Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια για Κάρπαθο και Κάσο


Recommended Posts

1 hour ago, Captain_Nionios said:

Πότε εκτιμάς να ξεκινήσει πάλι το Πρέβελης; 

Παρασκευή ή στα κοντά;

Yπάρχει μια πολυσύνθετη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και ακόμη κι αν το γραφειοκρατικό τέρας που ταλανίζει το Ελληνικό δημόσιο αποφασίσει να τρέξει , θεωρώ απίθανο να ξεκινήσει τουλάχιστον πριν την Παρασκευή .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

57 minutes ago, rhodian said:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας του Olympus, αυτή την εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου δρομολόγια.

293841156_472629464864696_2635708575361952811_n.jpg

Όχι για όλη την εβδομάδα, αναφέρει μέχρι Πέμπτη 21/7.

Link to comment
Share on other sites

Και όλος αυτός ο κόσμος, τα ΙΧ, οι νταλίκες, πως θα πάνε στα νησιά? Ήδη το Πάτμος για αύριο είναι γεμάτο, στα δε γκαράζ έχει χτυπήσει πρωτόκολλο. Η μόνη λύση-μπάλωμα είναι να φέρουν το Speedrunner Ηράκλειο και να περιμένει τα Ηρακλειώτικα να κατεβάσουν ότι μπορουν και από εκεί να τους μεταφέρει (μέσω Σητείας) σε Κάσο Κάρπαθο Χάλκη. Οι νταλίκες Carrier και Άγιος ο Θεός. 

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Annivas said:

Yπάρχει μια πολυσύνθετη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και ακόμη κι αν το γραφειοκρατικό τέρας που ταλανίζει το Ελληνικό δημόσιο αποφασίσει να τρέξει , θεωρώ απίθανο να ξεκινήσει τουλάχιστον πριν την Παρασκευή .

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ έχουν χαθεί τόσα πολλά δρομολόγια, το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να δρομολογηθεί άλλο πλοίο 14 μέρες μετά το τελευταίο δρομολόγιο που ξεκίνησε Παρασκευή 8/7. 

Το οποίο άλλο πλοίο ταξίδευε στη γραμμή μέχρι πολύ πρόσφατα και είχε πλήρωμα... 

Η διαδικασία πρέπει να γίνει σαφώς πιο γρήγορη, ειδικά για το καλοκαίρι. 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά η όλη φάση είναι ένα μεγάλο φιάσκο με πολλούς συνυπεύθυνους  που έχει σαν αποτέλεσμα τα νησιά της Ανάφης, την Κάσου και της Καρπάθου να καταστρέφονται τουριστικά στην κορύφωση της θερινής σεζόν. 

Κακά τα ψέματα οι αιμοδότες όλων των νησιών είναι ο τουρισμός. Αυτός τροφοδοτεί το καλοκαίρι με εισαγόμενο χρήμα τις τοπικές οικονομίες των νησιών και τον χειμώνα κάποιο μέρος από αυτά πάνε στους λογαριασμούς και το υπόλοιπο διακινείται εσωτερικά ή φεύγει προς άλλες οικονομίες για την τροφοδοσία τους και για την επιβίωση των κατοίκων.  Ιδιαίτερα αυτά τα απομακρυσμένα νησιά η τουριστική σεζόν τους είναι 30-40 ημέρες όλες κι όλες, αν τις χάσουν κι αυτές πως θα επιβιώσουν οι κάτοικοί τους στον δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί??

Link to comment
Share on other sites

Δε θα μπορούσε να μπει με έκτακτη δρομολόγηση το Πρεβελης η κάποιο άλλο συμβατικό η ακόμα και ταχύπλοο(Paros Jet)για να εξυπηρετηθεί η γραμμή;Έστω και το Superrunner jet που 4 μέρες έχει ρεπό και κάθεται στη Σητεια…

Link to comment
Share on other sites

Eλεύθερα ναι με επιδότηση όχι. Αλλά ποιός θα στείλει βαπόρι να κάνει 600 μίλια δρομολόγιο  πήγαινε έλα στην 'άγονη γραμμή με αυτές τις τιμές των καυσίμων ??

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια λύση θα ήταν να έμπαινε έκτακτα  το Superstar και στην θέση του στην Ραφηνα να κατέβαινε το Paros Jet για λίγες μέρες φυσικά και με πρόταση από το υπουργείο 

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Λύση δώθηκε, λέει ο υπουργός. Δε λέει όμως ποιά..! Μπλα-μπλα-μπλα και φουλ ξύλινη πολιτική γλώσσα. Το όνομα του πλοίου που θα εξυπηρετεί τα νησιά ξέχασε να αναφέρει. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε τον υπουργό και τον υφυπουργό που είναι αρμόδιος μόνο για τον κλάδο ελέγχου πλοίων για τις ενέργειές τους.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν το πλοίο δεν μπορεί να περάσει κάποιους ελέγχους από το νηογνώμονα του ή ελέγχθηκε από το υπουργείο και βρέθηκε με ελλείψεις. Στη δεύτερη περίπτωση δε θα έπρεπε να έχει γίνει detention από το psc?

Φυσικά κανείς δεν ασχολείται και δεν πρόκειται να απαντήσει στο ερώτημα πως γίνεται μια σύμβαση για μίσθωση άγονης γραμμής (και όχι μόνο της συγκεκριμένης) για την περίοδο 01/11/2021- 31/10/2022 να γίνεται στις 06/07/2022, με τη διαδικασία για τις άγονες να ξεκινά σύμφωνα με το νόμο (με υποβολή δηλώσεων δρομολόγησης, πρόσκληση αποκλειστικότητας, προκήρυξη κλπ) από 01/11/2020.

