Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Τρίτη φορά:

Σύγκρουση σκαφών στο Κερατσίνι

Σε απαγόρευση απόπλου των Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Π.10599 και Ro-Ro  passenger “EUROPEAN STAR” σημαίας Παναμά προέβησαν στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διότι, ενώ τα ανωτέρω πλοία βρίσκονταν αμφότερα πρυμνοδετημένα στο νέο μώλο Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου, το δεύτερο προσέκρουσε στο πρώτο, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάμε πάλι, τέταρτη φορά σύγκρουση μεταξύ τους, αυτή τη φορά ήταν trio:

Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα (σσ. 15/04), η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι τα  Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Π.10599, Ro-Ro  passenger “EUROPEAN STAR” σημαίας Παναμά και Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317, τα οποία βρίσκονται πρυμνοδετημένα στο νέο μώλο Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου, προσέκρουσαν μεταξύ τους..
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

hcg.gr

Εντάξει, ο ένας περιμένει ότι θα του το φτιάξουν καινούριο κάθε φορά που πέφτει πάνω του το european, ο άλλος μπορεί να μη δίνει σημασία να ξαναφουντάρει ή να μεθορμίσει μιας και το έχει παρατήσει, λιμενική αρχή και οργανισμός λιμένος δεν υπάρχει να επικαλεστούν την ασφάλεια των πλοίων; Έλεος πια, έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Link to comment
Share on other sites

Θάνατος ναυτικού του Ε/Γ-Ο/Γ Σταυρός στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι 64χρονος ναυτικός κατά την παραμονή του στο σαλόνι του πρυμναίου καταστρώματος του Ε/Γ -Ο/Γ «ΣΤΑΥΡΟΣ» Ν.Π. 10599, το οποίο είναι ελλιμενισμένο στο Ν.Μ. Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου, απώλεσε τις αισθήσεις του.

Ο εν λόγω ναυτικός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

Link to comment
Share on other sites

On 4/28/2020 at 8:38 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Πολύ καλός άνθρωπος, ευδιάθετος, ήσυχος και εξυπηρετικός κατά τα αρκετά χρόνια παραμονής του στο πλοίο και στην γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλέπω το πλοίο σταματημένο στο λιμάνι της Κω από χθες το απόγευμα, όλα καλά ή αρχίσαν πάλι τα γνωστά προβλήματα με βλάβες, μηχανές κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πάντως θεωρητικά είχε κανονικά δρομολόγιο το πρωί από Κω...δεν ξέρω γιατί δεν έφυγε....και την Κυριακή πάντως που γύρναγε από Καστελόριζο -Ρόδο, είχε ταχύτητα περίπου στα 10-11 μίλια, ενώ έφτασε Ρόδο με καθυστέρηση περίπου 2 ωρών....(20.00 αντί 1800).....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έκανε δρομολόγιο το πλοίο, πρίν κανένα 20λεπτο έφυγε από τη Χάλκη και με 15 μίλια πρέπει -σύμφωνα με το πρόγραμμα- να κατευθυνθεί πρός τη Σύμη. Η "πλάκα" είναι πως σήμερα έχει Ρόδο και Καστελλόριζο, προβλεπόμενη ώρα άφιξης στο Καστελλόριζο σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι 2015. Αν σκεφτεί κανείς πως από τη Χάλκη έφυγε με 11.5 ώρες καθυστέρηση σε σύγκριση με το πρόγραμμα, βλέπω να φτάνει κατά τις 0800 αύριο το πρωί στο Καστελλόριζο. Παρεπιπτόντως αύριο έχει αναχώρηση 0600 από το Καστελλόριζο οπότε και αύριο ξεκινά με ένα 3ωράκι καθυστέρηση κάβα.

 

Αν είσαι επιβάτης του Σταυρός και το περιμένεις στο μουράγιο να φανεί, άντε να πείσεις αυτούς που σε ακούν, οτι δεν βρίζεις τα Θεία :D

Link to comment
Share on other sites

Κάπου είδα ενημέρωση  στο fb -από ένα κεντρικό τους γραφείο- οτι λόγω βλάβης ακυρώθηκαν κάποια δρομολόγια.

Edited by mytilene
Link to comment
Share on other sites

Πάντως το χθεσινό το έκανε "κανονικά" αφού πήγε μέχρι το Καστελλόριζο και έφυγε μετά τις 0800 το πρωί από εκεί οπότε σήμερα κουβαλάει πλέον των 2 ωρών καθυστέρηση. Εν πλώ πρός Ρόδο αυτήν τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το πλοίο έμεινε κάμποσες ώρες στη Ρόδο και στις 1500 έφυγε για Καστελλόριζο πάλι. Οπότε το κανονικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο το πλοίο θα διανυκτέρευε στην Κώ απόψε, δεν ισχύει. Όπως και να έχει το πράγμα, έγιναν άνω-κάτω τα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

Το βαπόρι ερχόμενο από Καστελλόριζο κατά τις 18:00, παρέκαμψε το λιμάνι της Ρόδου και άραξε στο κόλπο της Ιξιάς προφανώς λόγω της κακοκαιρίας. Το περίεργο είναι πως το Πρεβελης γύρω στις 22:00, προσέγγισε το λιμάνι και ξανά έφυγε κανονικά. Ο καιρός ήταν πιο φουσκωμένος από το απόγευμα. Δεν θα μπορούσε να αποβιβάσει οχήματα και επιβάτες και μετά να πάει στο αγκυροβόλιο ; 

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτές τις περιπτώσεις, φυλάς τα ρούχα σου και καλά κάνεις. Εγώ σου λέω πως έμπαινε να αποβιβάσει  και επάνω στη διαδικασία λόγω του κουνήματος, πέφτει ένας επιβάτης και σπάει το πόδι του, ποιός φταίει τότε? Ή όπως βγαίνει ένα όχημα γίνεται ζημιά, είτε στο όχημα, είτε στον καταπέλτη. Θα έχεις σαν πλοίο ντράβαλα που μπορείς να αποφύγεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο αναχώρησε σήμερα 03:15 το πρωί από Ρόδο για Καστελόριζο. Υποθέτω πως το πρωινό του δρομολόγιο της Κυριακής παρέμεινε ανεκτέλεστο λόγω καιρού και γιαυτο έφυγε τέτοια ώρα ..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...