Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια για Κάρπαθο και Κάσο


Recommended Posts

5/10/2022

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

 

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί. Το πάθημα του καλοκαιρού δεν έγινε μάθημα.

 

Ενώ υπήρξαν δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για ανάληψη υπηρεσίας πλοίου Β’ κατηγορίας που θα εκτελεί από την 1η Νοέμβριου 2022 τρία δρομολόγια εβδομαδιαία από Πειραιά προς την Κασο-Καρπαθία αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος η αναξιοπιστία και η ανεπάρκεια της να τις εκπληρώσει.

 

 Ζητάμε τα αυτονόητα. Δεν μας ενδιαφέρει ο λόγος μη κατάθεσης προσφοράς από την εταιρεία Blue Star . Δε θα δεχθούμε να γίνουμε τα θύματα μεταξύ του Υπουργείου και των εταιρειών. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει παραλύσει η οικονομία. Οι προμήθειες έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ελλείψεις. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν αποκλειστεί κυρίως στην Κρήτη και δεν έχουν τρόπο να γυρίσουν πίσω, ενώ άλλοι που χρειάζεται να φύγουν τόσο για υγειονομικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους δεν μπορούν. Θέλουμε αυτό που γίνεται σε όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους χρόνια τώρα. Δηλαδή πλοίο Β’ κατηγορίας στα νησιά μας Η. Ν. Κάσο και Κάρπαθο. Φτάσαμε στο και πέντε. Τέλος τα λόγια. Αναμένουμε να πράξετε τα αυτονόητα. 

 

 

Άμεση δρομολόγηση πλοίου αυτή την εβδομάδα από Πειραιά μέσω Ηρακλείου ώστε να μπορούν να μετακινηθούν όλοι οι συμπατριώτες μας από και προς τα αστικά κέντρα, αλλά και να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις τα προϊόντα τους.

 

Άμεση επαναπροκήρυξη της γραμμής με ταυτόχρονη την αμοιβαία υποχώρηση των απαιτήσεων και του Υπουργείου αλλά και των εταιρειών να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποκτήσει το Ηρωική μας νησί τη συγκοινωνία που του αξίζει. Αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματα μας, επιφυλασσόμαστε για πιο σκληρή διεκδίκηση τους. Ο Δήμος, οι φορείς του νησιού, οι κάτοικοι, είμαστε μια γροθιά και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο αυτό που μας αναλογεί.

Στην Κάσο πάντως ετοιμάζονται για δυναμικές διεκδικήσεις μίας και το καλοκαίρι, δεν ήταν πολύ μακριά για να ξεχάσουν τους λαγούς με πετραχήλια που τους τάξανε.

Αλήθεια, το Ηράκλειο που πήγε από την γραμμή?? 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ειναι ελευθερη δρομολογηση αυτα οχι επιδοτουμενα

On 7/22/2022 at 6:29 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Τα 52000 ήταν το τίμημα για το Olympus, το Πρέβελης εισέπρατε περισσότερα χρήματα (εάν θυμάμαι καλά γύρω στα 64000). 

Ο υπουργός απλώς εννοεί ότι η γραμμή θα προκηρυχθεί και για Β κατηγορίας πλοίο από την 1η Νοεμβρίου και όχι αποκλειστικά για Γ κατηγορίας πλοίο.

88.000eurο καπου διαβασα σχεδον 1/3πανω😨😨😨  απο το περσυ

Link to comment
Share on other sites

Διαβαζετε shipfriends.:P

On 7/21/2022 at 1:50 PM, Annivas said:

100% το Πρέβελης κι όχι απλά με αύξηση μισθώματος αλλά με διπλασιασμό.

Τα 52.000 ευρώ / πλήρες δρομολόγιο έγιναν 102.000 ευρώ και το κοντό έγινε 87.000 ευρώ!!!!!

Τελικά από όλο το φιάσκο η μόνη κερδισμένη βγαίνει η ΑΝΕΚ ,η οποία θα εισπράττει πολύ μεγαλύτερο μίσθωμα ακόμη και από αυτό που εισέπραττε όταν εκτελούσε δρομολόγια το Πρέβελης στην Κασοκαρπαθία.

 

Link to comment
Share on other sites

Οχι εχουν αλλαξει τα δρομολογια του ΠΑΤΜΟΣ για την εβδομαδα αυτη λογω της χθεσινης απεργιας. Το Σαββατιατικοδ ρομολογιο μεταφερθηκε Κυριακη ωρα 12.00 οπότε δεν εχει ημερευση Ροδο. Στη Κασοκαρπαθια τους καιει πιο πολυ η συνδεση με Κρητη παντως. Θα επρεπε να ξεπεραστει η γραφειοκρατια και να γινει ενα ακομα κυκλικο αυριο βράδυ του ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Στα νησια δικαιως ετοιμαζουν κινητοποιήσεις.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Μπορει οι μεταφορικες να ειναι κλειατα τη παραασκευη λογω της γιορτης γι αττο κ να πηγε απο βδομαδα...ή να μην ειναι ο υπουργος να υπογραψει λογω της Αργιας την 28η😂😂😂

Link to comment
Share on other sites

Στη σελίδα "Καρπαθιακά Νέα" στο Facebook υπάρχουν μπόλικα βιντεάκια από τις χθεσινές πρώτες κινητοποιήσεις των Κασιωτών στο λιμάνι του νησιού κατά την άφιξη του blue star Patmos ως αντίδραση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα. Το τελείως παράξενο είναι πως αν διαβάσει κάποιος τα σχόλια, βλέπει πως οι ίδιοι οι Καρπάθιοι κράζουν τους δικούς τους για την αφωνία απέναντι στο κοινό πρόβλημα..! Αλήθεια, στην Κάρπαθο, νομίζουν πως είναι λυμένο το ακτοπλοϊκό τους πρόβλημα εξαιτίας των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων από την Αθήνα για το νησί..? 

