Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Υπερπροσφορά στη γραμμή; Στα τρία πλοία της Tallink που την καλύπτουν, έχει προστεθεί το Finlandia της Eckerö Line που έχει επισήμως πια διπλώσει το ομόσταβλο Nordlandia, ενω το Viking Express της Viking Line από τις 6 του ερχόμενου Μαΐου διπλώνεται από το Isabella που αντικαταστάθηκε στο Turku–Mariehamn/Långnäs–Stockholm από το Viking Grace. Αξίζει να αναφερθεί πως η Tallink "έχει κάνει τράμπα" τα Baltic Princess και Silja Europa στις γραμμές τους και πλέον το πρώτο εξυπηρετεί τη γραμμή Turku-Mariehamn-Stockholm ενώ το δεύτερο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Helsinki-Tallinn υπό μορφή κρουαζιέρας, συμπληρωματικά του "shuttle" service που παρέχει επίσης η εταιρεία με τα Star & Superstar.

 

Μερικά λόγια έχουμε γράψει τόσο για το Tallinn όσο και για το Helnsiki, περισσότερες εικόνες ίσως έχουμε την Άνοιξη on board Baltic Queen.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Την καλοκαιρινή περίοδο του 2014 και συγκεκριμένα από τις 12 Ιουνίου έως και την 31η Αυγούστου, η Viking Line αυξάνει capacity στην γραμμή αφού τα πλοία της στο Στοκχόλμη-Ελσίνκι, Mariella και Gabriella, αντί να παραμένουν στο Ελσίνκι από το πρωί που αφικνούνται μέχρι το απόγευμα που αναχωρούν, θα πραγματοποιούν ένα κυκλικό δομολόγιο για Ταλίν. Το Viking XPRS συχνά αδυνατεί να καλύψει την αυξημένη κίνηση στην γραμμή κατά την high season, ενώ είναι πρώτο σε διακίνηση επιβατών στην γραμμή (έχοντας όμως και κατά 500 περίπου επιβάτες μεγαλύτερο πρωτόκολλο από τα άλλα πλοία).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η γραμμή Helsinki-Tallinn παρουσίασε αύξηση της τάξης του 4,3% (περίπου 325.000 επιβάτες) το 2013, με τα πλοία της γραμμής να μεταφέρουν 7,57 εκατομμύρια επιβάτες, δηλαδή το 82% των συνολικών επιβατών που διακινήθηκαν από το λιμάνι του Tallinn προς διάφορους προορισμούς. Το Viking XPRS μετέφερε 1.828.742 επιβάτες, το Star 1.671.161, το Superstar 1.698.514 και το Finlandia 1.140.000 επιβάτες. Το Silja Europa του Tallink Group που εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο υπό την μορφή mini κρουαζιέρας μετέφερε περίπου 1.150.000 επιβάτες

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Την καλοκαιρινή περίοδο του 2014 και συγκεκριμένα από τις 12 Ιουνίου έως και την 31η Αυγούστου, η Viking Line αυξάνει capacity στην γραμμή αφού τα πλοία της στο Στοκχόλμη-Ελσίνκι, Mariella και Gabriella, αντί να παραμένουν στο Ελσίνκι από το πρωί που αφικνούνται μέχρι το απόγευμα που αναχωρούν, θα πραγματοποιούν ένα κυκλικό δομολόγιο για Ταλίν.

 

To ίδιο θα συμβεί και φέτος, μιας και τα περσινά δρομολόγια ήταν επιτυχημένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Tη γραμμή την καλοκαιρινή περίοδο εξυπηρετούν τα δύο ταχύπλοα της LindaLine, Karolin και Merilin. To δρομολόγιο υπό καλές καιρικές συνθήκες εκτελείται σε 1 ώρα και 40 λεπτά, με τα εισιτήρια να ξεκινάνε από τα €19.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν κάνω λάθος, εκτός από τα ταχύπλοα δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη γραμμή, τα ακόλουθα πλοία:

 

- Eckerö: Finlandia

- Tallink: Baltic Queen / Star / Superstar

- Viking: Gabriella / Mariella / Viking XPRS

 

Γνωρίζεις μήπως πώς τα πάνε οι εταιρείες από μερίδια αγοράς;

Link to comment
Share on other sites

Eίναι και το Sea Wind της Tallink ως roro, δένει στο Vuosaari (cargo terminal στο Ελσίνκι) όπου πιάνει και η Finnlines και πιάνανε και τα Superfast. Όπως έχουμε πει, το Baltic Queen, στη θέση του ναυλωμένου Silja Europa, εκτελεί το δρομολόγιο υπό τη μορφή κρουαζιέρας.

O αριθμός των επιβατών που μετέφερε η Viking τους καλοκαιρινούς μήνες του 2014 με την προσθήκη των Gabriella και Mariella στη γραμμή (ένα δρομολόγιο την ημέρα ακόμη δηλαδή σε αυτά του Viking XPRS), αυξήθηκε κατά 176.000 και ανήλθε σε 775.000, αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Tα ταχύπλοα πέρσι μετέφεραν περί τους 200.000 επιβάτες (εξυπηρέτηση με εποχικό χαρακτήρα). Σε ετήσια βάση και σε γενικές γραμμές η Tallink έχει το 50% του μεριδίου (με τρία πλοία και αισθητά περισσότερα και γρηγορότερα δρομολόγια). Για το 2013 δες λίγα posts πιο πάνω.

 

Να σημειώσουμε ότι σε εξέλιξη είναι το project επέκτασης του West Terminal στο Ελσίνκι (cruiseships, St Peters Line, Tallink, Eckerö) που αναμένεται να είναι αρκετά εντυπωσιακό το 2018 που θα παραδοθεί.

post-2195-0-98446100-1437731476_thumb.jp

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Η κίνηση στη διαδρομή μεταξύ του Ελσίνκι και του Ταλίν αυξάνεται και η Viking Line αλλάζει τα ωράρια του VIKING XPRS για να ανταποκριθεί καλύτερα στην αυξανόμενη ζήτηση. Έτσι θα προσθέσει δρομολόγια τις Παρασκευές και τις Κυριακές από τις 5 Απριλίου, όπου το Viking XPRS θα πραγματοποιεί 3 δρομολόγια αυτές τις ημέρες

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...