Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σημερινές αφίξεις στην Τήνο από τη Ραφήνα για το Fast Ferries Andros και το Superferry με κανένα 15-λεπτο διαφορά. Πρέπει να εκφόρτωσαν καμιά 40αριά ΙΧ το καθένα και λίγους επιβάτες πεζούς. Από φορτηγά δεν πρόσεξα, δεν είχα 100% την προσοχή μου στραμμένη. Την είχα όμως στην άφιξη του Blue Star Paros το οποίο έκατσε λιγότερο από πεντάλεπτο. Και πως να μην κάτσει λιγότερο από τη στιγμή που η εκφόρτωσή του ήταν 1 φορτηγό, 1 δίκυκλο, 1 ΙΧ και ελάχιστους επιβάτες.  

Link to comment
Share on other sites

Από βραδυνές αφίξεις, 2130 είχαμε το Σούπερφερρυ ΙΙ από Ραφήνα και Άνδρο, εκφόρτωσε καμιά 50αριά επιβάτες, 3 δίκυκλα, 40 ΙΧ και 1 νταλίκα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σημερινές αφίξεις στην Τήνο από τη Ραφήνα για το Superferry και το Fast Ferries Andros 11.40 και 11.50 αντίστοιχα. Το πρώτο είχε κάμποσο κόσμο για τα δεδομένα της εποχής, περίπου 25ιχ και 2 φορτηγά. Το δεύτερο λιγότερο από τους μισούς επιβάτες, 15ιχ και δύο βαν. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σημερινές αφίξεις στην Τήνο από τη Ραφήνα για το Superferry και το Fast Ferries Andros 11.50 και 12. 05 αντίστοιχα. Το πρώτο έβγαλε αρκετό κόσμο και περίπου 57 ιχ. Το κόκκινο περίπου 50 ιχ και ένα φορητό. Μια διαφορά που παρατήρησα είναι ότι στο μεν Superferry οι επιβάτες αποβιβάστηκαν πιο μαζικά, στο Άνδρος βγαίναν λίγοι λίγοι και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Τέλος άφιξη του Blue Star Paros στις 12.30, όχι πολύς κόσμος και περίπου 13 ιχ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Σταθερή αξία παραμένει η Τήνος από άποψη τουριστικής ζήτησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν 50.404 αφίξεις έναντι 92.389 του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αν υπολογιστεί ότι οι κατάπλοι είχαν φέτος περίπου 60% πληρότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες ήταν κατά 40% λιγότεροι, λόγω των μέτρων της πανδημίας, οι φετινές αφίξεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστιούν καλές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο», δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος και προσθέτει: «Εκπέμψαμε τα σωστά μηνύματα τον κατάλληλο χρόνο και στο κατάλληλο κοινό και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Προσβλέπουμε σε ένα ακόμα καλύτερο Αύγουστο, εάν δεν υπάρξει δραματική τροπή στην εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο που η Τήνος έμεινε μακριά από το επιδημικό φαινόμενο και εξακολουθεί να παραμένει ένας ασφαλής προορισμός».

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, SAMAINA said:

Ας μην υπήρχε η Ευαγγελίστρια με το σταθερό κοινό της (churching) και να δούμε τι θα μάζευε η Τήνος.

Αυτό ισχύει για τις off season περιόδους και σίγουρα όχι για φέτος που το churching είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών έχει πλέον σπίτια στο νησί (στα οποία ενδεχομένως φιλοξενούνται και άλλοι). Συν πολύς νέος κόσμος που πλέον έχει αγαπήσει το νησί. Κάθε μέρα τα πλοία βγάζουν πάρα πάρα πολλά ιχ πράγμα που σημαίνει διανυκτέρευση. 

Link to comment
Share on other sites

Fast Ferries Andros σε έκτακτο δρομολόγιο χτές στην Τήνο με εκφόρτωση 6 νταλίκες όσο πρόλαβα να δώ(δεν πέτυχα από την αρχή την προσέγγιση) αλλά και φόρτωση καμιά 10αριά ΙΧ για Μύκονο - Ραφήνα. Κατά τις 0100 έφτασε και το Καπετάν Χρήστος αλλά εκεί που έδεσε δε φαινόταν η εκφόρτωση από τη webcam ενώ στις 0115 προσέγγισε και ο Νέαρχος ο οποίος ακούμπησε καταπέλτη, πετάχτηκε ένα ΙΧ έξω, πήρε στα καπάκια τον καταπέλτη και έφυγε για τη Μύκονο. Το χτεσινό δρομολόγιο συνεχιζόταν μετά τη Μύκονο και για Εύδηλο - Καρλόβασι. 

