Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Saos II Main Particulars / Σαος ΙΙ Βασικά Χαρακτηριστικά :

Name / Όνομα: Saos II

Previous Known Names (year) / Προηγούμενα ονόματα (έτος):

IMO Number: 8973136

LOA / Μέγιστο Μήκος: 84,00 m

Breadth / Πλάτος: 14,40 m

Gross tonnage / Μεικτό εκτόπισμα: 2148 tons

Year Build / ΄Ετος ναυπήγησης: 2001

Yard/Country /Ναυπηγείο/Χώρα: Atsalakis,GREECE

Engines (Maker and Capacity) /Μηχανές (Μάρκα και Ισχύς): 2X WARTSILA 6491KW

Service Speed / Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 17 Knots

 

.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αναρωτιεμαι ?? Ποιος θα μπει να παει ΛΗΜΝΟ η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ η ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ στο εν΄λογο δρομολογιο ??????

Για ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ αλλα και ΜΥΚΟΝΟ-ΤΗΝΟ πιστευω κανεις ......

Αντε και μπηκε , εχει αναλογες καμπινες για να φιλοξενηση το κοσμο ???

(31/07/2005) ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ

Πρωτα ωρα αφιξης και μετα συνολο ωρων

ΛΑΥΡΙΟ 21:30
ΑΝΔΡΟΣ 23:55 / 2.25
ΣΥΡΟΣ 02:15 / 4.45
ΤΗΝΟΣ 03:20 / 5.50
ΜΥΚΟΝΟΣ 04:10 / 6.40
ΧΙΟΣ 09:00 / 11.30
ΛΕΣΒΟΣ 12:30 / 15.00
ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 18:00 / 20.30
ΛΗΜΝΟΣ 20:00 / 22.30
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 23:00 / 25.30
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 01:00 / 27.30

(02/08/2005) ΤΡΙΤΗ ΑΦΙΞΗ

Δε ξερω τελικα , αλλα ποιος βγαζει τα δρομολογια , σαν το παραπανω :confused:

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και οι Λαυριώτες θά προτιμήσουν νά πάνε στη Ραφήνα ή στον Πειραιά καί νά πάρουν τά εκείθεν αναχωρούντα πλοία,παρά νά μπούνε σ'αυτό το πράγμα.

Εγώ όταν το είχα δεί πρό τριών ετών στην Αλεξανδρούπολη,νόμιζα οτι πήγαινε μόνο μέχρι Σαμοθράκη,όπως το Αρσινόη......

Link to comment
Share on other sites

Η προσέγγιση στο Λαύριο δεν είναι υποχρεωτική. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι επιδοτούμενο και καλά για την συγκοινωνία των νησιών μεταξύ τους (Κυκλάδες - ΒΑ Αιγαίο). Πριν από αυτό το πλοίο, την γραμμή την είχε ο Άρχοντας από Πειραιά με τα ΜΙΛΕΝΟΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ (χωρίς Άνδρο) και το κατιτίς του το έβγαζε.Για την καταλληλότητα του πλοίου ρώτα τον ΥΠΑΙ που πληρώνει ( :eek: ).

Τέλος, το ΣΑΟΣ 2 όντως άρχισε να κατασκευάζεται σαν αντικαταστάτης του ΣΑΟΣ για τη λίμνη Καβάλα-Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη.

Link to comment
Share on other sites

Και τελικα κατεληξε να πηγενει απιστευτες αγονες και οχι τοπικα ΚΑΒΑΛΑΣ-ΑΛΕΞ/ΛΗΣ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ....

Αυτο που ρωτησα ομως .... Απο καμπινες πως τα παει ?????

Ο κοσμος που μπενει μεσα πως βολευετε ?????

