερφέρρυ. Μαζί έφυγαν από την Άνδρο, δέκατα του μιλίου πιο ταχύ το Στεφανέικο, διατήρησε το προβάδισμα και έπεσε πρώτο στις 2155. Πολύς ο κόσμος στα καταστρώματα για τη Μύκονο, από κίνηση είχαμε 5 δίκυκλα, 48 ΙΧ και τουλάχιστον 250 επιβάτες. Τα ΙΧ έβγαιναν 2-2 από τον καταπέλτη, είχαμε ταχύτατη εκφόρτωση. Φόρτωση 4 ΙΧ και άμεσος απόπλους ελάχιστα λεπτά μετά τις 2200 για τη Μύκονο.

 

Στα καπάκια ο Θεολόγος με άφιξη 2200 και κίνηση κάτι σε 300 επιβάτες, γύρω στα 15 δίκυκλα, 105 ΙΧ, 1 τουριστικό λεωφορείο, 4 μονά φορτηγά και 2 επικαθήμενα. Πιο αργή η εκφόρτωση του Θεολόγου προφανώς λόγω περισσότερης κίνησης αλλά και γιατί τα ΙΧ έβγαιναν ένα-ένα κατερχόμενα από το πάνω γκαράζ, έχοντας αναμείνει και το να ελευθερωθεί χώρος για να πέσει η ράμπα. Απόπλους ώρα 2215 επίσης για τη Μύκονο.

 

Σημειώνω ότι στους αριθμούς των επιβατών δεν συμπεριλαμβάνονται οι οδηγοί και πιθανοί επιβαίνοντες των ΙΧ και των δικύκλων.

Link to comment
Share on other sites

Παραλίγο σήμερα να ξαναέχουμε 3 πλοία της Fast Ferries την ίδια στιγμή στην Τήνο αλλά το Θεολόγος Π απέπλευσε πρίν να δέσει το Fast Ferries Andros. Σήμερα έχουμε και Καπετάν Χρήστος στις δυτικές θέσεις του νέου λιμανιού.

 

Fast Ferries Andros ήρθε 12 παρά τέταρτο, έφυγε 12, και έβγαλε πάνω από 80 ΙΧ. Παραδίπλα το Αικατερίνη Π ξεφόρτωνε επί ώρα επίσης πάρα πολλά ΙΧ.

 

Superferry άφιξη ώρα 1205, 53 ΙΧ και καμιά 250άρα από κόσμο. Απόπλους ώρα 1213 για Μύκονο.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από 4 χρόνια δυο πλοία για Πάσχα στο νησί ποιο συγκεκριμένα τελευταία φορά το 2018 ήταν το Superrunner και το Θεολόγος Π και τα δυο στο μέσα λιμάνι ήταν.Φέτος το Superexpress στο μέσα και το Θεολόγος Π στο έξω.

Link to comment
Share on other sites

Μια που πέρναγε ο Τάλως απόψε από την Τήνο, ε γρουσουζά να μην δούμε λίγο την κίνηση. Άφιξη ώρα 0125 στις δυτικές προβλήτες του νέου λιμανιού(στην έξω πλευρά δηλαδή) από Πειραιά και Σύρο, εκφόρτωσε 1 φορτηγό και 2 επικαθήμενα βυτία και απέπλευσε μέσα σε μόλις 4 λεπτά για το επόμενό του λιμάνι που απόψε είναι η Μύκονος.

Link to comment
Share on other sites

Κυριακή βράδυ απόψε και πέρασε και από την Τήνο το Τάλως, προερχόμενο από Λήμνο, Μυτιλήνη, Μεστά και Μύκονο. Στη δυτική προβλήτα του νέου λιμανιού το περίμεναν, στην ανατολική έδεσε στις 2110 και φόρτωσε στα γρήγορα ένα φορτηγό με ανάποδα επάνω στη ράμπα και 2 επικαθήμενα βυτία στο κυρίως γκαράζ. Η μία γραμμή φόρτωσης στο κυρίως γκαράζ φαίνεται μάλιστα γεμάτη μέχρι έξω, οπότε φαντάζομαι στη Σύρο θα γεμίσει. Απέπλευσε για το εν λόγω νησί και τον Πειραιά στις 2150, μένοντας περί των 35 λεπτών ανενεργό μέσα στο λιμάνι, για άγνωστο σε μένα λόγο.

