Jump to content
Shipfriends

Pascal Paoli (IMO 9247510)


Recommended Posts

Ένα ακόμη ferry της SNCM που ασχολείται αποκλειστικά με τη γραμμή Μασσαλία - Κορσική και πιο συγκεκριμένα με την Bastia. Εδώ όμως κλαίνε ουρανοί κι αστέρια μια και το πλοίο δεν είναι χτισμένο στη Γαλλία αλλά στα ολλανδικά ναυπηγεία Van de Giessen de Noord, πρόκειται φυσικά για εθνική μειοδοσία, τρίζουν τα κόκκαλα του Poincare :D. Ο άνθρωπος του οποίου πήρε το όνομα το πλοίο είναι ένας εκ των μεγάλων μορφών της Κορσικάνικης ανεξαρτησίας και η πλάκα είναι πως το όνομά του στα ιταλικά(γιατί όταν γεννήθηκε η Κορσική ήταν υπό Γενοβέζικη κατοχή) αλλά και στη Κορσικάνικα είναι Pasquale di Paoli. Φυσικά όμως δεν μπορεί ένας μεγάλος ήρωας της Γαλλίας να έχει ιταλικό όνομα γι αυτό και το προσαρμόζουμε όπως μας συμφέρει, κάτι ανάλογο με τα όσα έχουμε κάνει εμείς σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως η Αλεξάνδρεια Βέροιας ή όπως την ξέρουν οι κάτοικοί της, Γιδάς. Είναι άλλωστε tres banale το Γιδάς :P, πετάμε ένα Μέγα Αλέξανδρο και τελειώσαμε.

Το καταπίνουμε λοιπόν κι αυτό σαν Γάλλοι πατριώτες και δίνουμε το όνομά του σε ένα χοντροκομμένο μεν, εξόχως εντυπωσιακό και μεγάλο δε πλοίο, τους 35679 τόνους gros του πλοίου ελπίζω να μπορούν οι φωτογραφίες μου να σας μεταφέρουν ρεαλιστικά. Μόλις έχει χαράξει και ο Nick the Greek παρακολουθεί την άφιξη του Pascal Paoli από τη Μασσαλία και το αναπόδισμά του για τη θέση του. Το πλοίο κάνει ημέρευση στη Bastia και αναχωρεί το απόγευμα για Μασσαλία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να το δούμε κατά την αναχώρησή μας με το Corsica Marina Seconda. Τελειώνουμε με μια κατάπλωρη φωτογραφία που θυμίζει λιγάκι συναχωμένο bulldog :D αλλά όπως και να έχει το πράγμα το Pascal Paoli αξίζει κανείς να το θαυμάσει από κοντά.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Αυτό δέν είναι απλώς χοντροκομμένο,κακάσχημο είναι.Τώρα βέβαια,εμάς τί μάς νοιάζει αφού μάλλον δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ στα ύδατά μας.

Πάντως διαπιστώνω ότι οι Γάλλοι τής SNCM έχουν έφεση να δίνουν στα πλοία τους ονόματα Κορσικανών επαναστατών-άν δέν απατώμαι,και το Jean Nicoli από έναν τέτοιο πήρε το όνομά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Ένα περίεργο ταξίδι απόψε για το Pascal Paoli, που έφυγε ξημερώματα σήμερα από τη Μασσαλία για την Τυνησία. Δεν κάνει δρομολόγια στην Τυνησία το συγκεκριμένο, πόσω μάλλον με προορισμό όχι το Rades, την Τύνιδα δηλαδή, που πηγαίνουν συνήθως τα φέρρυ, αλλά την Μπιζέρτα. Δεν υπάρχει πουθενά σα δρομολόγιο στο site της εταιρείας του, αναρωτιέμαι περί τίνος πρόκειται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Πολύ εντυπωσιακό βαπόρι, το οποίο βλέπουμε με τα καινούρια του σινιάλα να εισέρχεται στη Μασσαλία από την ανατολική μπούκα. Ο όγκος του δε χάνεται με τίποτα, παραθέτω χαρακτηριστικά μια φωτογραφία του κατά την απογευματική του αναχώρηση, τραβηγμένη από χιλιόμετρα μακριά. Βλέπει όμως κανείς την αντίθεση και πως δεσπόζει στο χώρο. Όσο για τα σινιάλα, δεν το συζητώ. Να πω επίσης ότι το πλοίο φέτος παίρνει το χειμερινό του μπάνιο στην Τυνησία.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...