Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κινήσεων Φ/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου


Recommended Posts

Ας ανοίξουμε ένα δελτίο στο οποίο θα καταγράφουμε τις κινήσεις - ταξίδια των πλοίων ανοικτού τύπου (παντόφλες) που δραστηριοποιούνται ως Φ/Γ-Ο/Γ, για να έχουμε μία πιο συνοπτική εικόνα και για να μην "φορτώνουμε" τα αντίστοιχα θέματα των πλοίων.

Παρασκευή 18 Μαίου λοιπόν σήμερα, και βρίσκουμε από το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ, στην Κάσο πρώτα και στην Κάρπαθο αργότερα το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, στο Καρλόβασι της Σάμου το ΕΙΡΗΝΗ Κ, το ΚΛΕΙΩ να αναχωρεί αργά το βράδυ από την Ελευσίνα με προορισμό τα Χανιά, και το ΜΑΡΙΑ Κ να συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης στο ναυπηγείο Φραντζή του Περάματος.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Και βεβαίως, οι τρεις Κερκυραϊκές παντόφλες cargo (Ασπασία, Γρηγόρης Μ και Νάντη) εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μεταξύ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας αυτές τις μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά αγαπητέ φίλε :) , και τα ΑΣΠΑΣΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μ, και ΝΑΝΤΗ τα οποία συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται μεταξύ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας. Δεν τα ανέφερα ωστόσο στο εισαγωγικό ποστ του παρόντος θέματος, μιας και οι κινήσεις τους είναι γνωστές και σταθερές - καθημερινές στα ίδια μέρη. Είναι κατά κάποιο τρόπο, σαν να γράψουμε στο δελτίο της Ραφήνας ότι "σήμερα το SUPERFERRY πραγματοποίησε δρομολόγιο για Α-Τ-Μ". :D

Να δούμε επί τη ευκαιρία και τις σημερινές κινήσεις των άλλων πλοίων. Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ έφυγε σήμερα το μεσημέρι από την Ρόδο και αυτήν την ώρα καταπλέει στο Καρλόβασι της Σάμου, από το οποίο Καρλόβασι αναχώρησε αργά χθες το βράδυ το ΕΙΡΗΝΗ Κ που καταπλέει επίσης αυτήν την ώρα στην Μυτιλήνη έχοντας κάνει μία ενδιάμεση στάση στα Μεστά της Χίου. Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ αναχώρησε το μεσημέρι από το λιμάνι της Καρπάθου και με ενδιάμεση στάση στο Διαφάνι συνεχίζει αυτήν την ώρα το ταξίδι του με προορισμό την Ρόδο. Τέλος το ΚΛΕΙΩ φτάνει σε λίγη ώρα στα Χανιά τση λεβεντογέννας Κρήτης.

Σημ. Να τονίσω και την μεγάλη μου ...xara, πληροφορούμενος ότι όχι μόνο μας διαβάζουν φανατικά και από άλλους τόπους του διαδικτύου (αυτό το γνωρίζουμε δα), αλλά και ότι μεταφέρουν διά της μεθόδου της αντιγραφής επί λέξει, τα όσα γράψαμε πρώτα εμείς εδώ. Πρωτοτυπήστε και λίγο βρε παιδιά, σας βλέπουνε !!!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά φίλε μου Ariadne. :)

Σημερινές κινήσεις, 20/05/2012.

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ επέστρεψε το μεσημέρι στην Ελευσίνα μετά το ταξίδι του σε Ρόδο και Σάμο.

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ έφυγε χθες αργά το βράδυ από το λιμάνι της Μυτιλήνης και έδωσε τελευταίο σήμα στο AIS λίγη ώρα μετά στα βόρεια του νησιού. Πιθανολογώ ότι σήμερα θα πρέπει να βρισκόταν στην Λήμνο.

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ πέρασε σήμερα από την Σύμη, και αυτήν την ώρα το βρίσκουμε στα ανατολικά της Πάτμου με πορεία βόρεια και πιθανό του προορισμό την Σάμο.

