Jump to content
Shipfriends

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (Υ.Ν.Α.) ή όπως αλλιώς θα το λένε


Recommended Posts

ας μην ξεφευγουμε;)

δεν ειναι η οραση του το προβλημα, αλλα οτι ειναι ενας κλασσικος μπουρδολογος παλαιοπασοκος, που δυσκολα θα μπορεσει να παρει αποφασεις που θα πρεπει να σπασουν αυγα και να πιεσουν καταστασεις

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγώ περιμένω να δω την συγκατοίκηση μιας πολιτικής, ως τώρα υπηρεσίας, αυτή των Μεταφορών, σε ένα "ένστολο" υπουργείο. Θα πέσουν κορμιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συμφωνα με το ΣΚΑΙ , πιθανοτατα φευγει ο Κουρουπλης και αναλαμβανει ο υφυπουργος, Νεκτ.Σαντορινιος.

Απο το κακο στο χειροτερο...οσοι γνωστοι μου έχουν μιλήσει/συναντηθει μαζι του ,απορουσαν γιατι τον εχει ο Κουρουπλης διπλα του... φανταστειτε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω η να κλάψω πραγματικά....  :ph34r:

Και δικηγόρος στο γραφείο του Αλ.Μητρόπουλου του τηλεσχολιαστοβουλευτη αν δε κανω λαθος

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

με αφορμη την τραγωδια στο Ματι και τις φημολογουμενες αλλαγες στην κυβερνηση και τον κρατικο μηχανισμο, το ποντικι περιλαμβανει στη λιστα αυτων που ΠΡΕΠΕΙ να απομακρυνθουν, τοσο τον κουρουμπλη (για τους πολλους και γνωστους λογους), οσο και τον σαντορινιο, (γιατι δεν εχει το ειδικο βαρος να διαχειριστει δυσκολες καταστασεις.

σα δεν ντρεπονται στο ποντικιB)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mε συναιση και ωριμοτητα, ψυχραιμια και νηφαλιοτητα, εχοντας πληρη συναισθηση του ιστορικου του ρολου και χωρις διαθεση να προκαταλαβει τις εξελιξεις, ο Φωτης Κουβελης υποσχεται να μας κανει να νοσταλγησουμε τον Παναγιωτη Κουρουμπλη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
1 hour ago, Nikos_Chania said:

Πέραν του ότι αναφέρουν τον Σαντορινιό ως...Υπουργό Ναυτιλίας,

οπως ειδαμε και στα προηγουμενα ποστ (παραπανω), ο Σαντορινιος εγινε υπουργος αναπληρωτης απο υφυπουργος. οι αρμοδιοτητες του αναπληρωτη υπουργου σε καθε υπουργειο, οριζονται απ'ευθειας απο τον πρωθυπουργο.

δεν ειναι και τοσο λαθος αυτο που αναφερουν.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αυτός ασκεί τα καθήκοντα, είναι Αναπληρωτής Υπουργός. Δηλαδή και στην περίπτωση που αναπληρώνει τον Υπουργό, ο οποίος είναι ένας. (τρομάρα του)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Ο ορισμός του ως Υφυπουργό κλάδου πλοίων μου δημιουργεί απορίες σχετικά με το αντικείμενο δράσης του.

Ως κλάδος πλοίων αναφέρεται ο Γ Κλάδος στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας , ο οποίος είναι στη Λαμπράκη στο παλαιό κτήριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και ουσιαστικά συμπεριλαμβάνει τις υπηρεσίες ΚΕΠ, ΔΜΚ, ΔΚΕΟ, ΔΕΔΑΠΛΕ,κλπ ...ουσιαστικά η λεγόμενη επιθεώρηση, της οποίας προιστάμενος (κλαδάρχης) είναι συνήθως Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος , στην ημέρες μας είναι ο Υποναύαρχος Εμμανουήλ Κανάλης.

Ο Κατσαφάδος τι ακριβώς θα κάνει??

Εκτός αν έχουν σκοπό να την εκσυγχρονίσουν ριζικά και να αναδιαρθρώσουν την δαιδαλώδη και γραφειοκρατική νομοθεσία που περιβάλει την Ελληνική Σημαία.

οπότε θα έχει ρόλο συντονιστή και coordinator

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια ειναι πολυδαίδαλη.

