Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν παράτεινε κατά μια ήμερα το δεξαμενισμό του μιας και από την αρχή ο προγραμματισμος έλεγε μέχρι 4/4/16 στη δεξαμενή, (όποτε βγαίνει την επόμενη ημέρα το πρωί). Το Σαος ΙΙ φαίνεται ότι από σήμερα έχει τελειώσει με τις εργασίες του δεξαμενισμού (είχαν βγάλει τιμόνια και άξονες), οπότε αύριο το πρωί αναμένεται να βγει από τη δεξαμενή και να αναχωρήσει για τη Σαμοθράκη. 

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως πηρε παραταση, δεν ηταν δηλαδη το φυσιολογικο να βγει αυριο.

 

Αλλωστε σημερα στο προγραμμα-pdf των δεξαμενων γραφει στις παρατηρησεις για το ΣΑΟΣ ΙΙ: ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ: 04/04/2016.

 

Επισης στις παρατηρησεις για τον Κορναρο γραφει: Αυτόματη μετάθεση λόγω αλλαγής προγράμματος
 

Link to comment
Share on other sites

καταλαβαινω οτι το πλοιο δεν ανηκει πλεον στην εταιρεια...

 

 

 

εδω και 4 χρονια.

 

πωληση σε θυγατρικη με option επαναγορας :rolleyes:  και διατηρηση της διαχειρισης.

αβαβα καταστασεις στα πλαισια της υπαγωγης (τοτε) σε προπτωχευτικη διαδικασια

Link to comment
Share on other sites

Σωστα Proud Ionian, ομως αν εχω διαβασει σωστα τις οικονομικες καταστασεις του 2015 (παρακαλω επιβεβαιωστε), αναφερει σε γενικες γραμμες, οτι απο τεσσερα χρονια εχει πωληθει στην Αγ. Ευσταθιος (θυγατρικη της ΣΑΟΣ) το συγκεκριμενο πλοιο με option  επαναγορας. Η option αυτη καταργηθηκε το 2014 αν θυμαμαι καλα απο αυτα που αναφερει. 

Εντος του 2015 η Αγ. Ευσταθιος επωληθει (σε ποιους?) και στην ιδιοκτησια της εταιρειας παραμενει ενα ποσοστο μονο 22% που μαλιστα πλεον το ποσοστο αυτο βρισκεται στα περιουσιακα στοιχεια προς πωληση. 

 

Αρα πρακτικα το 78% του πλοιου εχει μεταφερθει στην ιδιοκτησια καποιου αλλου που εγω εικαζω πως ειναι οι πιστωτριες τραπεζες. Μαλιστα αναφερει οτι πλεον ασκει μονο τη πρακτορευση σε αυτο το πλοιο...

 

Orestis καποιος αλλος καποιο feedback σε αυτο;

Edited by marioskef
Link to comment
Share on other sites

στην ιδιοκτησια καποιου αλλου που εγω εικαζω πως ειναι οι πιστωτριες τραπεζες.

μου ειχαν διαφυγει αυτα που αναφερεις (καταργηση του option και πωληση της αγιος ευσταθιος).

δεν γνωριζω κατι και πολυ θα ηθελα να μαθω, γιατι η προϊστορια με κανει να υποψιαζομαι αλλους για ιδιοκτητες και οχι τις τραπεζες ;)

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αν γράψω κάτι άσχετο, λέω άσχετο γιατί δεν έχω εντρυφήσει σε βάθος στο θέμα, οπότε κάτι να μου έχει διαφύγει κι αυτό που θα γράψω να είναι άσχετο. Ζω στην Σαμοθράκη, εδώ ξεκίνησε η εταιρεία από κάποιους Σαμοθρακίτες, αργότερα ξεκίνησαν την κατασκευή του ΣΑΟΣ ΙΙ, ξέφυγαν οικονομικά και αναγκαστικά έπεσαν στα σαγόνια του καρχαρία Μανούση, με όλα τα γνωστά επακόλουθα... Όμως αν πωλούνταν ή το έπαιρναν οι τράπεζες και υπήρχε νέος ιδιοκτήτης  κάτι θα είχε κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία μιας και ακόμη και σήμερα υπάρχουν μέσα κάποιοι Σαμοθρακίτες μέτοχοι. Μετά την χαζή ομολογία Μανούση για την υπόθεση Παυλίδη, εταιρεία με το όνομα ΣΑΟΣ δεν θα έπαιρνε (λογικό) επιδότηση, έτσι κατά την ούτως ή άλλως προσφιλή τακτική της εταιρείας, δημιουργήθηκε θυγατρική ονόματι ΑΓ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ν.Ε της οποίας ηγείται η θυγατήρ Μαρία Μανούση. Εγώ αυτά γνωρίζω και λέω πάλι πως αν υπάρχει κάτι βαθύτερο δεν ξέρω. Ίσως αρχικά να είχε <<παραχωρηθεί>> σε κάποιο <<οικείο>> πρόσωπο που δεν έφερε το επώνυμο Μανούσης κι αφού πήρε την επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, μετά από λίγο καιρό να επέστρεψε σε Μανουσέικα χέρια...

