Jump to content
Shipfriends

Βύθιση υδροφόρου Ιωάννης Μ στο Κρυονέρι Αρκαδίας (ΙΜΟ 6816334)


Recommended Posts

Βυθιση υδροφόρας ειχαμε στην παραλια του Κρυονερίου Αρκαδιας,στο μερος που γινεται ο ανεφοδιασμος των υδροφορων που μεταφερουν νερο στις Σπετσες.

Quote
Σήμερα το πρωί, στην παραλία του Κρυονερίου και ειδικότερα στην περιοχή που

ανεφοδιάζονται τα υδροφόρα πλοία νερό για το νησί των Σπετσών ναυάγησε το υδροφόρο πλοίο Ιωάννης, που κάνει την μεταφορά. Οι δυνάμεις του λιμενικού έφτασαν άμεσα στο σημείο και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση της θάλασσας από καύσιμα. Ως πιθανή αιτία του ατυχήματος αναφέρεται, από ανεπίσημες πηγές, η υπερχείλιση ύδατος, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα συνεργεία που θα ανασύρουν το πλοίο

post-1819-0-39844500-1339667929_thumb.jp

Η είδηση και η φωτογραφια ειναι απο το korakovouni web radio.Στο site υπαρχουν και αλλες φωτο,καθως και ενα μικρο βιντεο

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Tα πράγματα είναι λίγο μπλεγμένα σχετικά με την ταυτότητα του πλοίου. Σε αυτή την φωτό από το marinetraffic, το βλέπουμε στις Σπέτσες μαζί με τα ΛΙΝΔΟΣ και ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (επίσης υδροφόρες) με το όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ Μ, το οποίο δεν εμφανίζεται σε καμμία βάση δεδομένων.

Σε αυτή την φωτό του polmyt από την gallery του φόρουμ, διακρίνεται δίπλα στο ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ με το όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ Ι, με το οποίο βρίσκουμε στις βάσεις δεδομένων το Chemical Tanker με ΙΜΟ 7616054, αμέσως προηγούμενο του όνομα το ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΙ, και προηγούμενη πλοιοκτήτρια εταιρεία την "Koutoulakis - Athens, Greece", όνομα πλοίου και εταιρεία βέβαια που ευθέως παραπέμπουν στα Eφοδιαστικά της Vassilios Shipping Co.

Δεν γνωρίζω βέβαια αν πράγματι έχουν σχέση το ΙΩΑΝΝΗΣ που ημιβυθίστηκε χθες, με το ΙΩΑΝΝΗΣ Ι - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΙ (ΙΜΟ 7616054).

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου και Παραλίας Άστρους ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ημιβύθισης Δ/Ξ–Υ/Φ «ΙΩΑΝΝΗΣ Μ.» Ν.Π. 9048 στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κρυονερίου Αρκαδίας, άνευ πληρώματος.

Στο σημείο έσπευσαν προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι Δ/Ξ–Υ/Φ, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και προσδεμένο σε δέστρες από την πρύμνη στην ξηρά, είχε ημιβυθιστεί ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Παραλίας Άστρους.

Πληροφορίες απο

http://hcg.gr/node/2754

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια, άστα να πάνε !!! Στο δημοσίευμα που παρέθεσε στο πρώτο ποστ που άνοιξε το θέμα ο polmyt, το πλοίο αναφερόταν ως ΙΩΑΝΝΗΣ (σκέτο). Στην φωτό του ιδίου που είδαμε αργότερα από την gallery του φόρουμ, είδαμε πάλι στις Σπέτσες το ΙΩΑΝΝΗΣ Ι, και στην φωτό από το marinetraffic (ματαξανά στις Σπέτσες) το ΙΩΑΝΝΗΣ Μ το οποίο τελικά ήταν και αυτό που βυθίστηκε και για το οποίο δεν υπάρχει καμμία αναφορά στις βάσεις δεδομένων.

Για να .....δέσει το γλυκό, προσθέστε εις τον παραπάνω αχταρμά και το ότι το ΙΩΑΝΝΗΣ Ι με ΙΜΟ 7616054, είχε δώσει το τελευταίο του στίγμα στο AIS τον Αύγουστο του 2010 (λίγες δηλαδή μόνο ημέρες μετά την μετονομασία του από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΙ σε ΙΩΑΝΝΗΣ Ι) από τις Σπέτσες.............

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνό Σείριε απόλυτα. :P

Και εάν φίλε μου μετά απο όλη την συζήτηση που κάναμε καταφέραμε μόνο να μπερδευτούμε παραπάνω, φαντάσου να διάβαζες και τα εξής που λέγονται σε ένα site:

Όπως δείχνει η φωτογραφία που πήραμε από το video που ανήρτησε το Korakovouni Web Radio, ένα εκ των υδροφόρων πλοίων της εταιρίας που μεταφέρει νερό στο νησί των Σπετσών, βούλιαξε στο Κρυονέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, δεν πρόκειται για πλοίο που βρίσκεται στη σύμβαση μεταφοράς νερού αλλά για ένα μικρό παλαιό υδροφόρο που χρησιμοποιείται κυρίως ως αποθήκη νερού. Πάντως, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει επηρεάσει καθόλου την απρόσκοπτη μεταφορά νερού στο νησί.

πηγή: http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/bouliakse-idrofora.html

Edited by irraklis
Link to comment
Share on other sites

Πραγματι 31 Μαιου εγινε το συμβαν και λαθος μου που δεν το προσεξα για να το αναφερω :(

Το πλοιο ειναι το ΙΩΑΝΝΗΣ Μ το οποιο ειναι διαφορετικο απο το ΙΩΑΝΝΗΣ Ι.Τωρα γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια για το συγκεκριμενο ειναι ενα καλο ερωτημα.Δεν ξερω αν η συμβαση του εχει ληξει,αλλα μεχρι και το Σεπτεμβριο το πλοιο δουλευε κανονικοτατα μεταφεροντας νερο στις Σπετσες.Ετσι κι αλλιως την συμβαση δεν την εχει το πλοιο αλλα ο ιδιοκτητης του ο οποιος οπως καταλαβαινετε εχει ολες τις υδροφορες που πανε νερο στις Σπετσες.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε polmyt που έλυσες το μυστήριο! :P Πάντως δύο πλοία με παρόμοιο όνομα, στις ίδιες ''αποστολές'' και με τα ίδια χρώματα μπορεί να δημιουργίσει πολλά μπερδέματα

Link to comment
Share on other sites

Τελικα το πλοιο βρεθηκε και εχει IMO 6816334.

Οπως ειπαμε ανηκει στην εταιρια του κ.Μπουφη που εχει και τις υπολοιπες υδροφορες των Σπετσων.

Στον Σκολαρικο απο την αλλη,το δινει με τωρινο ονομα Αγιος Ιωαννης και προηγουμενα ονοματα Ιωάννης Μ, Πάτμος, Margo, efplia, και φαινεται οτι εχει πουληθεί σε ξένους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...