Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ένα πραγματικό respect στον άνθρωπο που ετοιμάζει αυτά τα βίντεο.  Εξπρές Πήγασος με άφιξη στο Λαύριο.

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Γιατί το πλοίο χτες ενώ έφυγε με 1 ώρα καθυστέρηση από τη Λήμνο έφτασε στο Λαύριο με 3 ώρες καθυστέρηση; πήγαινε με μέση ταχύτητα 16.7 κόμβους

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο εφυγε απο Λημνο στις τρεις το μεσημερι αντι στις δυο που ηταν προγραμματισμενο και εφτασε στο Λαυριο στις δωδεκα το βραδυ αντι στις εντεκα οποτε ειχε μια ωρα καθυστερηση.Στην Λημνο εφαγε μια ωρα λογο κινησης.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο κρατιέται σε πολύ καλή κατάσταση. Με πολύ κόσμο και στο πήγαινε και στο έλα ήταν πεντακάθαρο.Απο ταχυτητα παιζει γυρω στους 17 αναλόγως και με τον καιρό.Απο Λαυριο για Λημνο στο δρομολογιο της Πεμπτης 10 Αυγουστου  ειχε 4 ωρες καθυστερηση (αντι για 23:00 αναχωρησε στις 03:00) λογο αυξημενης κινησης και λογο του καιρου,η αλλαγη στο προγραμμα ειχε γινει ομως ηδη απο την προηγουμενη μερα.Εφτασε Λαυριο γυρω στη 1 το βραδυ εδεσε με μια σβελτη μανουβρα παρα τον αερα, αποβιβασε επιβατες και οχηματα εκανε πετρελευση και η επιβιβαση των επιβατων ξεκινησε στις 2 και αμεσως μετα αρχισε και η επιβιβαση των οχηματων.Το πλοιο εφτασε στην Λημνο στη 13:00 το μεσημερι με μια ωρα καθυστερηση λογο του καιρου.Οι καθυστερησεις ειναι απολυτα λογικες γιατι η παραμονη της μισης ωρας που του εχουν στο προγραμμα στην Λημνο ειναι απλα ουτοπικες γιατι στην Λημνο σε καθε δρομολογιο τρωει τουλαχιστον μιαμιση ωρα.Στα αρνητικα εκτος απο τις καθυστερησεις οτι το πλοίο παρότι διαθετει τρια εσωτερικα μπαρ λειτουργει μονο το ενα στο πλωριο σαλονι και με εναν ανθρωπο ο οποιος τρεχει και δεν φτανει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
9 minutes ago, thanosp said:

Φήμες το θέλουν να βγαίνει προς πώληση.

 

4 minutes ago, Petros P said:

Προς πώληση να βγεί...

Προς πώληση???? Κανείς από Κεφαλονιά, ακούει?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια ερώτηση αν γνωρίζει καποιος φιλος 

το πλήρες λειτουργικό κοστος του πλοιου ειναι μεγαλύτερο ίσο η μικροτερο σε σχέση με το blue star Paros ( συμπεριλαμβανομένων όλων των παραμέτρων πχ καύσιμα , αριθμος πληρώματος κτλ )

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Πήγασος στον Άγιο Ευστράτιο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” Ν.Π. 10415, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Μύρινας.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση τρεις (03) επιβάτες, ενώ ακόμη τρεις (03) ανέμεναν προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Πήγασος στην Καβάλα χθες

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ«ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» Ν.Π. 10415, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα, προερχόμενο από Λαύριο - Άγιο Ευστράτιο – Μύρινα προσέκρουσε σε μπίντα του προβλήτα λιμένος.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκε στην αριστερή πλευρά του πλοίου και σε απόσταση περίπου 2,5m από την επιφάνεια της θάλασσας ένα ρήγμα 10-15cm. Οι σαράντα εννέα (49) επιβάτες, τα έντεκα (11) Ι.Χ. και τα έξι (06) Φ/Γ που επέβαιναν αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης του επετράπη και το πλοίο απέπλευσε την 22:50 χθες για Μύρινα - Άγιο Ευστράτιο - Λαύριο, αντί της προγραμματισμένης 16:00 χθες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Πήγασος στον Άγιο Ευστράτιο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” Ν.Π. 10415, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα-Μύρινα-Άγιο Ευστράτιο-Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου.

Στο πλοίο ανέμενε προς αποβίβαση ένας (01) επιβάτης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Εξπρές Πήγασος αναμένεται να δέσει για την ετήσια ακινησία του από τις 2 Απριλίου έως τις 24 Απριλίου. Τώρα με το ανακάτεμα που προκάλεσε το Νήσος Κεφαλονιά στους δεξαμενισμούς των άλλων πλοίων, το Εξπρές Πήγασος φαίνεται ότι θα κάνει το δεξαμενισμό του από τις 27/04/19 έως 30/04/19 (δηλαδή μέσα στο Πάσχα, που μου φαίνεται απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο)

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...