Jump to content
Shipfriends

Visborg (IMO 9223784)


Recommended Posts

Δύο αγαπημένα αδερφά πλοία που συνδέουν την ηπειρωτική Σουηδία με το νησί Gotland. Όπως έχουμε αναφέρει και στα topics  του "Gotlandia ΙI" και του "BS Delos", έχουν σχεδιαστεί από τη DeltaMarin και ναυπηγηθεί το 2003 στην Κίνα από τα Guangzhou international. Έχουν μήκος 195.8 μέτρα, πλάτος 25, βύθισμα 6.6 και αναπτύσσουν ταχύτητα 28.5 κόμβων. Mεταφέρουν 1500 επιβάτες (οι 300 σε κρεβάτια) και 500 αυτοκίνητα, φέροντας 1500 lane meters. Πανέμορφη πλώρη, ωραίος καθρέφτης, λίγο άχαρη πρύμνη.

 

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Μα δέν μπορούσε να γίνη αλλιώς,ferries είναι.....από πού θα μπαίνουν τα οχήματα;

 

ΥΓ.Μακάρι να έρθουν και στά δικά μας ύδατα...(καλά,μήν βαράτε,ένα αστείο είπα.

Link to comment
Share on other sites

Βρε Hastaroth, εννοώ ότι θα μπορούσε να καταλήγει λίγο πιο κομψά -να έχει μια καμπύλη, μια κλισούλα, όχι να μην υφίσταται :) (βλ. Champion, Fast, Tallink Star κτλ.)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 year later...

Έτσι όπως το βλέπω να εισέρχεται στο Oskarshamn με το μεγάλο G στην τσιμινιέρα, σκέφτομαι πως το μόνο που του λείπει θα ήταν ένα Α να του κάνει παρέα :D. Δυστυχώς όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, οπότε πάμε να δούμε την πλωριά του όψη η οποία είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή, όπως βλέπετε ολόκληρη η πλώρη είναι καλυμμένη, υποπτεύομαι ώστε πλήρωμα και εξοπλισμός να προστατεύονται όσο είναι δυνατόν από τις καιρικές συνθήκες. Ένα ντέκ με χώρους επιβατών όπως φαίνεται και εδώ και ελάχιστο κατάστρωμα ώστε να κάτσει κάποιος έξω. Αν βρισκόταν ποτέ μουστερής για την Ελλάδα φυσικά, θα έτρωγε μια επέκταση πρός τα πίσω που θα ήταν όλη δική του. Εδώ έχουμε και μια πρυμνιά όψη, το τελείωμα της πρύμης είναι κάπως τετραγωνισμένο αλλά όμως αυτό δεν χαλάει τις γραμμές του. 

 

