Jump to content
Shipfriends

Αλεξανδρέττα - Port Said


Recommended Posts

Το πλοίο αναχώρησε από το Iskenderun και κατευθύνεται για Port Said αυτή την ώρα, ακριβώς όπως το Olympus πριν λίγες μέρες

τι μεταφερει απο τη μερσινα στην αραπια αν επιτρεπεται;

Τοσο κινηση εχει αυτη η γραμμη ? Ro Ro δουλευουν εκει ετσι ? Εχουν αφησει τα σινιαλα της ALGERIE ? Το Ροδος δεν κανει δρομολογια μαζι με το Ολυμπους ? Πολλες ερωτησεις αλλα σαν να εχουμε χασει την μπαλα με αυτο το δρομολογιο τελευταια.

μηπως το ολο θεμα εχει να κανει με την... εξαγωγη δημοκρατιας απο την αιγυπτο στη συρια;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν απατωμαι κατασκευαζεται ενας μεγαλος οδικος αξονας απο την Αιγυπτο μεχρι το Μαροκο...Ακουγεται πως ενας απο τους λογους της Αραβικης Ανοιξης ηταν πως οι τοτε ηγετες δεν τα βρηκαν με τη ''Δυση'' στις προμηθειες για αυτο και καθαιρεθηκαν μεσω ''επαναστασεων'' .Επι πολλα χρονια καποιες εταιριες με τσιμενταδικα ειχαν κοντρατα με αυτες τις χωρες και τα πλοια τους ειχαν κανει το πλου αυτο Περαμα Παλουκια..Πιστευω πως περαν απο τα πολλα φορτια που πραγματικα και παντα υπηρχαν απο Αλεξανδρετα προς Αιγυπτο και την ευρυτερη περιοχη ,η ζητηση αυξηθηκε για αυτο και μπαινουν πολλα πλοια...Ουτως η αλλως η Τουρκια αναπτυσσεται με 5+ % και τη βολευει να εξαγει ....Μεχρι να τη πατησει σαν και μας και να εισαγει...(για αυτο και τελευταια εχει κανει πισω στο να μπει στην Ε.Ε. )

Link to comment
Share on other sites

Τί εξάγει όμως η Τουρκία στην Αίγυπτο και έχει τόσο μεγάλη κίνηση η συγκεκριμένη γραμμή;

Επίσης δέν νομίζω πως οι επαναστάσεις τής Αραβικής Ανοιξης ήταν τέτοιες που να μπορούν να μπούν εντός εισαγωγικών-ασχέτως άν δέν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά επικράτησαν οι ισλαμιστές.Μερικές φορές τα πράγματα δέν πάνε όπως τα θέλουμε.Οπότε ο οδικός άξονας ενδεχομένως να σταματήση να κατασκευάζεται και να επανέλθη η κίνηση τής γραμμής σε πιό φυσιολογικά επίπεδα-με αποτέλεσμα κάποια πλοία να αποδεσμευτούν απ'αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Τους τελευταίους μήνες έχουν ενισχυθεί πολύ οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου (δάνεια, εμπορικές συμφωνίες), αφενός λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της Αιγύπτου και αφετέρου της ανάγκης της Τουρκίας να αποκτήσει εύκολες προσβάσεις σε Αφρική και Αραβία, ιδιαίτερα μετά την κρίση (και μη χειρότερα...) και το κλείσιμο των συνόρων με την Συρία. Οπότε η θαλάσσια σύνδεση μεταξύ τους είναι ταχέως αναπτυσσόμενη και εκτός από Αλεξάνδρεια και Πορτ Σάϊδ ετοιμάζεται και σύνδεση με την Νταμιέτα. Και νομίζω ότι τα πλοία που πάνε Πορτ Σάϊδ (θα) έχουν και ανταπόκριση με πλοία που θα συνεχίζουν για την Ερυθρά.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω του πολέμου παρακάμπτεται η Συρία κ οι νταλίκες κυρίως τούρκικες πάνε Σαουδ. Αραβία κ Εμιράτα κατά αυτόν τον τρόπο.

Με την τόση ζήτηση βρήκε έτσι απασχόληση επιτέλους κ το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. Χαραμίζεται το βαπόρι αλλά από ολότελα ...καλή κ η Παναγιώταινα!

Link to comment
Share on other sites

Το βασικο ειναι οτι το πλοιο (οπως και το ΑΡΙΑΔΝΗ) βρηκε δουλεια και σιγουρα ειναι καλυτερα να ταξιδευει παρα να καθεται παροπλισμενο στην Ελλαδα.

Μπορει καποιος με καλυτερη γνωση στα Τουρκικα να καταλαβει τι θελει να πει ο ποιητης;

Κατι για Σαμψουντα-Νοβοροσισκ λεει,κατι για Αιγυπτο-Ισκεντερουν λεει αλλα ακρη δεν βγαζω

Εκτος και αν η φωτο του ΠΗΝΕΛΟΠΗ ειναι τυχαια πραγμα που δεν το νομιζω.

Για την ιστορια να πουμε οτι πραγματι το ΠΗΝΕΛΟΠΗ ειχε φτασει μια ανασα απο το να παρει τη δουλεια αλλα τελευταια στιγμη χαλασε η συμφωνια

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για να δούμε και λίγο τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν εκεί πέρα στην Ανατολή, όπως τις περιγράφει ένας παθών, που παρεπιμπόντως έκανε το ταξίδι Πορτ-Σάϊδ-Αλεξανδρέττα, με το «Very nice...Nissos Maros :rolleyes: , a ferry from Greece»

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...