Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια για Κάρπαθο και Κάσο


Recommended Posts

Το κομμάτι με το PSC το ψάχνω εδώ και μέρες. Αλλά δε θυμάμαι ποτέ το ελληνικό PSC να έχει βγάλει στο site του Paris MOU τις επιθεωρήσεις εγχώριων επιβατικών.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στο Equasis, που υποθέτω παίρνει στοιχεία από το Paris MOU, έχει τα αποτελέσματα των προγενέστερων ελέγχων εν Πειραιεί, με πιο πρόσφατο αυτόν στις 21/5/2021. Επίσης έχει προηγούμενους από Σύρο, Σαντορίνη, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Να υπενθυμίσουμε ότι τη διαφορά μισθώματος του Olympus με αυτή που ταξιδεύει τώρα το Πρέβελης οφείλει να την καλύψει η Seaspeed ferries, αν το θελήσει O Υπουργός.

ekptosi anadoxou.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω στο openseas τα δρομολόγια και μου εμφανίζει ακόμα το Όλυμπος αλλά και το Πρέβελης. Μάλλον του Όλυμπος δε τα έχουν αφαιρέσει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω μεγάλη άνεση στα ωράρια του Πρεβελης με παραμονη στη Κάσο πχ 30-35 λεπτά. Μάλλον είναι υπολογισμενα με ταχυτητες αρκετα χαμηλότερες από τα 18,5 που πιάνει ανετα αυτές τις μέρες. Αν έκαναν μια λελογισμενη συμπτυξη θα είχε μεγαλυτερη παραμονη στο πειραια Δευτέρες και παρασκευες. 

Link to comment
Share on other sites

Και μετά λόγω κίνησης και μελτεμιών θα λέγαμε γιατί δε βγάζουν ρεαλιστικά ωράρια.

Δεν ακυρώνω αυτό που λέτε, μην παρεξηγηθω.

Αλλά καλύτερα έτσι με έναν συντηρητικό υπολογισμό.

 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα δρομολόγια του Πρέβελης θα γίνονται μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Μετά τις 4/9/22 έως τις 22 Οκτωβρίου θα έχουμε αλλαγές στα δρομολόγια από τα συνηθισμένα. Αντί για ένα κοντό και ένα μακρύ θα γίνονται δυο μακριά δρομολόγια την εβδομάδα. Δηλαδή θα γίνονται δυο δρομολόγια την εβδομάδα Πειραιά (Μήλο) Σαντορίνη Ανάφη Ηράκλειο Σητεία Κάσο Κάρπαθο Διαφάνι Χάλκη Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν βγήκε προκήρυξη. Βγήκε πρόσκληση για όσους ενδιαφέρονται να δρομολογήσουν πλοίο με ελεύθερη δρομολόγηση. Θα ακολουθήσει πρόσκληση για αποκλειστική δρομολόγηση και μετά θα προκηρυχθεί η επιδοτούμενη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Όπως έχει ήδη ειπωθεί, από 01/11 η βούληση του υπουργείου είναι να καλυφθεί η γραμμή από πλοίο Β κατηγορίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το προτεινόμενο πρόγραμμα δρομολογίων περιλαμβάνει ανά εβδομάδα τα εξής :

– α) ένα δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα-Ανάφη-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο

– β) ένα δρομολόγια από Πειραιά για Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο, και

– γ) ένα δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Ρόδο

Επίσης, η δρομολόγηση του Speedrunner Jet πήρε εκ νέου παράταση μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον. Πόσα πλοία 20ετίας έχουμε στον ακτοπλοϊκό στόλο; Μόλις τέσσερα. Βγάζεις το ένα που έχει ρόλο στις Κυκλάδες, μένουν τρία. Το ένα δεν κάνει μακρινές πλόες, μένουν δύο, το εξής ένα: Blue Star Chios.

Link to comment
Share on other sites

Βάλτε ένα Διαγόρα εκεί με δύο καπεταναρες να σας εξυπηρετήσει.

Κι αφήστε διαγωνισμούς και καλλιστεία.

Αυτή είναι η βάση.

Όχι τα Μπλου Σταρ Κουραφεξαλα (νεοφώτιστα ή μη) που πάνε το καλοκαίρι με 28 και 30 και το χειμώνα τα ψάχνουμε με το κυαλι.

Link to comment
Share on other sites

Παναγία μου, δεν την βλέπω την Blue Star πρόθυμη να μπει Δυτικές. Το πλοίο θα φεύγει για Κασοκαρπαθία στα δρομολόγια που βλέπουμε παραπάνω καθώς για να ανεβαίνει 3 φορές Πειραιά από Ρόδο, θέλει λίγα λιμάνια για να προλαβαίνει το πρόγραμμα. Αν δεν το κάνει ούτε και τώρα (είσοδο στις Δυτικές), που θα πέφτει η επιδότηση βρέξει-χιονίσει, δεν το κόβω να το κάνει ποτέ. Και δεν έχω καταλάβει και το γιατί... 

Link to comment
Share on other sites

Σε παλαιότερο μου σχόλιο είχα ρωτήσει αν γίνεται μια γράμμη να συνδυάσει 2 επιδοτήσεις (πχ το πλοιο που κατεβαίνει για Κασοκαρπαθιά να παίρνει και την επιδότηση Σίκινου Φολέγανδρου με τις αντίστοιχες στάσεις). Ο νόμος δεν το επιτρέπει, αν το επέτρεπε ομως πιστεύω θα ηταν πολύ ουσιαστική λύση. Θα μπορουσε να κουμπώσει και κοντινά νησιά ανάλογα τις ανάγκες πχ Σεριφο, Σίφνο στο ένα κατέβασμα, Μήλο στο άλλο κατεβάσμα κλπ. Μόνο έτσι βλέπω λύση εγω η οποία θα ευνοόυσε μάλιστα και πολλά νησιά ταυτόχρονα. Στα θετικά επίσης οτι θα ξεμπούκωνε το Σολωμό το καλοκαίρι. Αλλά δύσκολα τέτοιο σενάριο... ας ξυπνήσω απ' το όνειρο που σας περιέγραφα :P

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, gpap2006 said:

Δεν είναι υπερβολή τρεις εβδομαδιαίες αναχωρησεις από πειραια μέσα στο χειμώνα? 

Και τώρα τρεις είναι..δύο του Πρέβελης και μία του μπλου σταρ. Χειμώνα-καλοκαίρι αυτά. 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...