Ο Κώστας  έπρεπε να είχε πάρει χρόνια κάποια θέση και έχει πραγματικά  πολυ κοσμο να τον στηρίζει.Η προεκλογική συγκέντρωση πέρυσι τον Ιούλιο ,ουτε οι υποψήφιοι Δημαρχοι τον Μάιο δεν την ειχαν κανει...Έχει γνώση και κυρίως ακούει . Οπότε σίγουρα η δημιουργια θέσης υφυπουργού στο Ναυτιλίας είναι ένα δωράκι εκ πρώτης όψεως αλλα δεν παύει να ειναι η βαριά μας βιομηχανία και να την είχαμε ...σμενη υπουργικά. Κανείς σίγουρα δε ξέρει ακομα ποιές θα ειναι οι αρμοδιότητες του ,θα μάθουμε.Καλό χρυσό το λιμενικό μας αλλα πολλές φορές ειδικά με την Ελληνική σημαία και τα γύρω απο αυτήν,είτε ποιος έκανε το αυγό ,η κότα το αυγό η το αυγό την κόοτα

Το καλό είναι ότι πως πρόκειται για άτομο που το πρώτο καιρό σίγουρα θα δεχθεί κόσμο  να ακούσει και να λύσει. Και ελπίζω να κάνει και τον Πλακιωτάκη λίγο πιο προσγειωμένο στην πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Σε υπουργεία όπως το Ναυτιλίας, Τουρισμού, Αγροτικής ανάπτυξης βάζεις ανθρώπους που έχουν επαφή και γνώση, δεν βγάζεις υποχρεώσεις.. Αν ήθελαν να βγάλουν κάποια υποχρέωση ας του έδιναν μια θέση που δεν έχει εθνικη/οικονομική σημασία. 

Οταν είχαν βάλει το Βερνίκο που είχε όντως ιδέα και άποψη έπεσαν από τα σύννεφα που είχε παναμαδεζικες και Μάρσαλ εταιρείες λόγω επαγγελματος.. Με αποτέλεσμα να παραιτηθεί άρον άρον.. Δεν λέω υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά οσο βάζουμε τον κάθε τυχαιο καλά να παθουμε

Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορα τον Βερνικο, υπαρχει κωλυμα απο το νομο. Δεν επιτρεπεται μελη της κυβερνησης, ΓΓ Υπουργειων, επικεφαλης ΟΤΑ κλπ, να εμπλεκονται σε υπερακτιες εταιριες. Πιο γνωστο παραδειγμα ο Βαγγελης Μαρινακης, που ειναι δημοτικος συμβουλος, μιλα σαν Δημαρχος Πειραια, αλλα εχει μπροστινο τον Μωραλη. Αν θελαν να βαλουν τεχνοκρατη, μπορουσαν να βρουν αλλον. Ρουσφετι του Σαμαρα στον Βενιζελο ηταν η επιλογη του.

Γενικως ομως (και δυστυχως), γνωριζουμε ολοι οτι στα υπουργεια που ανεφερε ο @Nereus τοποθετουνται παντα οι "αναγκαστικες" υπουργοποιησεις. Ειτε ανεπαρκη ατομα, που πρεπει οπωσδηποτε να παρουν υπουργειο, ειτε βουλευτες απο ευαισθητες περιοχες, ειτε ανεπιθυμητοι απο την ηγεσια που πρεπει να τους παρκαρουν καπου, κλπ κλπ. 

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω πιστεύω οτι η τοποθετηση του Κατσαφάδου ως υφυπουργό Ναυτιλίας εχει ξεκάθαρα κομματικό χαρακτήρα . 
προερχεται απο την Α Πειραιώς , έφερε στο κόμμα πολλους ψήφους ελεω και του πεθερού του ο οποίος του εχει εκχωρήσει το κοινό που τον ακολουθούσε ως βουλευτής και δήμαρχος , οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί στην κυβέρνηση και το <κατάλληλο> υπουργείο ειναι το Ναυτιλίας που εχει έδρα τον Πειραια και αντλεί ψήφους στην Α Πειραιώς . 
Η υπουργοποίηση για κομματικούς λόγους και όχι για ουσιαστικούς φαίνεται κι απο την προχειρότητα στο τίτλο της και καλα αρμοδιότητας του περι κλάδου πλοιων . 
ακομη κι ο πλακιωτακης ανάθεμα κι αν εχει καταλάβει τι αρμοδιότητες θα του εκχωρήσει .

Σε μια κυβέρνηση που έχουν θέση και τεχνοκράτες θα ήθελα να δω μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα της Ναυτιλίας στο Υπουργειο αφού κομματικά έχει τακτοποιηθεί ο Πλακιωτακης . Η τουλάχιστον έναν βουλευτή από τα νησιά , ο οποίος να γνωρίζει τα προβλήματα τους και να δικαιολογεί το δεύτερο χαρακτηρισμό του Υπουργείου , αυτόν της Νησιωτικής Πολιτικής .

ΥΓ: Δεν κατακρίνω τον Κατσαφάδο ούτε και καταδικάζω τις ικανότητες του εκ πρωιμιου απλα σχολιάζω τους λόγους που πήγε στο Ναυτιλίας . Η πρόκληση ειναι μπροστά του , χρονο θα εχει , οποτε εδω θα είμαστε να κάνουμε τον απολογισμό των πεπραγμένων του.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω τον νόμο περί υπερακτιων σε μέλη της κυβέρνησης.. Δεν ήταν το νόημα μου αυτό.. Το νόημα μου ήταν ότι ένας σχετικός και γνωστής πήγε να μπει και αυτός φαγώθηκε.. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...