Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μία ακόμα Ελληνική παντόφλα (από τον ατέλειωτο ...στόλο) για την οποία δεν γνωρίζαμε τίποτα μέχρι σήμερα, ούτε καν την ύπαρξη της.

Το ΣΠΥΡΟΣ, κατασκευής του 1972 στο ναυπηγείο ΝΑΥΣ - Αφοι Φιλίππου του Περάματος, με Ν.Π. 4087 και ΙΜΟ 7218278.

Πριν δύο περίπου εβδομάδες έμαθα για την ύπαρξη του (όνομα, έτος κατασκευής, Ν.Π.) από τον καλό φίλο emmpapad (ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ), και -τερατώδης σύμπτωση- ξανάκουσα για αυτό μόλις το Σάββατο που μας πέρασε, όταν θέτοντας σε παλιό και τρανό καραβοκύρη της Σαλαμίνας το ερώτημα αν θυμόταν ποιό μπορεί να ήταν το αδελφό πλοίο του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, μου απάντησε ότι πιθανότατα ήταν το ΣΠΥΡΟΣ (του Βυλλιώτη, όπως χαρακτηριστικά μου είπε). Μου ζήτησε όμως να του πάω κάποιες φωτογραφίες για να μπορέσει να μου πει με βεβαιότητα.

Εκτός από τα παραπάνω, στα συν της υπόθεσης ότι το ΣΠΥΡΟΣ ίσως είναι το σημερινό RIO KONG, είναι ακόμα το ότι πουλήθηκε πολύ νωρίς στο εξωτερικό (το 1979 σύμφωνα με τον emmpapad), πράγμα που εξηγεί βέβαια γιατί δεν υπάρχει κανείς μέχρι σήμερα που να το έχει αναγνωρίσει στις φωτό του RIO KONG, και οπωσδήποτε η αναφορά που βρίσκουμε ως προς την "τελευταία γνωστή σημαία του πλοίου", η οποία είναι αυτή της Νιγηρίας. Στα πλην, είναι το ότι κατασκευάστηκε το 1972, ενώ το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (αν πρόκειται βέβαια για το αδελφό του πλοίο) το 1976.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εξαιρετική φωτό, συγχαρητήρια για το ψάξιμο και την ανεύρεση! Το πλοίο  προσεγγίζει το Αντίριο, εκτελώντας  δρομολόγιο ευφλεκτου & επικίνδυνου φορτίου, εκεί κατατάσεται το τριφύλλι, με φορτηγά τίγκα στο δεμάτι!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πραγματικα καταπληκτικη η φωτο.

Mονο σε μενα φαινεται οτι εχει ομοιοτητες με το ΘΕΟΦΑΝΗΣ και με το CLEVELAND;

οχι μοιαζουν παρα πολυ σε ολα. Εκτος απο το θεοφανη και το κλιβελαντ που ειναι ιδια και με το αθηνα που βυθιστηκε.

Edited by PIANOMAN
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...