Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μιας και αναφέρθηκε ο αγαπητός @Nick the Greekστην κίνηση της Μυκόνου το Σάββατο να πω ότι εδώ τα πλοία κυριολεκτικά αδειάζουν. Από το πρωινό Super Express μέχρι το τελευταίο που ήρθε έφεραν πολύ κόσμο αλλά κυρίως μεγάλο αριθμό ιχ (δεν έκατσα να μετρήσω αυτή τη φορά). Πολύ καλή κίνηση έχει και το Santorini Palace. Γενικά το νησί νομίζω ότι είναι σίγουρα στα επίπεδα του 2019 αν όχι και πιο πάνω από πολύ νωρίς. 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μπέσα σου μιλάω, σκεφτόμουν να σε ρωτήσω τι γίνεται στην Τήνο γιατί δεν μπορεί να είναι άδεια τα πλοία. Η αλήθεια είναι πως και εδώ στη Μύκονο είμαστε σε πρό πανδημίας επίπεδα αλλά το δεκαήμερο κλείσιμο έβαλε φρένο νομίζω στην κίνηση του Αυγούστου. Συν το ότι η Μύκονος έχει το αεροδρόμιο. Και από τη στιγμή που η αδιέξοδη τιμολογιακή πολιτική των ακτοπλοικών συνεχίζεται, ο άλλος αντί να πληρώσει 90 και 120 ευρώ ταχύπλοο από Πειραιά, πάει στα 70 της Aegean την Παρασκευή το βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Nick the Greek said:

Μπέσα σου μιλάω, σκεφτόμουν να σε ρωτήσω τι γίνεται στην Τήνο γιατί δεν μπορεί να είναι άδεια τα πλοία.

Και για δε ρώταγες; 😁😁. Εντάξει δεν είμαι και κάθε μέρα απικο στις μπουκαπορτες αλλά όσες φορές έχω κατέβει βλέπω πολύ ιχ. Άμα βλέπεις παραμονές 15 λεπτών καταλαβαίνεις ότι βγαίνει πράμα 🚙. Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι γίνεται και με την Άνδρο οπότε λογικά τα 2/3 του γκαράζ είναι για τα δύο πρώτα νησιά. Πάντως μια βόλτα στη χώρα το βράδυ (από μακριά και με μάσκα 😁) είναι αρκετή για να καταλάβεις ότι δεν πέφτει καρφίτσα.

Link to comment
Share on other sites

Άφιξη του BS Paros στις 14.35 (μιας και εχθές είχαμε βραδινό για Πάρο). Κάμποσοι επιβάτες, καμιά 20αρια μηχανές, 47ιχ και ένα camper. Αφού έβαλε κάποια ιχ αναχώρησε καμαρωτό για Μύκονο στις 14.50. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παραμονή Δεκαπενταυγουστου σήμερα και Σάββατο και φουλ αέρας οπότε βόλτα στο λιμάνι 😁. Πρώτος όπως πάντα ο Θεολόγος, μανούβρα έξω και βουρ για τη δυτική. Ξωπίσω και το Άνδρος, το οποίο αφού έβαλε πλώρη στο ντοκο με δεξιά στροφή μέσα στο λιμάνι έπεσε στην ανατολική δίπλα στο Θεολόγο. Αναχώρηση του Θεολόγου όμως η θέση του δεν έμεινε για πολύ άδεια μιας και μετά από λίγο έφτασε η Αικατερίνη. Κλασική δεξιά πάνω στο κόκκινο και με ανάποδα χώθηκε με ιδιαίτερη άνεση πάρα τον πολύ αέρα ανάμεσα στο Ανδρος και το μολο. Γύρω στις 12.05 άφιξη του Superferry II όμορφη αριστερή μέσα στο λιμάνι, μας άφησε περίπου 45ιχ, φόρτωσε 65 και αναχώρησε για Ραφήνα στις 12.25. Μετά από πέντε λεπτά να σου και το άλλο Superferry. Παρόμοια μανούβρα με το πλοίο να έρχεται πολύ κοντά και παράλληλα στις θέσεις πρόσδεσης μέχρι να γυρίσει και με τη βοήθεια του αέρα. Γύρω στα 45ιχ και αυτό από κίνηση. Το Superferry ανέμενε την άφιξη του Santorini Palace από Πειραιά και μόλις πέρασε από μπροστά του έλυσε για Μύκονο. Το δε Santorini με μια αριστερή έδεσε στην πιο ανατολική θέση, άφησε 7ιχ και πήρε περίπου 25. Τέλος στις 13.00 άφιξη του flying cat 3 το οποίο σήμερα και αύριο πιάνει στο έξω λιμάνι μιας και μέσα η θέση είναι κατειλημμενη από πλοίο του ΠΝ. Εδώ είχαμε ένα μικρό θεματάκι μιας και πολύ κοντά στη μπιντα υπήρχε παρκαρισμένο ιχ😁 με αποτέλεσμα να μη μπορεί να φερμάρει ο καβος σωστά για να κρατήσει την πρύμη. 