Link to comment
Share on other sites

Αντιδράσεις στη Μήλο για τη διακοπή των προσεγγισεων του πρεβελης και ερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές Κυκλάδων. Να τους έχεις όλους ευχαριστημενους είναι σα ναν προσπαθείς να τετραγωνισεις το κυκλο. Κατά τη γνώμη μου ορθώς κόπηκε η Μηλος γιατί προεχει να ελαττωθεί η διάρκεια του ταξιδιού για Κάσο Κάρπαθο. Εφόσον η Μηλος χρειάζεται και το χειμώνα συνδεση με Κρήτη ας γίνεται μια εβδομαδιαία προσεγγιση της κοινοπραξίας κατεβαίνοντας για Ηράκλειο. 

Link to comment
Share on other sites

Μην έχει τώρα παράπονα και η Μήλος;Όταν το καλοκαίρι έτρεχαν όλοι στα παλάτια.

Η κίνηση που είχε ο Πρέβελης το Χειμώνα στη Μήλο από και προς Πειραιά ήταν 5-6 καρότσες και καμιά 50αριά επιβάτες ενώ για Ηράκλειο 1-2 ιχ φορτηγάκια ή βανάκια.Τα νούμερα αυτά είναι περίπου ίδια εδώ και 13 χρόνια που παρακολουθώ τη γραμμή.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς..ας πάνε στις Μινωικές να τους ξαναβάλουν τα παλάτια χειμωνιάτικα. Τι, μόνο το καλοκαίρι που είναι παχιές οι μύγες τον βρίσκουν τον Αδάμαντα..? 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα η επαναπροκήρυξη των δρομολογιακών γραμμών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με την προηγούμενη προκήρυξη (πλοία Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας) ως ακολούθως:

α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ –ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ- ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

γ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

Για όλες τις ανωτέρω γραμμές θα εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά εβδομάδα καθ'όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου μέχρι την 31/10/2023.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Πιστοί στη δέσμευση μας από το περσινό καλοκαίρι για την πραγματική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου και της Κάσου, επαναπροκηρύσσουμε άμεσα τις τρεις κύριες δρομολογιακές γραμμές χωρίς καμιά έκπτωση στην ποιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που υποσχεθήκαμε με πλοία Β΄ Κατηγορίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των δυο ακριτικών μας νησιών για τη σύνδεση τους με τον Πειραιά κατά τρόπο που δεν υπολείπεται σε σχέση με τις συνδέσεις του υπόλοιπου ακτοπλοϊκού δικτύου των Δωδεκανήσων. Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, παρακολουθούμε κάθε σχετική εξέλιξη προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω τις συνδέσεις των νησιών με την Ρόδο και την Κρήτη».

Link to comment
Share on other sites

Για το δεύτερο πλοίο που πιθανόν να ψάχνουν που γράψανε το ανέφερα αλλά ποτέ δεν ξέρεις και με αυτό που θα  κατάληξει

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Καλά, έτσι και μπει αυτό το πλοίο στην Κασοκαρπαθία, θα κάνει τρομερή εντύπωση!! Μέσα είναι σαν να είσαι σε σκανδιναβικό κρουαζιερόπλοιο από τα βιντεο που έχω δει. Ότι πρέπει για ταξίδι 18 ωρών. Καμπίνες όμως δεν έχει για την γραμμή. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Annivas said:

Για να μπει πλοίο Β κατηγορίας πρέπει να υπάρξει διαθέσιμο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει . 

Μόνο εάν επιστρέψει το Blue Star 1, θα μπορούσε να υπάρξει πλοίο Β Κατηγορίας για τη γραμμή (δηλαδή το Χίος)

Link to comment
Share on other sites

On 10/26/2022 at 4:22 PM, gpap2006 said:

Χωρις καθολου Μήλο. 

 

On 11/2/2022 at 2:23 AM, gpap2006 said:

Αντιδράσεις στη Μήλο για τη διακοπή των προσεγγισεων του πρεβελης και ερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές Κυκλάδων. Να τους έχεις όλους ευχαριστημενους είναι σα ναν προσπαθείς να τετραγωνισεις το κυκλο. Κατά τη γνώμη μου ορθώς κόπηκε η Μηλος γιατί προεχει να ελαττωθεί η διάρκεια του ταξιδιού για Κάσο Κάρπαθο. 

Από σήμερα επανήλθε η προσέγγιση στη Μήλο στο δρομολόγιο του Πρέβελης κάθε Παρασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...