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσουμε στα παραπάνω χθεσινά ότι το Καπετάν Χρήστος εμείνε στο λιμάνι περί τις τρεις ώρες. Επίσης στις 02.30 έφτασε από τη Νάξο το Κυρίαρχος ΙΙΙ για διακομιδή στη Σύρο. 

Link to comment
Share on other sites

Για τον εορτασμό του φετινού Δεκαπενταύγουστου στο νησί είναι το αρματαγωγό Λέσβος και το ΤΠΚ Τρουπάκης. Χωρίς την παρουσία φρεγάτας λοιπόν φέτος, η οποία παραδοσιακά είναι αγκυροβολιμένη στο σημείο που βρίσκονταν η Έλλη στις 15 Αυγούστου 1940 όταν και δέχτηκε το χτύπημα του ιταλικού υποβρυχίου. 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νυχτερινές αφίξεις στο λιμάνι με πρώτο το Σούπερφερρυ ΙΙ στις 00.30. Με μια πολύ γρήγορη δεξιά ήρθε στη θέση του και αφού άφησε 20ιχ και μερικές δεκάδες επιβάτες, πήρε άλλα 10ιχ και έφυγε για Μύκονο και Πάρο. Σειρά πήρε το Θεολόγος Π στις 00.47. 6 επιβάτες, 2 φορτηγά και 6 ιχ η κίνηση. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Το Blue Star Chios πήγε σήμερα το πρωί στο παλιό λιμάνι της Τήνου και έκανε δοκιμαστική προσέγγιση. Το Blue Star Chios αναμένεται να σταματήσει το Σάββατο τα δρομολόγια του και να μείνει δεμένο από τις 07/02/21 έως τις 25/02/21 για ακινησία.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω για να έχουν σαν εναλλακτική λύση το παλιό λιμάνι σε περίπτωση κακοκαιρίας στο νέο λιμάνι. Γιατί μέχρι τώρα οι εντολές της εταιρείας ήταν ότι εάν έχει καιρό στο έξω, να σφυρίζουν και να φεύγουν!!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως την τελευταία εβδομάδα όπου είχε αρκετά δυνατούς νοτιάδες (και τα Ραφηνιώτικα έδεναν στο μέσα (παλιό) λιμάνι) το Χίος και το Μύκονος έδεναν κανονικά στο νέο και δεν έχασαν ούτε μια προσέγγιση! 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Έπειτα από μια εξαιρετική αριστεροστροφη μανουβρα, το Superferry II προερχόμενο από Ραφήνα και Άνδρο, αποβίβασε γυρω στους 50 επιβάτες, 28 ΙΧ, μια νταλίκα, 2 βαν και 2 πούλμαν, ενώ παράλληλα φόρτωσε 6 ΙΧ, ένα βαν και γυρω στους 30 επιβάτες για Μυκονο Νάξο και Πάρο. 

Edited by togias_k
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παρασκευή σήμερα και το βράδυ έχουμε τρεις αφίξεις από Ραφήνα. Αφού χάσαμε τη μια 😁 να δούμε τι είχαμε στις άλλες δύο. Superferry II λοιπόν, έφτασε γύρω στις 20.40 και με μια δεξιά στροφή εκτός λιμανιού ήρθε ωραία με το ανάποδα στη δυτική θέση (αρκετά σπάνια μανούβρα για Superferry μιας και συνήθως γυρίζει μέσα στη λεκάνη). Μας άφησε 53 ιχ και αρκετό κόσμο και αναχώρησε για Μύκονο Νάξο Πάρο και πίσω Ραφήνα. Στις 23.20 άφιξη του FF Andros. Κόσμος περίπου ίδιος, 63ιχ και 5 νταλίκες (έβαλε και μια για Ραφήνα).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...