Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τη 1 π.μ. της Δευτέρας στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, καθώς ξέσπασε φωτιά στη φρεγάτα "Ναυαρίνο". Η φωτιά εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα πρωραίων ηλεκτρομηχανών και κατάφερε τελικά να κατασβηστεί στις 2.40 π.μ., χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών μονάδων του ναυστάθμου. Εννέα ναύτες από τα αγήματα πυρόσβεσης διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς οι οχτώ παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και ένας υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατέστρεψε τις ηλεκτρομηχανές της φρεγάτας.

πηγη: η ΕΡΤ

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Φ/Γ Ναυαρίνον (F-461)
  • 2 weeks later...

Η φρεγάτα Ναβαρίνον (F461) ανήκει στη κλάση Φρεγατών Τύπου “S” και έχει ναυπηγηθεί στο ναυπηγείο Royal Schelde στην Ολλανδία το 1977 με το ονομα ΗΜΝLS VΑΝ ΚΙΝSΒΕRGΕΝ (F809) για το Ολλανδικό Πολεμικό Ναυτικό. Το πλοίο αγοράστηκε το 1995 από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Το πλοίο έχει μήκος 130,50 μέτρα, πλάτος 14,60 μέτρα, φοράει δυο κύριους αεροστρόβιλους Rolls Royce Olympus (56000 BHP) και δυο αεροστρόβιλους πορείας Rolls Royce TYNE (10680 BHP), που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...

Μιά διόρθωση, γράφεται ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ σύμφωνα με τη ισχύουσα ορθογραφία σε αντίθεση με τα προηγούμενα αντιτορπιλικά που είχαν το ίδιο όνομα αλλά το έγραφαν ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ.

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Φ/Γ Ναβαρίνον (F-461)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...