Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν το γνωρίζω αυτό. Πάντως σήμερα ξανά αροδο το Le Ponant 😁. Από ότι είδα η Τήνος είναι στο πρόγραμμα κρουαζιερων που κάνει το πλοίο με αφετηρία το Λαύριο συνεπώς θα μας ξαναέρθει. 

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Χαμός στη Τήνο πριν λίγο από αέρα και κυματισμό μέσα στο νέο λιμάνι. Έβλεπα την άφιξη του Blue Star Paros από την web camera, όταν  ήρθε ένα μεγάλο κύμα και πέταξε τους 6 καβοδέτες κάτω, που εκείνη την ώρα μόλις είχαν περάσει τον κάβο στην μπίντα. Ήταν τόσο μεγάλο το κύμα που όταν έσκασε στην προβλήτα, τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο για λίγο .Ευτυχώς να λέμε που δεν παρέσυρε κάποιον στην θάλασσα.

Και εδώ είναι να απορείς.. Γιατί δεν πήγε το πλοίο στο μέσα λιμάνι ? Και το Θεολόγος και το Αικατερίνη αυτές τις μέρες με τους νοτιάδες πάνε στο μέσα.

Παραθέτω ένα screenshot κατά την αναχώρηση του πλοίου, σε ένα παρόμοιο στιγμιότυπο αλλά αρκετά μικρότερης έντασης. 

 

Screenshot_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η κατάσταση στο έξω λιμάνι της Τήνου με τους νοτιαδες είναι γνωστή σε όλο το πανελλήνιο. Εμένα μου κάνει εντύπωση για το Blue Star Paros δεν πήγε να δέσει στο μέσα λιμάνι όπως έκαναν τα δύο πλοία της Ραφήνας, που είναι πιο ασφαλές με αυτό το καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου κάνει, πάλι, εντύπωση, το γιατί πήγαν και ρίσκαραν τη ζωή τους οι καβοδέτες. Πήγε να δέσει στο έξω λιμάνι, ας το άφηναν το πλοίο έτσι όπως τα έκανε!!! Δηλαδή βρε παιδιά, στη δουλειά μου, θα μπορούσε κάποιος συνεργάτης μου να εκτεθεί σε κάποια πιθανή λοίμωξη ή απαγορευτική ακτινοβολία ή σε κάποιο καρκινογόνο/μεταλλαξιγόνο παράγοντα, έτσι  ελαφρά τη καρδία;  Τι θα έλεγε, ο "κακός" Καθηγητής ή Διευθυντής με υποχρέωσε; Συλλαλητήρια θα οργάνωναν εις βάρος μου, αν υπήρχε η υπόνοια ότι εγώ τους υποχρέωσα να το υποστούν. Τι λέμε τώρα για την Τήνο;;;;

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Άφιξη Bs Paris 14:50 από Μύκονο άμεση αποβίβαση 5 επιβατών,ενός ημιφορτηγού και ενός ασθενοφόρου και επιβίβαση 100 περίπου επιβατών 7 ΙΧ ,μια μπετονιέρα ένα φορτηγό και στις 15:00 αναχώρηση για Σύρο Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο γνωστό απογευματινό δρομολόγιο από την ηπειρωτική Ελλάδα απόψε το Θεολόγος Π, ο καταπέλτης έπεσε στην Τήνο στις 2135 με προηγούμενα λιμάνια τη Ραφήνα και το Γαύριο. Επιβάτες καμιά 25αριά μαζί με 19 ΙΧ, 1 μονό φορτηγό και 6 νταλίκες ενώ είχαμε και φόρτωση 1 ΙΧ για τη Μύκονο, νησί για το οποίο ο Θεολόγος Π απέπλευσε στις 2150.

Link to comment
Share on other sites

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση από επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικά με το Άρτεμις να ρίχνει καταπέλτη στην Τήνο στις 2005 προερχόμενο από Μήλο - Κίμωλο - Σίφνο - Σέριφο - Σύρο. Απεβίβασε γύρω στους 12 επιβάτες ενώ είδαμε και 1 δίκυκλο, 2 ΙΧ και 1 φορτηγό να περνούν τον καταπέλτη πρός τα έξω. Απόπλους για την Άνδρο μέσα σε 5 λεπτά.

