Jump to content
Shipfriends

Ciudad de Palma (IMO 9349772)


Recommended Posts

On 6/19/2011 at 10:58 PM, NHSOS XIOS said:

Το πρωην T REX UNO αλλαξε σινιαλα και μετονομαστηκε σε DIMONIOS.

Να το δουμε απο μια καλη οπτικη γωνια που φαινονται τα γκαραζια του.

_________________________________________________________

(2007, ex- Borja Dos, T-Rex Uno, Dimonios)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ένας ακόμα στρατιώτης του 502ου Μηχανoκίνητου Τάγματος της Visentini. Μετά από τετραετή σχεδόν καριέρα στην Ισπανία με τα χρώματα της Balearia μεταξύ Valencia ή Barcelona και Palma de Mallorca σαν Borja Dos ή αργότερα T-Rex Uno, κατέληξε σαν Dimonios από το 2011 να συνδέει το Vado Ligure με το Porto Torres της Σαρδηνίας το 2011 ενώ φέτος δούλεψε μεταξύ Civitavecchia και Olbia, πάλι φυσικά στη Σαρδηνία με τα χρώματα της Saremar. Τον είδαμε πέρυσι στο Livorno φωτογραφημένο απέναντι από εκεί που βρισκόταν, ας τον δούμε και πάνω από το πλοίο, όπως και σε νυχτερινή φωτογράφηση.

Νομίζω πως σε 25 χρόνια απο τώρα όποιος γράψει ένα βιβλίο για όλα τα πλοία αυτής της σειράς, θα κονομήσει τις κάλτσες του :).

 

YΓ: (2007, ex-Borja Dos, T-Rex Uno)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το πλοίο ναύλωσε η Tirrenia CIN για 5 χρόνια με option αγοράς, αλλάζει ήδη σινιάλα στις μπάντες και στη τσιμινιέρα

Από αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει δρομολόγια στις γραμμές Καλιαρι-Νάπολι (ΔΕΥ-ΤΕΤ), Κάλιαρι-Παλέρμο (ΠΑΡ) και Κάλιαρι-Τραπανι (ΚΥΡ)

Τα δρομολόγια δηλαδή που τώρα κάνει to Aurelia

Link to comment
Share on other sites

Ολοκληρώθηκε η αλλαγή σινιάλων όπως φαίνεται εδώ

πήρε πετρέλαια και πλέον βρίσκεται στο Λιβόρνο από όπου σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων θα εκτελέσει δρομολόγιο σήμερα προς Κάλιαρι

Edited by MarkCreta
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Και ο Dimonios υποναυλώνεται στην Trasmediterranea για Barcelona - Palma de Mallorca. Πολύ ενδιαφέρον, που μάλιστα θα δημιουργήσει κάποιου είδους ντόμινο και στις 2 εταιρείες, με πλοία να αλλάζουν υποχρεωτικά γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Dimonios έφυγε χθες από τη Βαρκελώνη και πήγε στη Βαλένθια όπου ξεκίνησε χθες το βράδυ το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο για την Trasmediterránea στη γραμμή Valencia-Palma, αντικαθιστώντας το Forza μετά τη προχθεσινή του βλάβη. Να αναφέρουμε ότι υπάρχει option για αγορά του Dimonios από την Trasmediterránea.

Link to comment
Share on other sites

Το Dimonios πλέον ξεκίνησε τα δρομολόγια στη γραμμή Barcelona - Palma de Mallorca, διπλασιάζοντας τα δρομολόγια και τη χωρητικότητα της εταιρείας στη συγκεκριμένη γραμμή. Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά αργά το βράδυ από τη Palma de Mallorca (εκτός Σαββάτου) και από τη Barcelona καθημερινά το μεσημέρι εκτός του Σαββάτου που θα φεύγει το βραδύ ενώ τη Κυριακή δεν θα έχει αναχώρηση. (Τα ανάποδα δρομολόγια κάνει το Tenacia στη ίδια γραμμή).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι αναχωρήσεις του Dimonios στις 1300 από τη Βαρκελώνη με άφιξη 2030 στην Palma και αναχώρηση από Palma στις 2355 για να είναι στη Βαρκελώνη στις 0730 της επομένης. Εκτός από το Σάββατο όπως προείπε ο Π100 οπότε και η αναχώρηση λαμβάνει χώρα στις 2300 από Βαρκελώνη με άφιξη 0700 στην Palma το πρωί της Κυριακής. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει προέκταση και για Ibiza με άφιξη στην Ibiza μετά το μεσημέρι. Αναχώρηση στις 1800 από Ibiza για Palma και στις 2300 από Palma για Βαρκελώνη.