 

Κι αφού ανοίξαμε τη webcam, ας πάρουμε τζούρα κι από το Θεολόγος Π. Είναι το αργάμιση δρομολόγιο της Κυριακής το βράδυ από Ραφήνα και Άνδρο, που έφτασε στην Τήνο στις 2250 με δεξιά στροφή μέσα στη λιμενολεκάνη. Από κόσμο είδα περίπου 60 νοματαίους και από τροχοφόρα μέτρησα 2 δίκυκλα, 29 ΙΧ και 2 νταλίκες. Επιβιβάστηκαν ίσα με 30 νοματαίους και από τροχοφόρα 2 δίκυκλα, 13 ΙΧ και 1 συρόμενο σκάφος. Απόπλους ώρα 2300 για τη Μύκονο και τέλος για απόψε, ξεκίνησαν ήδη οι Warriors.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

   Άφιξη του Θεολόγος Π από Ραφήνα γύρω στις 22.00. Ζωηρό το βοριαδάκι και το πλοίο έκανε αριστερή στροφή μέσα στο λιμάνι, κάτι που δε μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν (προφανώς η πρόσφατη αλλαγή στη γέφυρα έφερε και αλλαγή στις συνήθειες στα ρεμετζα). Αναχώρησε στις 22.20 αφού άφησε 20ιχ, 1 πούλμαν και 8 νταλίκες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να πάρουμε μια γεύση από τα ραφηνιώτικα σήμερα Σάββατο. Το Fast Ferries Andros με άφιξη γύρω στις 11.40 άφησε 50 ιχ, 1 πούλμαν και 4 νταλίκες. Με το που σηκώνει καταπέλτη δίπλα πέφτει η Αικατερίνη η οποία ξεφόρτωσε 112ιχ και πάρα πολύ κόσμο. Γύρω στις 12.20 έφτασε και το Superferry. Από μια φευγαλέα ματιά δεν φαίνεται να είχε τόσο μεγάλη κίνηση. 

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη του Champion Jet 1 από Ραφηνα και Άνδρο αποβιβάστηκαν 150 περίπου επιβάτες και 18ΙΧ ενώ επιβιβάστηκαν 80 περίπου επιβάτες και 2 ΟΧ και άμεση αναχώρηση για Μύκονο Νάξο Πάρο και Πειραιά,για Σάββατο όσον αναφορά τα ΙΧ αρκετα λίγα δεν θα μου εκανε εντύπωση να δούμε κάποια   τράμπα στην πορεία με το Speedrunner Jet.

και να επανέλθει αυτο Πειραιά Μύκονο Παροναξια

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Μαζική Επιστροφή μετά το πέρας του τριημέρου.

Αρχικα,Champion Jet 1 200 περίπου επιβάτες και 40ΙΧ.

Superexpress 300περιπου επιβάτες και περίπου 80ΙΧ.

Blue Star Paros 300 περίπου επιβάτες και 75ΙΧ.

 

 

 

Να προσθέσω στο παραπάνω τους 200+ επιβάτες του FFandros και 60 περίπου ΙΧ αλλά και τους 150 επιβάτες και 30 ΙΧ του Champion στο απογευματινό προς (οι περισσότεροι) Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Παρατήρησα σήμερα την ταυτόχρονη άφιξη Αικατερίνη Π και Champion Jet 1 στην Τήνο. Πρέπει να τους έχει επηρεάσει αρκετά η στούκα, το Champion Jet 1 περίμενε καρτερικά να δέσει η Αικατερίνη και μετά αφού πέρασε από μπροστά σχετικά κοντά γύρισε αρκετά μακριά από το ντόκο και έδεσε στην 1η θέση από αριστερά (η οποία δεν έχει ράμπα). Ομολογώ πρώτη φορά βλέπω δύο πλοία να βρίσκονται ταυτόχρονα στο λιμάνι και να δένουν έτσι. Ασφαλιστικά μέτρα😅.

Από κίνηση, αρκετά οχήματα και κόσμος για το Αικατερίνη παρότι Τετάρτη. Το Champion είχε πολύ λίγο κόσμο για τα δεδομένα της Seajets αλλά αναλογικά με τον κόσμο αυτό αρκετά οχήματα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...