Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

To μοναδικο ως τωρα πυρηνοκινητο εμπορικο πλοιο το Savannah, σε ταλαιπωρημενο καρτ ποσταλ της εποχης:

gallery_1817_10_128431.jpg

παραγγελθηκε απο την αμερικανικη κυβερνηση το 1955, καθελκυστηκε το 1959, ολοκληρωθηκε το 1961 και ταξιδεψε για δεκα χρονια απο το 1962 ως το 1972. τα πρωτα τρια χρονια σαν φορτηγοποσταλι και μετα χωρις επιβατες

εξακολουθει να παραμενει ιδιοκτησια της αμερικανικης κυβερνησης. τα 40 χρονια που περασαν τα περισσοτερα τα εχει περασει υπο παροπλισμο, μη επισκεψιμο και καποια διαστηματα ως πλοιο μουσειο στη Virginia. απο το 2008, μετα απο μια ανακαινηση που κρατησε δυο χρονια, ειναι δεμενο στη Βαλτιμορη

απο οτι καταλαβα διαβαζοντας το site των φιλων του και το wiki, για να αφαιρεθει ο αντιδραστηρας και ολο το ραδιενεργο υλικο χρειαζεται πολυ παραδακι.

το πλοιο εχει χαρακτηριστει Εθνικο Ιστορικο Μνημειο απο το 1991.

και μια φωτο απο το wiki. στο San Francisco κατα την πρωτη αφιξη του

NSsavannah-1962.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Αρκετά προχωρημένο πάντως το design του για πλοίο των '60s. Aπόλυτα δικαιολογημένα βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι καινοτόμο μόνο από άποψη της κινητήριας δύναμης του αλλά και σχεδιαστικά.

Επίσημα ως έτος κατασκευής του αναφέρεται το 1962 (μικρό το κακό) και ως τόπος αυτής τα ναυπηγεία New York Shipbuilding Camden Nj. Διαθέτει οπωσδήποτε και ΙΜΟ number, 5314793.

Link to comment
Share on other sites

Ωστόσο,φαίνεται πως το είδος αυτό τής κινητήριας δύναμης δέν "φτούρησε",προφανώς γιατί αφ'ενός η χρήση τής πυρηνικής ενέργειας είναι "δύσκολη" στην διαχείρισή της σε περιορισμένους χώρους-όπως είναι ένα πλοίο-και αφ'ετέρου επειδή ώς εκ τούτου ο διαθέσιμος χώρος γιά ωφέλιμο φορτίο είναι μικρός και έτσι το πλοίο δέν μπορούσε να είναι κερδοφόρο ώς φορτηγό (πέραν τού ότι και ώς επιβατηγό ήταν ακόμα δυσκολώτερο αυτό).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...