Jump to content
Shipfriends

Kevalay Queen (IMO 7205910)


Recommended Posts

Μπορεί να έχετε και δίκιο ρε παιδιά, δεν ξέρω. Από την άλλη όμως γιατί να μπούν στον κόπο να βάλουν ένα φέρρυ? Από τη στιγμή που ξέσπασαν τα προβλήματα στη Λιβύη αυτό πήγαιν-έλα γίνεται συνέχεια και δεν τολμάει το ΝΑΤΟ -πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων- να κάνει νηοψία στα πλοία τους. Θέλω να πω ότι δεν είχαν καμιά ανάγκη να βάλουν επιβατική γραμμή σαν πρόσχημα, έτσι κι αλλιώς ό,τι γουστάρουν κάνουν. 

Link to comment
Share on other sites

Tripoli, 28 November 2021:

Misrata Maritime Terminal announced last week the launch of its inaugural passenger cruise from Misrata to the Turkish port of Izmir on the KEVALAY QUEEN.

The trip will depart next Wednesday 1 December with prices starting from 510 (just over US$ 100) dinars for a round trip per person.

It will be recalled that the Kevalay Queen docked at the Misrata Maritime Terminal on 16 November.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω πάλι το βαποράκι στο AIS κι απο χτες βολοδέρνει στο Αιγαίο με τα 9αρια προσπαθώντας να φτάσει στη Σμύρνη με 8,5 μίλια / ωρα.  
Μιλάμε για την πλέον ιδανική κρουαζιέρα για να στείλει κάποιος την πεθερά του 😛

Link to comment
Share on other sites

Στο equasis σαν registered owner αναφέρεται εταιρεία με το όνομα ΚΕVALAY COMPANY FOR MARITΙME, η οποία εδρεύει στη Μιζουράτα της Λιβύης. 

Σαν ISM , Ship / Commercial Manager εμφανίζεται μία εταιρεία ονόματι NUOVA NAVISERVICE SRL , η οποία εδρεύει στην Napoli της Ιταλίας και πρόκειται για ατζενσία , η οποία εκτός από ναυτικές πρακτορεύσεις πλοίων ασχολείται και με ISM & ISPS. 

Κατά συνέπεια το πλέον πιθανό σενάριο είναι, το πλοίο να έχει πουληθεί σε Λίβυους και την Τεχνική & Ναυτιλιακή διαχείριση του , να την ασκεί το ανωτέρω Ναυτικό πρακτορείο.

 

 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Και πόσο πιο επικερδές είναι να κάνει ένα δρομολόγιο από την χώρα σε μια άλλη άσχετη (Τουρκία) αντί για μία Ευρωπαϊκή (πχ Ελλάδα ή Ιταλία)..? Ειλικρινά έχω απορία τι όνειρο είδαν και το δρομολογήσαν Λιβύη-Τουρκία. 

Link to comment
Share on other sites

Η ταχύτητα που εκτελεί το πλοιο τα δρομολογια του και οι συνθήκες σίγουρα δεν ευνοούν την μεταφορά επιβατών ….

Πάντως η διενέργεια νηοψίας δεν νομίζω ότι θα ήταν κακή ιδέα 🤔

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη λογική σκέψη για την χρήση του συγκεκριμένου πλοίου είναι η μεταφορά μισθοφόρων ή "επίσημα" όπως αναφέρθηκε σε ένα παραπάνω ποστ η μεταφορά προσφύγων...

Εκτος από αυτό εκείνο που με ξενίσει είναι οι μικρές ταχύτητες...

Link to comment
Share on other sites

Και εντελώς τυχαία, μετά την πρώτη άφιξη του πλοίου στη Σμύρνη και μετά τη δεύτερη, έχουμε άφιξη στη Χίο βάρκες με παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, μετά από αρκετό καιρό μηδενικών ροών.

Φυσικά, δεν επιλέχθηκε σαν τερματικός σταθμός για το πλοίο ο Τσεσμές, αλλά η Σμύρνη, που είναι πιο μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Btw, υπάρχει σε κανένα σύστημα δρομολόγιο ή σε σελίδα πρακτόρων; Για να συγκρίνουμε τιμές και ωράρια.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιος να τα καταγγείλει όλα αυτά;Επιτέλους αυτό το κράτος μήπως πρέπει να εξετάσει να του κάνει μία νηοψία να γίνει της πόπης; Πιστεύω θα έχει πάνω και κομάντο και μήπως για αυτό φοβούνται;

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η δουλειά γίνεται τόσα χρόνια και δεν τους έχει ενοχλήσει κανείς. Αν θυμάστε έκαναν μια νηοψία σε ένα κοντέινερ σε κάποια δόση και μόνο συγνώμη δε ζήτησε το ΝΑΤΟ. Ανενόχλητοι ήταν. Γιατί να μπούν τώρα σε αυτή τη διαδικασία και να εμφανιστεί ένα συγκεκριμένο πλοίο που θα είναι και ξεκαθαρος στόχος?

Link to comment
Share on other sites

Για να υποστεί το πλοίο νηοψία και έλεγχο, είναι απαραίτητο να συναινέσει η χώρα της οποίας φέρει την σημαία. Θα το κάνει ο Παναμάς; Από την άλλη πλευρά, μη συναινετική νηοψία σημαίνει βίαιη επιβίβαση, ΜΥΚ, πολυβόλα, ελικόπτερα, κοκ. Το θεωρείτε πιθανόν; Ή θα τρομάξουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα με τον τζίρο των δισεκατομμυρίων, αν συμβεί κάτι στο Kevalay Queen;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Στη νΤούζλα ακόμη το πλοίο, ποιός ξέρει τι παίζεται. Εμείς γυρνάμε στο Λιβόρνο του 2017 για να δούμε το πανέμορφο αυτό σκαρί να στρέφει για να αναχωρήσει. Καλλίγραμμη και η πρυμνιά του όψη, αυτή πίσω στο 2014 ενώ εδώ έχουμε και ένα στιγμιότυπο από εκφόρτωση. Έχουν έρθει κι έχουν έρθει χρέπια στην Ελλάδα από το εξωτερικό την τελευταία 15ετία, δεν έφερνε κανείς αυτό τουλάχιστον που είναι και όμορφο? :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επιστροφή του πλοίου στα δρομολόγια με προορισμό την Κωνσταντινούπολη αυτή τη φορά. Επίσης κοντεύει να σπάσει το φράγμα του ήχου, αφού ανεβαίνει με 9.2 κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...