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος εχει λιγες καμπινες προς την πλωρη οι οποιες προστεθηκαν στο πλοιο αργοτερα.Στον χωρο των καμπινων παλια πρεπει να υπηρχε ενα μικρο σαλονακι.Δεν πρεπει να ειναι παντως παραπανω απο 10 καμπινες.Δηλαδη 30 περιπου κρεβατια.Και μιας και αναφερθηκαμε στη διαταξη του να πω οτι οι κοινοχρηστοι χωροι του ειναι σε 1 deck μονο.Εμενα αυτος ο αριθμος κρεβατιων παντως οσο και να φανει παραξενο μου μου ειναι ικανοποιητικος.Ετσι κι αλλιως σε καθε ταξειδι δεν πρεπει να εχει παραπανω απο 50-60 ατομα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλία:

Περιπέτεια 18 ωρών λόγω ημιτελών έργων στο λιμάνι

Ατέλειωτο το ταξίδι Βόλος- Αλόννησος…

Αλόννησος μέσω …Κύμης ήταν το δρομολόγιο για τους 25 Αλοννησιώτες που αναχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής από το λιμάνι του Βόλου για το νησί τους. Το πλοίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει -μετά τις τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες του καπετάνιου- στο λιμάνι του νησιού λόγω θαλασσοταραχής και έτσι οι επιβάτες για Αλόννησο συνέχισαν το ταξίδι για την Κύμη, όπου και διανυκτέρευσαν. Στον προορισμό τους έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας. Το ταξίδι συνολικά διήρκεσε 18 περίπου ώρες αντί για τέσσερις!!!

Μεταξύ των επιβατών και ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Ορέστης Παπαχρήστος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το βασικό ζήτημα είναι τα ημιτελή έργα στο λιμάνι του νησιού εδώ και χρόνια, που εμποδίζει -ειδικά με δύσκολες καιρικές συνθήκες- την προσέγγιση των πλοίων. Η προχθεσινή περιπέτεια έχει ξεχειλίσει το «ποτήρι» της αγανάκτησης των κατοίκων της Αλοννήσου, οι οποίοι -όπως τονίζουν- από την μία δεν έχουν τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και από την άλλη η έλλειψη των έργων υποδομής στο λιμάνι της Αλοννήσου θέτει σε κίνδυνο τόσο τα πλοία όσο και τις ανθρώπινες ζωές. Εν όψει και του χειμώνα μάλιστα εκφράζεται ο φόβος -και δικαιολογημένα- ότι τούτο θα γίνεται συχνά. Οι 25 Αλοννησιώτες, πάντως, πήραν μία πρώτη γεύση για όσα ενδεχομένως τους περιμένουν στη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαχρήστος, κατ’ επανάληψη έχει θέσει το ζήτημα των έργων στο λιμάνι, τόσο στον Νομάρχη όσο και στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ζητά την ένταξη των έργων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας ώστε ν’ αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα προσέγγισης των πλοίων λόγω της ακαταλληλότητας του λιμανιού. Για την ολοκλήρωση των έργων απαιτείται το ποσό των 6,5 εκατ. €..

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Δήμαρχος 25 κάτοικοι της Αλοννήσου πήραν το πλοίο «Σάος» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το Βόλο, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, για τις Β. Σποράδες και την Εύβοια. Το πλοίο κατέπλευσε κανονικά στα λιμάνια της Σκιάθου και της Σκοπέλου όπου αποβίβασε τους επιβάτες για τα δύο νησιά. Φτάνοντας, όμως, στην Αλόννησο η προσέγγιση στο λιμάνι στάθηκε αδύνατη καθώς έπνεαν άνεμοι έξι μποφόρ. Ο πλοίαρχος μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι και μπροστά στον κίνδυνο ατυχήματος από το ενδεχόμενο πρόσκρουσης στην προβλήτα, αναγκάσθηκε να συνεχίσει το ταξίδι προς την Κύμη. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλοννήσου το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Κύμης στις 11.30 το βράδυ. Οι 25 Αλοννησιώτες διανυκτέρευσαν στο πλοίο που αναχώρησε από την Κύμη στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας για να φτάσει τελικά στην Αλόννησο γύρω στις 12 το μεσημέρι. Για να «δέσει» μάλιστα στο λιμάνι της Αλοννήσου, καθώς οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούσαν να είναι δύσκολες, ο καπετάνιος έκανε δύο προσπάθειες. Τελικά οι Αλοννησιώτες αποβιβάσθηκαν από το σκάφος μετά από 18 περίπου ώρες, ενώ η κανονική διάρκεια του ταξιδιού από το Βόλο προς την Αλόννησο είναι σχεδόν τέσσερις ώρες.

