Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μιλάμε φυσικά όχι για το Pallau στον Ειρηνικό Ωκεανό που πρέπει να πουλήσεις το κορμί σου :P για να βρείς τα λεφτά για εισιτήρια και διαμονή, αλλά για το σεμνό και ταπεινό Pallau της γείτονος χώρας που από καφέ λένε πως ξέρουν οι Αρκουδέηδες :D, και capuccino freddo δε σερβίρουνε. Η γραμμή είναι μια μικρή διαδρομή περίπου 25 λεπτών προς τη La Maddalena και το Αρχιπέλαγός της που εξυπηρετείται σχεδόν όλο το 24ώρο από αμφίπλωρα, ανοιχτού τύπου πλοία. Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργούν σε κοινοπραξία, πάντως υπάρχουν τρείς διαφορετικές εταιρείες, ας δούμε σύντομα τα πλοία που δραστηριοποιούνται εκεί, ή τουλάχιστον δραστηριοποιούνταν πέρσυρι όταν και επισκέφθηκα το μέρος.

Η πρώτη είναι η Delcomar με το Enzo D το οποίο και έχουμε στην γκάλλερι ήδη. Η δεύτερη είναι η Enermar που παίζει μπάλλα με το Pace(ειρήνη στα Ιταλικά) που το βλέπουμε πολύχρωμο και με τα δελφινάκια του. Η τρίτη εταιρεία που έχει δύο πλοία στη γραμμή είναι η Saremar. Το ένα είναι το Isola di S. Stefano που εδώ το βλεπουμε και δεμένο, ενώ το άλλο είναι το Isola di Caprera που επίσης το βλέπουμε και δεμένο. Για το τέλος μια ματιά στις υποδομές φόρτωσης με την προτροπή να συγκρίνουμε για παράδειγμα με το Πέραμα - Παλούκια.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Τα χαρακτηριστικά της γραμμής δεν έχουν αλλάξει, η Saremar όμως είναι παρελθόν και στη συγκεκριμένη γραμμή έχει μπεί ακόμα πιο δυνατά η Delcomar. Το Isola di Capraia λοιπόν εξακολουθεί μεν να ταξιδεύει αλλά έχει αλλάξει χέρια, το βλέπουμε εδώ με τα σινιάλα της Delcomar. Νομίζω γενικά για αμφίδρομο εξωτερικά δε δείχνει κι άσχημο. Κατασκευής 1986(ΙΜΟ 8411994) στα Nuovi Cantieri Apuania(1125) της Marina di Carrara, με 2 μηχανές FIAT, υπηρεσιακή 12 κόμβων και 409 γραμμικά μέτρα φόρτωσης. Δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα και μας χαρίζει και μια κατάπλωρη για το τέλος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στα παραπάνω 2 post έχουμε δεί τι Isola di Caprera με τα σινιάλα τόσο της Saremar, όσο και της Delcomar. Υπήρξε όμως και κάποια περίοδος που το πλοίο ταξίδευε άσπρο περιστέρι. Για να συμπληρώσουμε τις φορεσιές του λοιπόν, το βλέπουμε ακριβώς έτσι, τον Ιούλιο του 2016 στο Palau.

Link to comment
Share on other sites

On 10/7/2012 at 12:19 AM, Nick the Greek said:

Η δεύτερη είναι η Enermar που παίζει μπάλλα με το Pace(ειρήνη στα Ιταλικά) που το βλέπουμε πολύχρωμο και με τα δελφινάκια του.

Οι φωτογραφίες που είδαμε παραπάνω είναι από το 2011. Έκτοτε το Pace έχει αλλάξει σινιάλα και δουλεύει για την Maddalena Lines, το βλέπουμε πίσω στο 2016 με τα παπάκια σαν εικαστική παρέμβαση. Από τότε παραμένει σχεδόν το ίδιο, η μοναδική αλλαγή είναι η προσθήκη της σημαίας της Σαρδηνίας στο φουγάρο, ανάμεσα στα γράμματα M και L που μάλλον σημαίνουν Maddalena Lines. Ναυπήγηση του 1974 στα Cantieri Navali del Tirreno της Riva Trigoso(296) με δύο μηχανές Fix It Again Tony(FIAT):D που του δίνουν υπηρεσιακιά ταχύτητα 11 κόμβων. Δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα.

 

Έχει και αδελφό πλοίο, το Agata, το έχουμε δεί εδώ. Αλλά ας δούμε και μαζί τα αδελφάκια

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το αμφίπλωρο Isola di Santo Stefano το είχαμε δεί παλιότερα με τα σινιάλα της Saremar. Έκτοτε έχει περιέλθει στη πλοιοκτησία της Delcomar και έχει φορέσει τα σινιάλα της. Αρκετά μεγάλο πλοίο σε όγκο, φαίνεται πολύ στιβαρό για πλοίο τέτοιου τύπου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δεν πίστευα ότι υπήρχαν τόσο άσχημα αμφίπλωρα μέχρι που διέσχισα το στενό Palau Maddalena και τα είδα από κοντά.

Αρχικά έχουμε το pace να φορτώνει και να αναχωρεί, το isola di s Stefano  να αναχωρεί μετά καθώς και το ασχημόπαπο isola di Caprera με το οποίο κροσάραμε.

Γενικά υπήρχαν συνεχείς αφιξοαναχωρήσεις και η κίνηση τέλη Αυγούστου φαινόταν πολύ υψηλή.

Η θέα του στενού από ψηλά με όλη την κίνηση πλεούμενων ήταν εντυπωσιακή

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...