 

Και Θεολόγο Π είχαμε απόψε όπως πάντα, 2145 η άφιξή του. Βγήκαν 30 επιβάτες μαζί με 22 ΙΧ, 2 μονά φορτηγά και 8 νταλίκες ενώ είχαμε και 3 ΙΧ μαζί με 1 ημιφορτηγό να περνάνε τον καταπέλτη με προορισμό τη Μύκονο. Απόπλους ώρα 2155.

Link to comment
Share on other sites

Ώρα 2337 τοπική και το Τάλως πιάνει στην Τήνο προερχόμενο από Πειραιά και Σύρο. Εκφόρτωση 2 επικαθήμενα βυτία αλλά και φόρτωση 1 μονό φορτηγό με μπουκάλες που ανέβηκε με ανάποδα στο πάνω γκαράζ. Μόλα-όλα μόλις μετά από 4 λεπτά παραμονή για Μύκονο - Εύδηλο - Καρλόβασι - Μεστά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παρασκευή βράδυ 2145 και το Fast Ferries Andros ρίχνει καταπέλτη στην Τήνο προερχόμενο από Ραφήνα και Άνδρο. Απεβίβασε περί των 300 και πλέον επιβατών μαζί με 8 δίκυκλα, 31 ΙΧ, 1 μονό φορτηγό, 2 τουριστικά λεωφορεία, 2 επικαθήμενα ψυγεία και 2 νταλίκες. Είχαμε και φόρτωση για Μύκονο 4 ΙΧ, 1 ΙΧ μαζί που έσερνε τρέηλερ με σκάφος, 1 ημιφορτηγό και 1 μονό φορτηγό. Απόπλους για το νησί των ανέμων και των μπράβων στις 2200.

 

Απόψε όμως έχουμε και έκτακτο δρομολόγιο του Σουπερφερρίου, και αυτό προφανώς από Ραφήνα και Άνδρο. Άφιξη στην Τήνο στις 2220 με εντυπωσιακότατη αριστερή στροφή, χάρμα ιδέσθαι. Από κίνηση κάτι σε 80 επιβάτες μαζί με 1 δίκυκλο, 12 ΙΧ, και 2 νταλίκες. Άμεσος απόπλους στις 2225 για Μύκονο, παίρνοντας και 5 ΙΧ μαζί του.  

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη του Νήσος Χίος στην Τήνο ώρα 1450, προερχόμενο από Μύκονο. Έβγαλε 1 βανακι και 9 ΙΧ ενώ πήρε περίπου 120 επιβάτες μαζί με 1 δίκυκλο και 5 ΙΧ. Απόπλους για Σύρο και Πειραιά στις 1500.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά πάντως, το Πάρος πλεον είναι μικρό για την γραμμή. Αν γινόταν τραμπα με το Μυκονος (που δεν γίνεται, τα εχουμε ξαναπεί) θα καθόταν ταμαμ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο παλιό της Τήνου απόψε το Fast Ferries Andros, στο έξω έχουμε εικόνες Χαβάης. Αλλά το ελληνικό Κράτος, όλα εν σοφία εποίησεν. Σω λέει, τι να το κάνουν το ασφαλές λιμάνι στην Τήνο? Ευλογημένο από τη Μεγαλόχαρη το νησί, τόσες προσευχές θα κάνουν πλήρωμα και επιβάτες για να φτάσουν σώοι, δε μπορεί, θα εισακουστούν. Ας δώσουμε τα λεφτά για λιμάνι κάπου που να είναι αμαρτωλοί και να μην παίζει να πιάσει η προσευχή.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ αμα κανουν λιμανι εκει,εμεις με τι θα ασχολουμαστε μου λες;;;ουτε web  cameres ουτε βιντεακια ουτε τιποτα!!!εχεις δει δλδ βιντεο με προσγειωσεις αεροπλανων κ απογειωσεις;;πως το κατεβασε ο ετσι η πως το ανεβασε με αερα🤣🤣🤣

Κ ειναι κ θεμα  κουλτουρας μας πια πως να το κανουμε ειναι το Μαρακανα των λιμανιων η Τηνος, ο ναος μας! αμα θες να δεις μανουβρα δυσκολη κ ωραια κ εκει πας!ξερεις ποσα μονοημερα εχω κανει για εκει μονο γι αυτο!