 

Είδατε την ανακοίνωση ότι η εταιρείαπροτίθεται να διεκδικήσει γραμμή. Αυτήν Λαύριο - ... - Αλεξανδρούπολη; 1000% με το ΣΑΟΣ ΙΙ, απλά αν και άσχετο στο θέμα, έχετε υπόψιν σας αν κατά τύχη..... ενδιαφέρθηκε άλλη εταιρεία; 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Διακομιδή εγκύου με το Σαος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη με ατυχές αποτελέσματα για το βρέφος τη Κυριακή 21/08/16

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, ότι κατά τη διάρκεια διακομιδής 22χρονης αλλοδαπής ασθενούς με πάθηση κύηση 27 εβδομάδων με αναφερόμενη αιμορραγία συνοδεία ιατρού με το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599 , το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης, η ασθενής παρουσίασε πολλές συσπάσεις και επετεύχθη τοκετός παρουσία του συνοδεύοντος ιατρού καθώς και δύο (02) ιατρών και δύο (02) μαιών επιβατών του ανωτέρω πλοίου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετική ανακοίνωση του πλοιάρχου.

Το έμβρυο γεννήθηκε μαζί με τον σάκο του οποίου έγινε διάνοιξη και το έμβρυο βρέθηκε νεκρό. Διενεργήθηκε στο βρέφος προσπάθεια ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους παρόντες ιατρούς με αρνητικά αποτελέσματα.

Με τον κατάπλου του «ΣΑΟΣ ΙΙ» οι ασθενείς παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του νεογνού.

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Σύλληψη Πλοιάρχου του Σαος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη για υπερφορτωση.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχή Αλεξανδρούπολης, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π 10599 με τον κατάπλου του πλοίου από το λιμένα Σαμοθράκης,  για υπερφόρτωση του πλοίου μεσημβρινές ώρες χθες, προ του απόπλου του από τον οικείο λιμένα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με 11 ωρες για λημνο και 15 για σαμοθρακη λογικα πρεπει να το ανοιγουν.Βεβαια με την σαος ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τυχεροί όσοι ταξιδεύουν σήμερα με το Σάος ΙΙ στο ανέβασμα της άγονης για Αλεξανδρούπολη. Το πέρασμα του Κάβο Ντόρο με το αυγουστιάτικο μελτέμι στα κέφια του θα ήταν σίγουρα αξέχαστη εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θάνατος ημεδαπού στο Ε/Γ-Ο/Γ Σαος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 10599 για περιστατικό θανάτου 95χρονου επιβάτη, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου του “ΣΑΟΣ ΙΙ” από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης προς λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το οποίο εκτελούταν παράλληλα και η διακομιδή του ανωτέρω τον οποίο συνόδευε η κόρη του, διαπιστώθηκε ο θάνατός του από επιβαίνοντα ιατρό που κλήθηκε από τον Πλοίαρχο.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Αλεξανδρούπολης η σορός του  95χρονου παρελήφθη από γραφείο τελετών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Σταματάει για δυο μήνες τα δρομολόγια το ΣΑΟΣ ΙΙ για γενική επισκευή

Quote

Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη από τις 6 Νοεμβρίου και για δυο μήνες, αν το υπουργείο Ναυτιλίας δεν βρει λύση για αντικατάσταση του ΣΑΟΣ ΙΙ που σταματάει προκειμένου να υποβληθεί σε γενική επισκευή όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η ιδιοκτήτρια εταιρεία SOAS Ferries. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι επί δωδεκαετία το ΣΑΟΣ ΙΙ δεν επέρχεται σε προγραμματισμένη ετήσια ακινησία για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευών, παρά προβαίνει σε εμβαλωματικές επεμβάσεις προκειμένου να διατηρηθεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους η ακτοπλοϊκή σύνδεση της ακριτικής Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Ωστόσο η έλλειψη της ετήσιας συντήρησης, για το ΣΑΟΣ ΙΙ ,εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης σοβαρών βλαβών, όπως καταστροφή στροφάλου μηχανής, που θα οδηγούσε σε πολύμηνη ακινησία του και τη διόγκωση των ήδη οξυμένων προβλημάτων  του νησιού .

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων η SAOS FERRIES  α) έχει δηλώσει την ακινησία του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ για την χρονική περίοδο  από 6 Νοεμβρίου 2017  έως 6 Ιανουαρίου 2018 για την υλοποίηση γενικής επισκευής, β) έχει ενημερώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασης».

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι το… μπαλάκι πάει πλέον στο υπουργείο Ναυτιλίας, αφού βάση του νόμου αυτό πρέπει να βρει λύση με σκάφος αντικατάστασης. Το ιδανικό θα ήταν φυσικά να ξεκινούσε δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ της ίδιας εταιρείας, αλλά εδώ και πολύ καιρό αν και είναι καθ όλα έτοιμο, έχει προσληφθεί το πλήρωμα του που πληρώνεται κανονικά, όμως καθυστερούν κάποιες επιθεωρήσεις και έλεγχοι από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου. Η πρόσφατη μάλιστα κατάργηση των Επιθεωρητών στο Ναυτιλίας δημθιούργησε επιπρόθετα προβλήματα.

Από την πλευρά της SAOS Ferries υποστηρίζουν ότι έχουν υλοποιήσει όσα τους ζητήθηκαν και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ έχει πολύ περισσότερα σε κάθε τομέα, αλλά δεν υπογράφεται η απόφαση για δρομολόγηση του. Έτσι το υπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να βρει λύση και μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα συζήτησαν την Παρασκευή στη Σαμοθράκη κατά τη διάρκεια του διαδημοτικού συμβουλίου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου που παραβρέθηκε και ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...