Σημειώνεται ότι εβδομαδιαίως εκτελούνται προς την Αλόννησο τέσσερα δρομολόγια, που όμως αναμένεται να μειωθούν στα μισά, καθώς στο τέλος του μήνα προγραμματίζεται η απόσυρση από την γραμμή του πλοίου «Εξπρές Σκιάθος» λόγω της ετήσιας συντήρησής του. Έτσι οι κάτοικοι του νησιού θα εξυπηρετούνται μόνο από το «Σάος».

Όπως τονίζει ο κ. Παπαχρήστος, η ανάγκη για την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι της Αλοννήσου προβάλλει πλέον επιτακτικά και πρέπει να εγκριθεί η χρηματοδότησή τους.

Πέρα από το θέμα των έργων εστιάζω στο τέλος του κειμένου που αναφέρεται στην απόσυρση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ. Ουσιαστικά στις Σποράδες δραστηριοποιείται μόνο αυτό με καθημερινές αναχωρήσεις από τον Βόλο, ενώ το ΣΑΟΣ ΙΙ έχει μόνο 2 αναχωρήσεις εβδομαδιαίως. Αν φύγει το ΕΞ. ΣΚΙΑΘΟΣ, τότε η γραμμή θα καλύπτεται μόνο με το ΣΑΟΣ,αλλά με 2 δρομολόγια την εβδομάδα, πράγμα καταστροφικό και για τα 3 νησιά. Εκτός κι αν επιστρέψει το ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ από την "βλάβη" του.

Όστις έχει νεότερα ή γνωρίζων τα πράγματα καλύτερα από μένα ας προβεί εις διορθώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η ΣΑΟΣ κατέθεσε τα εξής δρομολόγια για το ΣΑΟΣ ΙΙ και αναμένεται η έγκρισή τους από το ΥΕΝ.

Τα δρομολόγια είναι τα εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18:30 Καβάλα-Σαμοθράκη-Λήμνος-Αλόννησος-Σκόπελος-Σκιάθος-Βόλος

ΤΡΙΤΗ 13:00 Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Σκόπελος-Σκιάθος-Βόλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 09:00 Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Σκόπελος-Σκιάθος-Βόλος

ΠΕΜΠΤΗ 13:00 Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Σκόπελος-Σκιάθος-Βόλος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:00 Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Σκόπελος-Σκιάθος-Βόλος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Λήμνος-Σαμοθράκη-Καβάλα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13:00 Καβάλα-Σαμοθράκη-Λήμνος-Αγ. Ευστράτιος-Μυτιλήνη-Άγ. Ευστράτιος-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

ΚΥΡΙΑΚΗ 22:30 Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος-Σαμοθράκη-Καβάλα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Αναβολή δρομολογίου πλοίου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το δρομολόγιο που αφορά το Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599

την 13/12 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30 θα παραμείνει ανεκτέλεστο λόγω δεξαμενισμού του.

Από την Θεσσαλία (11/12/2005)
Link to comment
Share on other sites

Άυριο έχει το τελευταίο δρομολόγιο απο Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες και επιστροφή (19:15 στον Άγιο) και μετά φεύγει για τον δεξαμενισμό του. Σήμερα μόνο το ΣΑΟΣ ΙΙ και το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ προσέγγισαν τις Σποράδες, ενώ για τα υδροπτέρυγα εξεδόθη απαγορευτικό απόπλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ταξίδεψα σήμερα με το ΣΑΟΣ ΙΙ από Σκιάθο για Άγιο. Εσωτερικά το πλοίο ήταν σε καλή κατάσταση και καθαρό. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι δεν υπήρχε ταμπελίτσα για το που βρίσκονται οι τουαλέτες, παρά μόνο μια μι μικρά γράμματα, με αποτέλεσμα μέχρι να τις βρεις κινδύνευες να τα κάνεις πάνω σου. Μια γιαγιά δε από τη βιασύνη της μπήκε στις ανδρικές!!! Εξωτερικά χάλια. Όπου και να κοίταζες σκουριά. Βάλτε λίγο μπογιά ρε παιδιά δεν κάνει κακό. Δεν είναι εμφάνιση καραβιού αυτή.

