Jump to content
Shipfriends

Hamidiye (ΙΜΟ 9717577)


pantelis2009

Recommended Posts

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, ένα νέο αμφίπλωρο θα ξεκινήσει να κατασκευάζετε σε καμιά 15αρια μέρες.

Περισότερα όταν θα ξεκινήσει το πλοίο. ^_^

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε,πολλές φορές ξεκίνησαν σ'αυτή την δύσκολη περίοδο για κατασκευή αλλά κάπου κόλλησαν.Μάλιστα τα τελευταία σχέδια με ναυπηγό τον αείμνηστο Ν.Πετυχάκη έδειχναν για σκάφος τύπου Σαλαμινία 2 (125 ι.χ)με ράμπες.Καλό ξεκίνημα στους πλοιοκτήτες κι όλα πρύμα........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όπως μας ενημέρωσε προ καιρού ο φίλος pantelis ξεκινά στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη η κατασκευή νέου αμφίπλωρου.Καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία......

Link to comment
Share on other sites

Να επιτέλους και μία πολύ ευχάριστη είδηση. Μία καινούργια ναυπήγηση πλοίου ανοικτού τύπου μετά από έναν σχεδόν ολόκληρο χρόνο. Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο αμφίπλωρο που έχει κατασκευαστεί στη χώρα μας (εξαιρόντας βέβαια το ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ οι εργασίες στο οποίο έχουν σταματήσει) είναι το ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI (επίσημα την άνοιξη του 2012) στο ναυπηγείο Κουρή στην Αμαλιάπολη.

Στην ευρύτερη ΝΕΖ του Πειραιά τελευταίο μέχρι τώρα είναι το πρώην ΦΙΛΟΘΕΟΣ και νυν ΘΑΣΟΣ ΙΙ το οποίο καθελκύστηκε τον Ιούλιο του 2011 στο ναυπηγείο Θεοδωρόπουλου στη Σαλαμίνα, ενώ το τελευταίο που είχε κατασκευαστεί στο ναυπηγείο - "μάνα των αμφίπλωρων", στου Παναγιωτάκη στη Σαλαμίνα, είναι το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ που καθελκύστηκε τον Μάιο του 2011.

Link to comment
Share on other sites

Και το όνομα αυτού..........Πανορμίτης. Απ' ότι έμαθα θα έχει μήκος 90 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα και οι πρώτες λαμαρίνες και στραντζαριστά ήρθαν.

Καλό ξεκίνημα και καλές δουλειές. Δεν ξέρω όμως που να ανεβάσω τις πρώτες φωτο. :(

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσουμε ότι οι πρώτοι συναίτεροι είναι οι πλοιοκτήτες του πρώην Σαλαμινία 2 και λογικά θα εισέλθουν κι άλλοι.Τα σχέδια του σκάφους έχουν την σφραγίδα της θυγατέρας του αειμνήστου Ν.Πετυχάκη η οποία ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της....

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος(ας με διορθώσουν οι φίλοι και οι διαχειριστές του site).Πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε και τον Πανορμίτη στην λίστα αφού ξεκινάει η ναυπήγησή του και γνωρίζουμε σιγά σιγά κάποια στοιχεία του.

Edited by proud_ionian
διπλο ποστ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πανορμίτης
(Υπό κατασκευή)
 
Το νέο αμφίπλωρο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ για το οποίο μας είχε πρωτομιλήσει ο φίλος pantelis2009, έχει αρχίσει να παίρνει μία (έστω και στοιχειώδη) μορφή, και να "σχηματίζεται" το σκάφος του στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη της Σαλαμίνας.
 
gallery_2102_742_241223.jpg
 
gallery_2102_742_160910.jpg
 
Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι αν την κατασκευή του την έχει αναλάβει το ίδιο το ναυπηγείο, ή απλά έχει διαθέσει τον χώρο. Και το λέω αυτό διότι πλάι στο "πλοίο" έχει κατασκευαστεί ένας μικρός στεγασμένος χώρος στον οποίο υπάρχει και ταμπέλα όπου αναγράφεται κάποια τεχνική εταιρία (δεν συγκράτησα την επωνυμία).
 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία που το κατασκευάζει λέγετε Φράττης και Κοτσέλης. Το ναυπηγείο Παναγιωτάκη απλά νοικιάζει το χώρο, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες κατασκευές που έγιναν.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω ξαναπεί, όσο ζούμε μαθαίνουμε.