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, cyclades_shipping said:

Εγώ θα πόνταρα η σε κάποιο seajetοπλοιο ή στην Πρεβελαρα 

Όπως ανέφερα είδη έχει μπει πλήρωμα στο πρεβελης 

Link to comment
Share on other sites

Αν μπει το Πρεβελης ενδιαφερον θα εχει να δουμε τις νεες τιμες του.

Οπως ειδαμε σε προηγουμενες σελιδες η αυξηση τιμων του Ολυμπους απο Πειραια για Καρπαθο ηταν πολυ υψηλη.

Το Πρεβελης μεχρι τη ληξη των δρομολογιων του πριν 10 μερες, ειχε τις ιδιες τιμες, τουλαχιστον απο το 2020 ισως και απο πιο πριν, ενω γενικα την τελευταια 10ετια οι αυξησεις ηταν πολυ μικρες.

Λογικα τις ειχε κρατησει χωρις αυξηση τον τελευταιο καιρο, παρα το παρτυ των καυσιμων, γνωριζοντας οτι χανει τη γραμμη για να κανει καλη εντυπωση.

Τωρα ομως θα εχει πολυ ενδιαφερον τι θα αποφασισει η ΑΝΕΚ.
Μια μικρη αυξηση δεδομενων των διεθνων τιμων καυσιμων θα εχει λογικη. Για να δουμε ομως θα ειναι μικρη ή θα βρουν πατημα;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σταθώ και στην σημειολογία του συγκεκριμένου κειμένου, που είναι όσο παλαιοκομματική, απαρχαιωμένη και σιχαμερή γίνεται. Και θα δώσω ένα παράδειγμα. Δείτε το ρεπορτάζ ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, με σφραγίδα Μελισσανίδη μένει στην ομάδα ο Άμραμπατ. Στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με σφραγίδα Μαρινάκη έρχεται ο Βρσάλκο. Στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, με σφραγίδα Σαββίδη φτιάχνεται η νέα ομάδα. Με απόσταση λίγων ημερών αυτά. Όποια παρόμοια ανυψωτική για το status του αφεντικού έκφραση υπάρχει, έχει χρησιμοποιηθεί από τους δημοσιοκάφρους για να εξυμνήσουν αυτόν που τους πληρώνει. 

 

Τι διαβάσαμε παραπάνω στην ανακοίνωση του ΥΕΝ? Παραλληλίστε το. Διαβάσαμε κοντολογίς ότι φτάσαμε σε μια αδιέξοδη κατάσταση που έχει γίνει μπάχαλο, χωρίς καμία απολύτως ευθύνη της Υπουργάρας μας και των υπηρεσιακώνε παραγόντωνε που δουλεύουν νυχθημερόν για το καλό του τόπου. Όλα αυτά τα παρακολουθούσε ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης. Σημείωνε. Ενδιαφερόταν. Έκανε συνεχείς συσκέψεις για να βρεθεί μια λύση. Αλλά αυτοί οι αγιογδύτες στη Sea Speed Ferries τον ενέπαιζαν όλον αυτόν τον καιρό. Και τα νησιά διαμαρτύρονται δικαίως.

 

Ώσπου σε κάποια στιγμή ξεχειλίζει το ποτήρι. Άνθρωπος είσαι και λυγάς, μπροστά στα προβλήματα των νησιών. Κι από ατσάλι να ήταν, θα έλιωνε ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης. Χτυπάει λοιπόν το χέρι του στο τραπέζι ο Υπουργός(ή ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης και ούτω καθ' εξής)! Μετά πηγαίνει πρός την κουζίνα και παίρνει το κουζινομάχαιρο, ψάχνοντας να βρεί το κόκκαλο της Sea Speed Ferries και να το μπήξει. Κι αφού δε βρίσκει κόκκαλο, με αστραπιαίες κινήσεις δίνει λύσεις και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας μια για πάντα τέλος στα θέματα αυτά. Δηλαδή πόσο πιο κλισέ και γελοίο αυτό που έγραψαν? Θα μου πείς βέβαια, αν δεν τα πίστευαν αυτοί που τα διαβάζουν, πιθανώς να μην τα έγραφαν κι αυτοί που τα γράφουν. 

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Annivas said:

Προφανώς δεν θα εμφανιστεί κανείς και μεθαύριο λογικά θα γίνει έκτακτο Σ.Α.Σ για αναπροσαρμογή του μισθώματος.

 

Άρα το μίσθωμα δε θα είναι αυτό που συμφωνήθηκε με το Ολύμπους.

Θα είναι λογικά υψηλότερο.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχει κάποια σημασία ή να σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις απαραίτητα, σήμερα βλέπω σε διάφορα σάιτ τύπου ferryhopper ότι το Όλυμπος φαίνεται διαθέσιμο για να ταξιδέψει κανείς από Ανάφη για Πειραιά τέλη Αυγούστου. Μέχρι και την Παρασκευή που κοίταξα τελευταία φορά δεν υπήρχε στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω αν ισχύει αλλά το μόνο που θα μπορούσε αυτήν τη στιγμή είναι το Superstar που διαθέτει τις προδιαγραφές για την άγονη το Aqua Blue τώρα είναι στην άγονη της Καβάλας όποτε δεν γίνεται να την αφήσει 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...