 

Και μια γεύση του πλοίου με τα σινιάλα της Tirrenia που θεωρώ του πήγαιναν καταπληκτικά. Πλωριά όψη σε άφιξη του πλοίου στο Cagliari από το Palermo, Ιούνιος του 2013. Πρυμνιά όψη σε αναχώρηση του πλοίου από το Cagliari και πάλι για Palermo, Ιούλιος του 2016. Επί Tirrenia, το πλοίο είχε επί της ουσίας βάση το Cagliari απ' όπου και έκανε 2 δρομολόγια από και πρός Palermo και 1 δρομολόγιο από και πρός Napoli.

 

Τέλος, έχω την αίσθηση πως η Acciona έχει option αγοράς του πλοίου. Οπότε μπορεί να μην το ξαναδούμε με σινιάλα Tirrenia.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Όντως υπήρχε option αγοράς του Dimonios από την Trasmediterránea, έτσι μετά από τη τρίμηνη ναύλωση, ενεργοποιήθηκε η option χθες και κατά τη παραμονή του στη Βαρκελώνη έγινε αλλαγή σημαίας στο πλοίο (από Ιταλίας σε Κύπρο)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Να και λίγο νυχτερινό Ciudad de Palma από τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και δραστηριοποιούταν στη γραμμή Almeria - Melilla. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που είναι δεμένο, το πλοίο ήταν σχεδόν άδειο στο συγκεκριμένο δρομολόγιο που μάλιστα ήταν και Παρασκευή βράδυ, αναχώρηση των 2300. Το πλοίο έχει πια επιστρέψει στο Ibiza - Barcelona.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...

Παραμένει στη γραμμή που είπαμε παραπάνω το πλοίο, εμείς όμως να το θυμηθούμε το 2016 στο Cagliari με τα σινιάλα της Tirrenia στο φουγάρο του. Τότε έκανε τη γραμμή που μέχρι πρότινος έκανε το Αριάδνη, δηλαδή Napoli - Cagliari και Cagliari - Palermo. Προσωπικά μου άρεσε πάααρα πολύ με εκείνα τα σινιάλα και ήμουν τυχερός ώστε να το πετυχαίνω πάντα σε όμορφα στιγμιότυπα, περισσότερα εκ των οποίων θα δούμε προσεχώς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια βραδιά στη Βαρκελώνη, να το δούμε με νυχτερινή φορεσιά το πλοίο, μη βαράτε για την ποιότητα, είναι με το χέρι και από μακριά. Το βλέπουμε όμως και από πιο κοντά να φορτώνει για την Ibiza. Χαρακτηριστικά φαίνονται η ράμπα των ΙΧ για το εξωτερικό γκαράζ, όπως επίσης φαίνεται και το ότι η ράμπα για το πάνω γκαράζ των φορτηγώνε, έχει διπλή γωνία κλίσης, σαν να είναι σπαστή. Υποπτεύομαι πως αυτό έχει γίνει έτσι γιατί αν υπήρχε μία πιο ομαλή γωνία κλίσης θα έπρεπε να πάει πολύ πιο μέσα και η ράμπα των ΙΧ, πράγμα που θα έμπλεκε τα πράγματα στο εξωτερικό γκαράζ. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Είναι αρχές Απριλίου 2019 στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Link to comment
Share on other sites

Και για να ολοκληρώσουμε το φωτογραφικό προφίλ του πλοίου, πάμε να το δούμε και με τα καινούρια σινιάλα της Trasmediterranea, δεμένο στην Ibiza τον Απρίλιο του 2019. Ο μάστορας διαθέτει και μια κατάπλωρη φωτογραφία αλλά και μια δευτερόπρυμη στην οποία μπορεί κανείς να διακρίνει και τις υποδομές του λιμανιού. Αυτήν την εποχή το πλοίο κάνει δρομολόγια ανάμεσα στη Βαρκελώνη και την Palma de Mallorca.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Το Ciudad de Palma βρίσκεται από σήμερα στη La Spezia όπου και θα φορέσει τα καινούρια του σινιάλα. Το Ferrybalear μας ενημερώνει πως θα φορέσει και scrubber. Να και μια καλλιτεχνική απεικόνιση του πως θα δείχνει όταν φύγει από τη La Spezia. Βλέπουμε πως ο Grimaldi έχει αρκετή ποικιλία στα ναυπηγεία τα οποία χρησιμοποιεί.

 

WhatsApp-Image-2021-11-10-at-6.56.02-PM.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...