Να προσθέσω πως ήταν συνεπές στην αναχώρησή του (15:30). Αυτοκίνητα ελάχιστα και επιβάτες καμιά 120αριά με το ζόρι.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς τι πρωτόκολλο έχει το ΣΑΟΣ ΙΙ και το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ (Το 1490 που είχα πληροφορηθεί είναι αληθές; ).

Το πλάνο των δρομολογίων του ΣΑΟΣ ΙΙ είναι ανοιχτό μέχρι αύριο. Για τα μετέπειτα ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.Ένα πιθανό σενάριο είναι να εγκαταλείψει ο Μανούσης την γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου και να δραστηριοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο στον Βόλο με καθημερινές αναχωρήσεις προς Σκιάθο Σκόπελο και Αλόννησο όσο καιρό η Χαρούλα μου (ΕΞ. ΣΚΙΑΘΟΣ) θα κάνει είναι εκτός. Κάποιος με πληροφόρησε ότι κάθε Τρίτη θα έχει δύο αναχωρήσεις από Βόλο, η μια στις 08:00 και η άλλη κατά τις 19:30. Το δρομολόγιο των 19:30 θα είναι προς Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο-Λήμνο-Σαμοθράκη-Καβάλα. Κάτι τέτοιο προσωπικά μου φαίνεται στραβό γιατί δεν θα υπάρχει αναχώρηση από Βόλο για κανά 2 μέρες. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί. (Πολύ πιθανόν να ήταν ραδιοαρβύλα η υποτιθέμενη πληροφορία, απλά την καταθέτω μήπως και κάποιος άλλος έχει ακούσει κάτι τέτοιο). Βέβαια τα πράγματα θα αλλά ξουν αμα ανέβει το Σουμελά πάνω, οπότε και θα γίνει του κουτρούλι ο γάμος.

Στην χθεσινή αναφορά μου στο ταξίδι με το ΣΑΟΣ ΙΙ ξέχασα να γράψω το εξής περίεργο. Στο σαλόνι του πλοίου καθόταν μια κυρία μ έναν πιτσιρικά και ένα σκυλί.Το ζωντανό είχε την ιδιαίτερη τιμή να κάθεται επάνω στα καθίσματα, εκεί όπου πολύ πιθανόν να καθόταν αργότερα ένα μικρό παιδάκι. Οφείλω να πω ότι η κυρία είχε φροντίσει να βάλει μια πετσέτα πάνω στον καναπέ, αλλά αν το σκυλάκι ήθελε να κάνει την ανάγκη του, πόσα θα κρατούσε η πετσέτα;;;;; Σαφώς και δεν έχω κάτι με τα ζώα, αλλά θα πρέπει όταν είμαστε σε δημόσιους χώρους να σεβόμαστε και τους διπλανούς. Το καράβι δεν είναι δικό σας κυρία μου. Αν ένα παιδάκι ή και μεγάλος ακόμα ερχόταν σε επαφή με τις εξαγωγές του ζωντανού και πάθενε τίποτα ποιός θα έφτεγε;;; Εκτός αυτού το πλήρωμα ήταν εξαφανισμένο καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Κανείες δεν φρόντισε να κάνει μια βόλτα στο πλοίο να δει αν ύπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και αν ισχύουν οι καταγγελίες περί ελλειπούς συνθέσεως του πληρώματος τότς είναι φως φανάρι. Ποιός να προλάβει να κάνει καμιά βόλτα στο πλοίο; Ήμουν μέσα 3,5 ώρες περίπου και δεν είδα κάπιον να περάσει από την πλευρά που ήμουν εγώ. Μόνο ένας που κατέβηκε από την γέφυρα πήγε μέχρι το μπαρ και γύρισε πίσω.