2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αισθητά πεσμένη η κίνηση πλέον. Παρόλα αυτά αρκετός κόσμος εξακολουθεί να πηγαινοερχεται. Ενδεικτική η αναχώρηση του flying cat 3 το μεσημέρι. Επίσης αρκετό κόσμο κατεβάζει και το BS Paros (κυρίως ξένους) 

20210916_235359-min-min.jpg

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

  

2 hours ago, Annivas said:

Ετοιμάζεται να φύγει εκτακτως για Τήνο προκειμένου να πάει πυροσβεστικά  οχήματα και πεζοπόρα τμήματα για την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο νησί . 

Πέρα από το Superferry, το Fast Ferries Andros μετέφερε πυροσβεστικά οχήματα από την Άνδρο κατά το δρομολόγιο του, όπως και το Άρτεμις από τη Σύρο κάνοντας έκτακτο δρομολόγιο προς τη Τήνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Στο βίντεο  διακρίνονται δυο καβοδέτες να επιχειρούν να αποδεσμεύσουν το καραβόσκοινο, όταν ένα τεράστιο κύμα σκάει πάνω τους και τους «εξαφανίζει» από το πλάνο. Μάλιστα, ο ένας πέφτει κάτω, ωστόσο στέκεται τυχερός, καθώς παρασύρεται προς το εσωτερικό του λιμανιού και όχι προς τη θάλασσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ξεκίνησε να ζεσταίνεται η κίνηση εν όψει Πάσχα από ότι φαίνεται. FF Aνδρος και Αικατερίνη σε ταυτόχρονη άφιξη άφησαν περί τα 45 ιχ και 5 φορτηγά και το Superferry γύρω στα 52ιχ και 1 φορτηγό (σίγουρα θα μου έχει ξεφύγει κάτι). Νομίζω παίρνουμε μια καλή ιδέα για το τι θα ακολουθήσει. 

Link to comment
Share on other sites

72 ΙΧ εβγαλε σήμερα ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ στην Τήνο και αρκετό κόσμο!!Φορτηγά αν δε κάνω λάθος δεν εβγαλε...λογικά τα έχουν ρίξει όλα στο FF ANDROS που ακολουθεί!!!

FF ANDROS 26 IX  ΚΑΙ 11 ΦΓ

Link to comment
Share on other sites

22 ιχ αφησε το SUPERSTAR και περίπου 60-70 άτομα!!!Πήρε επιβάτες-ΙΧ  του SUPEREXPRESS με προορισμό την Μύκονο,χοντρικά με το μάτι ήταν περίπου 80-90 και τα ιχ 42-43

Link to comment
Share on other sites

Φόρτωση Μπλού Σταρ Χίος νωρίτερα σήμερα από Τήνο για Σύρο και Πειραιά, περίπου 300 επιβάτες, 14 δίκυκλα, 24 IX και ένα σιλοφόρο. Αξιοσημείωτο πως πάνω από τα μισά ΙΧ ήταν για τη Σύρο, σε επιστροφή από τριήμερο και με πολύ κόσμο να έχει ξεμείνει από το Πάσχα. Βλέπει κανείς λοιπόν μια σαφή εικόνα για τις προτιμήσεις του επιβατικού κοινού της Τήνου ανάμεσα σε Πειραιά και Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χθεσινή άφιξη του Καπετάν Χρήστος στην Τήνο στις 1:53 μόνο ένα βυτιοφόρο αποβιβάστηκε και από ότι κατάλαβα πρέπει να το πήρε  το πρωϊ που ξαναπέρασε από το νησί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...