Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Με τη κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα τα πλανά για το καλοκαίρι είναι όλα στον αέρα. Από ότι καταλαβαίνω για προσωρινά θα πάει στο Βόλο με το σκεπτικό ότι έχει μεγαλύτερο γκαράζ για φορτηγά, οπότε με τα τρία δρομολόγια την εβδομάδα θα μπορεί να καλύψει τη κίνηση των φορτηγών στη γραμμή, χωρίς να κάνει εξπρές δρομολόγια όπως κάνει τώρα το Εξπρές Σκιάθος.

Link to comment
Share on other sites

Ηταν γνωστό πριν τον ιο.. οτι θα ερχόταν Βόλο για να κάνει δρομολόγια εναλλάξ με το Σκιάθος αν ολα πηγαιναν φυσιολογικά.σωστά ερχεται στο Βολο γιαυτο το λόγο που αναφέρεις Π100

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Αριστερή εξωτερική γέφυρα φαντάζομαι θα εννοούν τη βαρδιόλα, αλλά ντρέπονται να το γράψουν.

 

Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το πρυμνοδετημένο Ro-Ro “VIKING DIAMOND” σημαίας Σιγκαπούρης, συγκρούστηκε ελαφρά με το επίσης πρυμνοδετημένο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε τμήμα της αριστερής εξωτερικής  γέφυρας του ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ''.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε  θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Πήγασος δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την εταιρία του αυτή τη περίοδο σε κάποια γραμμή σαν επιπλέον πλοίο όπου χρειάζεται? Και είναι και οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Δραπετσώνα δεν έχω οπτική επαφή για να σου πω αν είχε ρυμουλκό stand by, από αριστερά πάντως δεν έχει πλοίο. Μόνο του ξεκίνησε όμως αφού είχε καμιά 15αριά λεπτά άγκυρες και περνάει τώρα ανοιχτά από τη μπούκα του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμαστικο κανει το βαπορι.

Και θα σταματησει ,και ρυθμισεις θα κανουν ,και με 5 μιλια μπορει να πηγαινει για ωρα.Αυτο ειανι το νοημα,οχι μονο να δουν αν βγαζει 20μιλια δρομο

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Πήγασος μεθόρμισε χθες στο μωλο της ΔΕΗ για τις τελευταίες εργασίες πριν φύγει για τα Δωδεκάνησα (θα είναι η πρώτη φόρα που πάει στα Δωδεκάνησα και στη Κρήτη). Μάλλον τη Τρίτη (4/8) θα φύγει από το Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα προσθήκη. Βέβαια δεν ξέρω αν λειτουργεί ανταγωνίστηκα ως προς την ανεκ.Επιδοτειται ; Μάλλον όχι. Απλά μου φαίνεται πως το βαπόρι έχει μικρό καταπέλτη πράγμα που ίσως αποτελέσει φρένο στις γρήγορες φορτοεκφορτώσεις στα συγκεκριμένα λιμάνια ...Πάντως τηρείται σιγή ιχθύος σε όλα τα booking engines , blogs κλπ.

 

Edited by fourtounakis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...