Δεν έχω κάτι με τον Μανούση και την εταιρεία του αλλά όταν με κάποια πράγματα με ενοχλούν γίνομαι καυστικός. Δεν μπορεί ο καθένας να μεταφέρει τα κατοικίδιά του χωρίς κάποιο μέτρο προφύλαξης. Ας τα βάζουν σ' ένα κλουβί και αμα βγούν έξω από το πλοίο ας τα αμολήσουν. Δυο παιδάκια ετυχε να παίζουν μέσα στο καράβι και για κάποιο διάστημα έτρεχαν στον διάδρομο. Τι πιο φυσιολογικό από ένα παιδάκι ηλικίας 5-6 χρονών να τρέχει. Ε, λοιπόν η κυρία απαγόρευσε στο παιδάκι να τρέχει γιατί μελαγχολούσε το σκυλί της και μετά το φοβέριξε κιόλας. Αυτή είναι η νοοτροπία του σημερινού Έλληνα. Πληρώνω ένα εισιτήριο οικονομικής θέσης και νομίζω ότι όλο το καράβι είναι δικό μου. Τα έχουν πει κι άλλοι friends σε παλαιότερα threads πολύ πιο καλά από μένα και τους συχγα'ιρω γι' αυτό.

Συγγνώμη και για την μακρυγορία μου αλλά πρέπει η συμπεριφορά των επιβατών να διορθωθεί αλλά και το πλήρωμα να είναι πιο προσεκτικό κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς τι πρωτόκολλο έχει το ΣΑΟΣ ΙΙ και το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ (Το 1490 που είχα πληροφορηθεί είναι αληθές; ).

Το βρισκω υπερβολικο το πρωτοκολλο του ΣΑΟΣ ΙΙ οταν (αν το ξερω καλα) τα BS 1 & BS 2 εχουν πρωτοκολλο 1890 ......

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σχέση πάντα το πόσο μεγάλο είναι τοβαπόρι για το πρωτόκολλο και το γνωρίζετε αυτό.Αλλά σίγουρα το πρωτόκολλο του SAOS IIδεν είναι τόσο μεγάλο ειδικά το χειμερινό.Πρέπει να είναι κάτω από 500(χειμερινό).

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ μέχρι 12-03

ΔΕΥΤΕΡΑ 13:00 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

ΤΡΙΤΗ 09:00 για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΤΕΤΑΡΤΗ 13:00 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

ΠΕΜΠΤΗ 09:00 για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13:00 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

ΚΥΡΙΑΚΗ 09:00 για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

Για μετά βλέπουμε........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Όσες φορές το είδα στο λιμάνι της Σκιάθου όταν επέστρεφε στον Βόλο ήταν τίγκα το γκαράζ. Χτες ειδικά είχαν τοποθετήσει ένα Ι.Χ. παράλληλα με τον καταπέλτη για να μην το αφήσουν έξω. Πάει καλά η γραμμή....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα ξαναπάει καμια δεξαμενή το ΣΑΟΣ ΙΙ; Το μαύρο του το χάλι έχει. Τρεξίματα παντού και δίνει μια άσχημη εικόνα. Επιπλέον τα σινιάλα του στα πλαινά είναι προχειροβαμμένα λες και τα έγραψε κάποιος με τρεμμάμενο χέρι.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά το πλοίο είχε πάει δεξαμενή στο Πέραμα πέρσι τον Ιούνιο. Επιπλέον οι σκουριές και τα τρεξίματα δεν είναι θέμα δεξαμενής. Όσο για τα σινιάλα, που να το έβλεπες πέρσι που ερχόταν και στη Μύκονο. Τα μισά είχαν σβηστεί και τα άλλα μισά είχαν αλλάξει χρώμα.:(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...