Jump to content
Shipfriends

Mανάρας Εξπρές (Ν. Πειραιώς 2665)


Recommended Posts

Μιά φορά κι'έναν καιρό,υπήρχε ένα πλοίο ονόματι ΜΑΝΑΡΑΣ ΕΞΠΡΕΣ,που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς-Αγία Μαρίνα.Είχα ταξιδέψει μάλιστα μ'αυτό μιά-δυό φορές,αλλά δυστυχώς η μόνη φωτογραφία που είχα βγάλει (με αναλογική κάμερα) ήταν ενώ ήμουν πάνω σ'αυτό με πλήθος κόσμου και ελάχιστα φαίνεται το πλοίο.

 

Αλλη μιά φορά,ενώ πήγαινα στην Αγία Μαρίνα με το σκάφος ενός φίλου,το εν λόγω πλοιάριο μάς προσπέρασε εξ αριστερών-αλλά επειδή εκτελούσα χρέη πηδαλιούχου,δέν πρόκανα (που έλεγε και ένας αποθανών πολιτικός) να το φωτογραφίσω.

 

Ξέρει κανείς τί απέγινε το πλοίον τούτο;

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Στο naviearmatori.net βρίσκουμε φωτογραφία του πλοιαρίου στον Πειραιά από τον Μάιο 1995, του costas sarlis.

 

Παρά την αναζήτηση στοιχείων του σε βάσεις δεδομένων, δεν μπόρεσα να βρω καμμία αναφορά. Πάντως, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, δεν πρέπει να ήταν και πολύ παλιό σκαρί, και πιθανότατα να βρίσκεται ακόμα εν ενεργεία κάπου στην χώρα μας με κάποιο άλλο ίσως όνομα.

Link to comment
Share on other sites

Παλιό σκαρί όντως δέν πρέπει να ήταν,πρέπει να είχε ναυπηγηθεί γύρω στα τέλη τής δεκαετίας '80.Εκεί γύρω στο 1990-95 το έβλεπα κι'εγώ.Στον Πειραιά έδενε εκεί που δένει τώρα ο "Αλέκος" αλλά κάποια στιγμή γύρω στο 1999 έχασα τα ίχνη του.Σε σχετική ερώτησή μου ένας από τα κιόσκια τού Σαρωνικού μού απάντησε "το πλοίο πουλήθηκε,αλλά δέν ξέρω πού πήγε".

 

Πάντως άν βρίσκεται ακόμη σε Ελληνικά ύδατα,δέν θα έπρεπε κάποιος shipspotter τουρίστας να το έχη δεί και φωτογραφίσει;

Link to comment
Share on other sites

Το "Μανάρας Εξπρές" ανήκε στην οικογένεια Πάνου και ταξίδευε στη γραμμή Αίγινα-Αγκίστρι.

Η οικογένεια Πάνου είχε και τα πανέμορφα ξύλινα σκαριά "Καπετάν Νταβέλης" και "Μόσχος Εξπρές".

 

Γύρω στο 2000, το πλοίο πουλήθηκε στην Κω. Το πήρε ο κύριος Διακαναστάσης Αναστάσιος και πήρε το πλοίο ονομάστηκε "Διόνυσος".

Όμως, η εμπορική του εκμετάλευση κρίθηκε γρήγορα ασύμφορη και το πλοίο πουλήθηκε σε κάποιον πλοιοκτήτη που αποδείχτηκε, όμως, αφερέγγυος στην πορεία.

Τελικά, το πλοίο κατέληξε σε πλειστηριασμό και αγοράστηκε στη Σάμο από τον θείο του καπετάν-Διαμαντή Παπαγεωργίου, σημερινού πλοιάρχου του "Hellenic Spirit".

 

Τα παραπάνω μας τα αφηγήθηκε ο κύριος Διακαναστάσης Αναστάσιος από την Κω στα πλαίσια μιας συνέντευξης που μας έδωσε για το Arxipelagos.com, στον Φώτη Καρλή και μσε μένα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 years later...

Να και η πιο πρόσφατη άποψή του από το Καρλόβασι. Εμείς το λέμε Μανάρας Εξπρές αλλά βέβαια το όνομά του πιθανόν να μην έχει αλλάξει από το Διόνυσος, με το οποίο και πρωτοπαροπλίστηκε στην Κώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • Nick the Greek changed the title to Mανάρας Εξπρές (Ν. Πειραιώς 2665)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...