Jump to content
Shipfriends

Λιμάνια Μικρών Κυκλάδων


Recommended Posts

Επισης και γω για να μην ανοιξω νεο Thread , βλεποντας το λιμανι της Δονουσας (πανεμορφο σαν νησι βεβαια) χυμα στο κυμα κυριολεκτικα , με 6αρι δεσαμε και κουραστικαν και μεσα στο πλοιο και οι εξω καβοδετες ....

Σασπενσ βεβαια οι εικαστικες παρεμβασεις ;) τον κατοικων τις Δονουσας δειτε την παρακατω φωτο

post-41-128326958825_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Σύμφωνα με ενημέρωση από το βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου επισκευή και βελτίωση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων Αμοργού, Δονούσας και Κουφονησίων ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων και της αναδόχου εταιρείας «Προμηθεύς».

Πηγη: NAXOS NEWS

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

1,2 εκατ. ευρώ για έργα στα λιμάνια Κουφονησίων, Αμοργού και Δονούσας.

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου ενέκρινε την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στους λιμένες Κουφονησίων, Αμοργού και Δονούσας».

Η κατασκευή του έργου, συμβατικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκτελεστεί από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το έργο αφορά συγκεκριμένα την αποκατάσταση ζημιών, που έχουν προκληθεί τα προηγούμενα χρόνια από την κακοκαιρία στους λιμένες Κουφονησίων, Αμοργού και Δονούσας. Πιο αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

  • Στο λιμένα Κουφονησίων: Κατασκευή κρηπιδότοιχου, έργα προστασίας υφισταμένων κρηπιδότοιχων, εκβαθύνσεις, επιστρώσεις.
  • Στο λιμένα Αμοργού: Κατασκευή προφυλακτηρίου τοίχου, καθαιρέσεις, ενισχύσεις, ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα.
  • Στο λιμένα Δονούσας: Καθαιρέσεις, ενισχύσεις, επέκταση προφυλακτηρίου τοίχου, ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα.

Πηγή : naxosnow.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 4 years later...
  • 2 years later...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο λιμάνι της Δονουσας

Quote

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαεπτά χρόνια για να αποκατασταθούν τα βασικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο λιμάνι της Δονούσας μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί το 2004...  Γραφειοκρατία; Πολιτική αδυναμία; Η ουσία είναι ότι μετά από προσπάθειες και στη Δονούσα είχαμε λύση, καθότι είχαν προηγηθεί οι εργασίες και σε άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (βλ Κουφονήσι) που είχαν ανάλογα προβλήματα.

Η Δημοτική Κοινότητα Δονούσας χθες έδωσε την μεγάλη είδηση " Τη Δευτέρα παραδίδεται το λιμάνι μας, η κύρια πύλη εισόδου, ένα σημαντικό έργο που το περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια, ένα έργο πνοής για το νησί μας". Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνουν οι εργασίες. Λόγω της έναρξης τουριστικής περιόδου, τα υπόλοιπα συνοδά έργα που έχουν να κάνουν κυρίως με την αναβάθμιση των παροχής υπηρεσιών (βλ Πίλαρς) και ασφάλειας (πυροσβεστικές φωλιές) θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.. 

Η πλήρη ανάρτηση αναφέρει:  "Τη Δευτέρα παραδίδεται το λιμάνι μας, η κύρια πύλη εισόδου, ένα σημαντικό έργο που το περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια, ένα έργο πνοής για το νησί μας.  Τα έργα ανάπλασης ,τοποθέτηση πίλαρ, πυρασφάλεια, καινούργιος ηλεκτροφωτισμός και αποκατάσταση ζημιών στο δευτερεύοντα προβλήτα, θα πραγματοποιηθούν τέλος Σεπτεμβρίου.  Ευχαριστήσουμε την ανάδοχο εταιρεία NEW MILLENIUM CONSTRUCTION AE. Το λιμενικό ταμείο Νάξου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη συνεργασία. Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους σας για την υπομονή και τη κατανόηση σας".

donousa3_2.jpgdonousa1_5.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Έτοιμο (επιτέλους) το λιμάνι της Δονούσας

Quote

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έτσι δεν λένε; Χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε η Δονούσα να αποκτήσει και πάλι τη δεύτερη προβλήτα της που λειτουργεί ως μαρίνα αλλά και ως το ορμητήριο του Express Skopelitis.. Κυρίως όμως βάζει τέλος στην άσχημη εικόνα που έβλεπαν οι επισκέπτες όταν έφταναν τη καλοκαιρινή περίοδο στο νησί, ενώ βελτίωσε και την κυκλοφορία στο λιμάνι του Σταυρού, Αλλά και στην αγωνία των κατοίκων μην συμβεί κάποιο ατύχημα καθότι όλο το καλοκαίρι κάποια από τα μπλόκια ήταν ακόμη και στον αέρα ή μέσα στη θάλασσα μειώνοντας την δυναμικότητα του αλιευτικού καταφυγίου.

Το λιμάνι είναι πλέον έτοιμο... Καθυστέρησε λόγω των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί με τον ανάδοχο, με τη γνωστή ελληνική γραφειοκρατία. <ην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ζητήματα που είχαν προκύψει από την κακοκαιρία του 2004 (!!!) Τα προβλήματα είχαν αναδειχτεί από το Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας από τον περασμένο Μάιο... Με ανοιχτή επιστολή προς τους εμπλεκόμενους φορείς είχαν εκφράσει την αγανάκτηση και δυσαρέσκεια τους για την μεγάλη καθυστέρηση, όσον αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών.

308656059_642071307274845_255345733576048871_n.jpg308785877_642071357274840_520876290013982195_n.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...