Jump to content
Shipfriends

Paglia Orba (IMO 9050826)


Recommended Posts

Ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα πλοίο που δεν το έχουμε ξαναδεί στο φόρουμ μας, το χτισμένο το 1994 μεν, που δείχνει όμως καινούριο στο μάτι δε, Paglia Orba. Ταυτίζεται απόλυτα με το δόγμα των συνδικάτων της SNCM, ότι δηλαδή τη γραμμή Γαλλίας - Κορσικής πρέπει να την εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο Γαλλικά πλοία, χτισμένα στη Γαλλία και με εξ' ολοκλήρου Γαλλικό πλήρωμα, μια και πληρεί όλες αυτές τις προυποθέσεις ως χτισμένο στην Le Havre και με γαλλική σημαία/πλήρωμα. Συνήθως εξυπηρετεί τη γραμμή Μασσαλία - Ajaccio ή τη γραμμή Μασσαλία - Porto Vecchio και το όνομά του παίρνει από μια εκ των κορυφών της Κορσικής, κάτι σαν το Λευκά Όρη a la Corsicana δηλαδή :P. Τη συγκεκριμένη ημέρα το βλέπουμε στο Porto Vecchio, όπου πάλι πήγαν να πιάσουν οι λιμενικοί το γνωστό γκαντέμη. Το Porto Vecchio βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Κορσικής και μιλιομετρικά νομίζω πως πρόκειται για την πιο μακρινή απόσταση από τη Μασσαλία. Κι όσοι αναρωτιέστε γιατί έχει τόσα πολλά λιμάνια η Κορσική και γιατί μπαίνουν στον κόπο να έχουν απ' ευθείας σύνδεση με ένα τόσο απομακρυσμένο σημείο, δεν έχετε παρά να πάρετε το αυτοκίνητό σας και 28 κιλά δραμαμίνες μαζί και να δοκιμάσετε να οδηγήσετε γύρω από το νησί :D.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...
  • 1 month later...

Ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου κατά την αναχώρηση του από την Valletta πριν λίγες ώρες.

 Απ' ότι ενημερώθηκα η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάποιον άξονα του πλοίου και έσβησε εγκαίρως χωρίς να επεκταθεί. 

 Απέπλευσε από το λιμάνι κατά τις 0730 με την συνοδεία 2 ρυμουλκών, έμεινε εκτός λιμένα για μερικές ώρες μέχρι να ρθει και τρίτο ρ/κ από το Marsaxlokk,καθώς το πλοίο ήταν RAM και ύστερα κατά τις 1100 καταπλεύσε πίσω στα ναυπηγεία. 

Υ.Γ. 

Οι καπνοί στην πρώτη φωτό είναι από το ρυμουλκό.

PSX_20201129_134954.jpg

PSX_20201129_134751.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πανέμορφο και αξιόλογο βαπόρι.Ταιριάζει για πολλές γραμμές στο Αιγαίο από Χίο Μυτιλήνη και Δωδεκάνησα μέχρι τη Κρήτη.165 μέτρα μήκος 29 πλάτος!! μεγάλο γκαράζ με 2200 lm ικανοποιητική ταχύτητα 19-20 κόμβων και 200 κλίνες.

Πολύ μου αρέσει.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στη δεύτερη προσπάθεια του πλοίο να προσδέσει στην Bastia νωρίτερα σήμερα το πρωί, υπέστη κάποια πρόσκρουση αλλά τα φτωχά μου γαλλικά δεν με βοηθούν στο να καταλάβω σε τι ακριβώς προσέκρουσε.

Link to comment
Share on other sites

Για "προσκρουση" σε αβαθή στη δευτερη προπαθεια εισοδου στο λιμάνι λόγω καιρού λεει ,εχει προκληθεί ενα ρηγμα ,φοβούνται και για τη μια προπελα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Είχαμε μείνει στη Δευτέρα το απόγευμα στη Μασσαλία. Μένουμε εκεί και την Τρίτη όλη μέρα, σε μια πόλη που αν ήξεραν οι αρχαίοι Φωκαείς σε τι ρδελομπού θα μετατρεπόταν 2 χιλιετίες αργότερα, θα είχαν αποικήσει τους Γαργαλιάνους:D. Ξεφεύγουμε όμως. Με ανακούφιση φωτογραφίζουμε το τελευταίο πλοίο της ημέρας και πάμε γι άλλες πολιτείες. Αυτό δεν είναι άλλο από το Paglia Orba που εδώ αναχωρεί για την Κορσική. Όπως θα δούμε και στα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας, το κόκκινο της Corsica Linea είναι απλά από τα καλύτερα σινιάλα που έχω δεί ποτέ μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Άφησε τη γραμμή του Ile Rousse και ανέλαβε πριν λίγες μέρες τις γραμμές Marseille - Ajaccio και Marseille - Bastia. Αντικαθιστά δηλαδή το Vizzavona.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
Just now, Diagoras said:

Τελικά ο προορισμός του ήταν τα ναυπηγεία στον κόλπο της Bizerte, κίνηση που γεννά απορίες με βάση το πρόσφατο παρελθόν του πλοίου.

Στη θέση του Monte Doro στη γραμμή Marseille-Ile Rousse μπήκε το Paglia Orba. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...