Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όλοι την ίδια εντύπωση (ελπίδα) είχαμε, αλλά... δεν το βλέπω...!
 

Πάντως για την ιστορία να αναφέρουμε ότι και στο πρώτο δρομολόγιο του Μυρτιδιωσσα (αν δεν με απαταει η μνήμη μου στις 7 Απριλίου του 2000), είχαν μπλεχτεί οι άγκυρες του με του Νίκος Καζαντζακης;; και είχε φύγει με δυο ώρες καθυστέρηση! 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως οι 6:30 ώρες που δίνει η seajet δεν βγαίνουν με 14 και 15kn , ακόμη και το ιονίς πήγαινε ποιό γρήγορα που είναι και παλιότερο αλλα και με 500hp λιγότερα , θεωρώ οτι ή οι μηχανές του jewel δεν την πολυπαλεύουν σε υψηλότερες στροφές και παραπάνω ζόρι πράγμα πολύ παράξενο γιατί το πλοίο ειναι νέο ούτε 20 χρονών ή το πλοίο πάει ποιό οικονομικά έτσι , πράγμα επίσεις περίεργο γιατί μιλάμε για επιδοτούμενη γραμμή και για μηχανές με μικρή κατανάλωση 

15,5kn ήταν η μεγαλύτερη ταχύτητα που το είδα στο AIS

Edited by Panagiotakó
Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο έκανε το πρώτο του δρομολόγιο μετα απο εκτεταμένη επισκευη στις μηχανές του.

Θα πρεπει να περιμένουμε να το δουμε μετα απο κάποια δρομολογια και να κρίνουμε ασφαλέστερα .

Αν δηλαδή οι μηχανές “στρώνουν” και τις πανε προσεκτικά στα πρώτα δρομολογια η αν η ταχύτητα ειναι αυτή η οποία οφείλεται στην οικονομική κατανάλωση η οτιδήποτε άλλο .

Link to comment
Share on other sites

Ας ελπίσουμε ότι έγινε καλή δουλειά στις μηχανές γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του στη ΝΕΛ όπως και όλα όσα πέρασαν από αυτή έμειναν κουτσα.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου στο fb, έχει προγραμματιστεί επίσημη τελετή υποδοχής του νέου πλοίου σε επόμενο ταξίδι όπου θα είναι και στελέχη της εταιρείας του. Ίσως να περιμένουν το δρομολόγιο της τρίτης που θα φθάνει μέρα στα κυθηρα. 
 

Αναφορικά με την ταχύτητα, άτομα που ταξίδεψαν εχθές, υποστηρίζουν ότι μέσα στο πλοίο έλεγαν ότι το στρώνουν μετά το εκτεταμένο service των μηχανών και ότι θα κάνει το ταξίδι σε 6,5 ώρες κανονικά. Μένει να δούμε τα επόμενα ταξίδια...

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, enas chiotis said:

Έξω από τη Βελοπούλα πήγαινε με 13.5, και έφτασε Κύθηρα με 1 ώρα καθυστέρηση.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια στάνταρ ταχύτητα για το πλοίο ακόμα...την μια το βλέπεις με 15.5 την άλλη με 17 μετά πέφτει στα 16.5 πιστεύω ότι ακόμα ελέγχεται η μηχανή και ρυθμίζεται. Θεωρώ πάντως ότι μπορεί να βγάλει και 18 υπηρεσιακή αν έχει 20 μέγιστη 

Edited by Panagiotakó
Link to comment
Share on other sites

Πάντως στα Κυθηρα ήδη ακούγονται πολύ καλά λόγια για το πλοίο, ειδικά για τους εσωτερικούς του χώρους αλλά υπάρχει προβληματισμός για την ταχύτητα και τη συνέπεια των δρομολογίων του. Είναι γεγονός ότι το Ιονίς παρ όλα τα μειονεκτήματα που είχε λόγω μεγέθους, όλοι του αναγνωρίζουν ότι ήταν πάντοτε απόλυτα συνεπές στα δρομολόγια του. Θα πρέπει να το δούνε το θέμα στη Seajets αν τους ενδιαφέρει σοβαρά η γραμμή και θέλουν να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου. 

Edited by ALEX30
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν έτυχε ποτέ να ταξιδέψω με το πλοίο , όμως από το παραπάνω πολύ όμορφο αφιέρωμα , αντιλαμβάνομαι,  πως θα προσφέρει πολύ ωραίες καραβολατρικές στιγμές  στην νέα του γραμμή . 

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 3/6/2020 at 8:22 PM, Petros P said:

Στο παρακάτω η παρθενική του αναχώρηση . Καλα ταξίδια να εχει 

 

Από αυτό το βίντεο φαίνεται ότι έχει γίνει εκτεταμένη και σοβαρή επισκευή στις μηχανές.Θυμάμαι τον Σεπτέμβριο του 2017 που είχα πάει Τήνο και έτυχε να το δω 2 φορές...εκτός από την μανούβρα,μόνο που έπλεε έβγαζε πυκνούς καπνούς και έλεγα....οικολογικό καράβι.Τώρα σε αυτό το βίντεο στην αναχώριση δεν έβγαζε καν καπνό.Μπράβο για την δουλειά και τα λεφτά που έριξαν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έπεσαν χρήματα και έγινε σωστή δουλειά (δεν αντιλέγω ότι μπορεί να ισχύει και αυτο..) Αλλά το 17 έκαιγε 380αρι.. σήμερα MGO η VLSFO.. 

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...