 

Η πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά ότι "Το ναυπηγείο Παναγιωτάκη απλά νοικιάζει το χώρο, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες κατασκευές που έγιναν" εξηγεί κατ' εμέ δύο πράγματα.

 

1ον.  Την απορία που είχα εδώ και πολύ καιρό, το γιατί δηλαδή δεν έχω δει ποτέ μέχρι σήμερα να αναγράφεται σε καταπέλτη πλοίου η επωνυμία του ναυπηγείου Παναγιωτάκη.

2ον. Το γιατί σε βάσεις δεδομένων που αναφέρουν τον κατασκευαστή του πλοίου (π.χ. στο shipspotting ως "Builder") είχα διαβάσει πολλές φορές κάποια άγνωστη επωνυμία και έψαχνα να βρω που βρίσκεται αυτό το "ναυπηγείο" (μιλάω βέβαια για πλοία κατασκευασμένα στην Ελλάδα και όχι αναγκαστικά μόνο στου Παναγιωτάκη, μιας και πιστεύω ότι αυτή η ενοικίαση χώρου θα γίνεται - γινόταν και σε άλλα ναυπηγεία). 

Link to comment
Share on other sites

Οπότε απαντηθήκαν τα ερωτήματα σου και σε σένα και σε άλλους φίλους.

Ας δούμε τις εξελήξεις στο Πανορμίτης σε σημερινές πόζες του.

Η δουλειά προχωρά γοργά, τα ελάσματα που είναι κάτω απο τη γάστρα θα αφαιρεθούν αφού κολληθούν οι λαμαρίνες της γάστρας, ώστε να μπορεί να τακαριστή στα μπλόκια που υπάρχουν αριστερά και δεξιά και για πρώτη φορά ανέβηκα απάνω του (τελευταία φωτο).

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και απαντήθηκαν.

 

Αν και off topic (ας μας το επιτρέψει η διαχείριση του φόρουμ μιας και αναφερόμαστε στο ναυπηγείο όπου κατασκευάζεται το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ), θα ήθελα να σου ζητήσω να μας διαφωτίσεις στα περί Βασιλειάδη - Παναγιωτάκη. Και δεν μιλάω βέβαια για ...κουτσομπολιό, αλλά δεν έχω καταλάβει αν το παλαιό και "θρυλικό" ναυπηγείο Βασιλειάδη όπου τόσα και τόσα Ελληνικά πλοία έχουν κατασκευαστεί, ήταν στον ίδιο χώρο που τώρα βρίσκεται το ναυπηγείο Παναγιωτάκη, πότε σταμάτησε να λειτουργεί ως "ναυπηγείο Βασιλειάδη" και αν συνυπήρχαν για κάποιο χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο ως δύο ναυπηγεία με διαφορετική διεύθυνση. 

Link to comment
Share on other sites

Το ναυπηγείο Βασιλειάδη είναι άλλο. Δεν ανοίκει στον Παναγιωτάκη.

Το ναυπηγείο Βασιλειάδη είναι αυτό που σήμερα λέμε ναυπηγείο Θεωδορόπουλου και φτιάχτηκαν τα Γλυκοφιλούσα, Φιλόθεος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 months later...

Συνεχίζεται η κατασκευή του σκάφους όντως σε γρήγορους ρυθμους.Το σκάφος έχει ξεκινήσει να βάφεται και κατά την προσωπική μου γνώμη έχει γενικά ωραία εμφάνιση.Με πρώτη ματιά η γέφυρα θυμίζει Κωνσταντίνο Κ.Το κομμοθέσιο είναι (οπτικά) μεταξύ Κωνσταντίνου Κ,και λιγότερο με Έλενα Α, Γεώργιος και λοιπών ομοίων.Η χωρητικότητά του είναι στα 142 Ι.Χ διαγραμμισμένα.Αυτά προς το παρόν...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Το Πανορμίτης είναι δεμένο στην άκρη του μωλου στα Παλούκια για τις τελευταίες εργασίες πριν φύγει για το Ρίο. Την εβδομάδα που μας πέρασε έκανε και το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...