Link to comment
Share on other sites

Βραδυνή άφιξη του Fast Ferries Andros στην Τήνο απόψε Πέμπτη, ο καταπέλτης έπεσε στις 2145 με το πλοίο να προέρχεται όπως πάντα από Ραφήνα και Άνδρο. Τιμούμε την γρήγορη δεξιά στροφή εντός ορίων λιμενολεκάνης του Νίκου Μπαλόπητου, ζωντανά τα προσανάποδα, δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί το πλοίο σε τόσο ζωηρές μανούβρες. Η κίνησή του για το νησί της Μεγαλόχαρης ήταν περίπου 120 επιβάτες, 2 δίκυκλα, 38 ΙΧ, 1 μονό φορτηγό, 1 πούλμαν και 9 νταλίκες. Σύνολο 11 φορτηγά δηλαδή, καταλαβαίνει κανείς πως αν είχε άλλα τόσα για την Άνδρο, κατέστη απαραίτητο να κάνει έκτακτο δρομολόγιο το Αικατερίνη Π για τα φορτηγά της Μυκόνου. Φόρτωσε 5 ΙΧ μαζί με 2 ημιφορτηγά και 2 μονά φορτηγά, αποπλέοντας στις 2205 για τη Μύκονο.

Edited by Nick the Greek
Όνομα
Link to comment
Share on other sites

Και απόψε το βραδυνό της Ραφήνας στην Τήνο, είναι το Fast Ferries Andros και έδεσε στις 2155 προερχόμενο από Ραφήνα και Άνδρο. Από κίνηση είχαμε περίπου 250 επιβάτες, 49 ΙΧ, 1 ημιφορτηγό, 1 τουριστικό λεωφορείο και 2 νταλίκες. Απόπλους για Μύκονο στις 2205 έχοντας βάλει και μερικά ΙΧ φόρτωση.

 

Έχουμε και δεύτερο πλοίο της Fast Ferries απόψε για την Τήνο, είναι το Αικατερίνη Π προερχόμενο απ' ευθείας από τη Ραφήνα. Κατάπλους λίγο μετά τις 2315 και από κίνηση το compteur έγραψε καμιά 40αριά επιβάτες, 30 ΙΧ, 5 μονά φορτηγά και 5 νταλίκες. Το πλοίο έβαλε 5-6 ΙΧ για τη Μύκονο ή τη Ραφήνα όπως επίσης και 1 επικαθήμενο με προορισμό τη Ραφήνα, φαντάζομαι. Απόπλους στις 2330.

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη του Blue Star Chios λίγα λεπτά πριν τις 14:30 με 1 ώρα περίπου καθυστέρηση από το τροποποιημένο  πρόγραμμα του,αποβιβάστηκαν 80 περίπου επιβάτες,16ΙΧ,1ημιφορτηγο,1φορτηγο,1μπετονιερα,1 μικρό βυτιοφόρο,5δικυκλα άμεση αναχώρηση 14:35 για Μύκονο με 15 περίπου επιβάτες,1ημιφορτηγο και 1ΙΧ

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη του Fast Ferries Andros στις 22:45 περίπου στην Τήνο προερχόμενο από Άνδρο-Ραφήνα αποβίβαση περίπου 150 επιβατών,42ΙΧ,1νταλικα,1φορτηγο,1ημιφορτηγο και άμεση επιβίβαση 15 περίπου επιβατών 3ΙΧ και 1 φορτηγού για Μύκονο 22:55.

να σημειωθεί πως σήμερα ειχε τροποποιημένο πρόγραμμα και αναχώρησε στις 18:30 αντί για 17:30 από Ραφήνα υποθέτω λόγω της αυξημένης κίνησης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...