Εδώ το βλέπουμε και σε θέση εκφόρτωσης, οι παρατηρητικοί θα είδατε πως η εκφόρτωση γίνεται από 3 καταπέλτες ταυτόχρονα έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος φορτοεκφόρτωσης. Αυτό και το αδελφό του εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι Visby της νήσου Gotland πρός την ηπειρωτική Σουηδία. Είτε για Oskarshamn(στο νότο), είτε για Nynashamn(καμιά ώρα από τη Στοκχόλμη). Και για όσους τυχόν ξεγελάει η λιακάδα, είναι τέλος Ιουνίου και οι φωτογράφοι είναι τυλιγμένοι στα μπουφάν τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμφωνώ απόλυτα. Όταν ναυπηγήθηκε μάλιστα αυτό και το αδερφό και "έπαιζε" πολύ η promo photo του πρώτου post του thread, μου θύμιζε τα φαστ μας με την κλειστή πλώρη. Αυτά με ακόμα πιο κλειστή, μιας το πάνω γκαράζ φορτώνει/ξεφορτώνει από πλαϊνή ράμπα πλώρα στο Visby. Deltamarin είναι, όπως τα φαστ.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Σύμφωνα με μήνυμα πολύ καλού μου φίλου στο Viber πρό ολίγων λεπτών, επιβεβαιώνεται ναύλωση του Visby από το Δεκέμβριο και μέχρι το Μάιο. Η Shippax δε βλέπω να έχει γράψει κάτι άρα αλλού είναι η πρωτογενής πηγή την οποία όμως δεν γνωρίζω. Ο ναυλωτής δεν έχει διαρρεύσει αλλά οι εικασίες δείχνουν πρός την DFDS.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Όντως ο ναυλωτής είναι η DFDS και το πλοίο πρόκειται να απασχοληθεί στη γραμμή Rosslare - Dunkerque. Και αυτό είναι εν πλώ για το Γαλλικό λιμάνι, υποθέτω πως θα κάνει εκεί κάποιο docking trial, όπως και τα Kerry και Optima Seaways.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 10 months later...
  • 5 weeks later...
  • Nick the Greek changed the title to Visborg (IMO 9223784)
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Το Visborg δουλεύει από τον Μάρτιο στη γραμμή Klaipeda Karlshamn ως αντικαταστάτης πλοίων της γραμμής. Από τα μέσα Ιουνίου θα ναυλωθει από την Balearia έτσι ώστε να δρομολογηθεί στη γραμμή Almeria Nador.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έκανε ένα και μοναδικό δρομολόγιο Almeria-Nador και τώρα το βλέπω να πλέει από Nador προς Sete, την κλασική καλοκαιρινή γραμμή της Balearia. Μάλιστα έχουμε και κοντρίτσα με το GNV Atlas, το οποίο αναχώρησε πρώτο με 15 λεπτά διαφορά, με το Visborg ωστόσο να το προσπερνάει (παρότι το δουλεύουν στα 17,5 μίλια). 

Το ωραίο είναι ότι τα δύο πλοία έχουν αναχωρήσεις τις ίδιες μέρες και σχεδόν τις ίδιες ώρες, σε μια γραμμή που εξυπηρετείται μία ή δύο φορές την εβδομάδα από κάθε εταιρία...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Α ρε έρμο Visborg, από κεί που μετέφερες δίμετρες Σουηδέζες:D, κατήντησες να μεταφέρεις τη μέση Μαροκινή οικογένεια της διασποράς. Έχει επιστρέψει στη γραμμή Almeria - Nador, μέσα σε αυτήν τη χαοτική κατάσταση που ονομάζεται δρομολόγια της Balearia. Απελπιστικά αταίριαστα για το μέγεθος του πλοίου και τα σινιάλα που του έχουν φορέσει. Εννοείται δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε όμως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Έφτασε χθές και μάλιστα είναι σε θέση φόρτωσης. Η εταιρεία του δεν έχει νταραβέρια με τη Λιθουανία άρα ίσως ναυλώθηκε κάπου. Σε αυτό το λιμάνι συχνάζουν η DFDS και η TT Line, από μνήμης. 

Link to comment
Share on other sites

Ας προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε λίγο το ομιχλώδες τοπίο!

Το πλοίο ανήκει κανονικά στη Destination Gotland. Από πέρσι είναι ναυλωμένο στη DFDS (η ναύλωση λήγει 1/1/2024 και μετά βλέπουμε) και το management το έχει η Wallenius στην οποία "οφείλεται" κατά κάποιο τρόπο και η σημαία Μάλτας που πλέον φέρει.

Το καλοκαίρι ταξίδεψε για την Balearia η οποία με τη σειρά της το είχε ναυλώσει από τη DFDS και όχι από την DG. Τώρα που επέστρεψε στα πιο ψυχρά κλίματα, ξαναμπαίνει στο δίκτυο της Δου Φου Δου Σου, αντικαθιστώντας το REGINA SEAWAYS στη γραμμή Klaipeda - Karlshamn όσο αυτό θα βρίσκεται εκτός δρομολογίων για επισκευές.

Να πούμε επίσης ότι σύμφωνα με φωτο που κυκλοφορούν στο facebook, τα σινιάλα της Balearia έχουν σβηστεί και το φουγάρο είναι πάλι κόκκινο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...