Και το όμορφο ΚΛΕΙΩ, αναχώρησε στις πέντε το απόγευμα από τα Χανιά, επιστρέφοντας στην Ελευσίνα.

Link to comment
Share on other sites

Αργά χθες την νύχτα ή αν προτιμάτε νωρίς σήμερα το πρωί, στις 02.00 περίπου, αναχώρησαν από το λιμανάκι της Ελευσίνας το ΚΛΕΙΩ και το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ, με προορισμό το πρώτο το Ρέθυμνο της Κρήτης όπου και φτάνει αυτήν την ώρα, την Σαντορίνη το δεύτερο όπου και βρίσκεται από το απόγευμα.

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι, επίσης από την Ελευσίνα, και αυτήν την ώρα το βλέπουμε στα νότια της Σύρου, χωρίς αναγραφόμενο -κατά πάγια τακτική- προορισμό.

Link to comment
Share on other sites

Το σημερινό μενού :) συμπεριελάμβανε :

Tην αναχώρηση του ΚΛΕΙΩ το μεσημέρι από το Ρέθυμνο με προορισμό την Ελευσίνα.

Τις προσεγγίσεις του ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ μετά την αναχώρηση του από την Σαντορίνη, σε Σχοινούσσα, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, ενώ αυτήν την ώρα κατευθύνεται στην Άνδρο.

Την αναχώρηση του ΕΙΡΗΝΗ Κ από την Νάξο και την άφιξη του αργά το μεσημέρι στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Το ΚΛΕΙΩ αναχώρησε για Ρέθυμνο, το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ κατευθύνεται στην Ρόδο, το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ξεκουράζεται στον Ασπρόπυργο και το ΕΙΡΗΝΗ Κ ξεκίνησε χωρίς .ομως να αναγράφει κάποιον προορισμό.

Link to comment
Share on other sites

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ επέστρεψε χθες το πρωί από ταξίδι σε Σύρο -Τήνο - Μύκονο και Πάρο, και πριν λίγη ώρα ξεκίνησε για ένα νέο ταξίδι (αυτήν την ώρα στα "στενά" του Περάματος).

Το ΚΛΕΙΩ επέστρεψε από το Ρέθυμνο στην Ελευσίνα χθες το μεσημέρι, και μόλις πριν λίγη ώρα επίσης, αναχώρησε και πάλι με προορισμό (ξανά) το Ρέθυμνο.

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ μετά την Ρόδο που μας ανέφερε στο αμέσως προηγούμενο ποστ ο express skiathos, έπιασε σε Κω και Καρλόβασι της Σάμου, ενώ αυτήν την ώρα το βρίσκουμε να προσεγγίζει το στενό ανάμεσα Άνδρου και Τήνου με προορισμό την Ελευσίνα.

Link to comment
Share on other sites

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ αναχώρησε το απόγευμα σήμερα από την Ελευσίνα με προορισμό την Σαντορίνη.

Το ΚΛΕΙΩ βρισκόταν όλη την ημέρα στο Ρέθυμνο από όπου έφυγε πριν λίγη ώρα επιστρέφοντας στην Ελευσίνα.

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ πέρασε σήμερα κατά σειράν από Κέα, Σίφνο και Νάξο, ενώ αυτήν την ώρα (ανατολικά της Νάξου) συνεχίζει το ταξίδι του με πορεία ...ανατολική.

Τέλος, το ταξίδι που ξεκίνησε χθες το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (μετά από μίας περίπου εβδομάδας ανάπαυση στον Ασπρόπυργο), περιελάμβανε προσεγγίσεις σήμερα σε Κέα και Άνδρο, ενώ αυτήν την ώρα το βρίσκουμε δεμένο στο λιμάνι της Σύρου.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από την Ελευσίνα, μετά από Κέα και Άνδρο προσέγγισε σε Σύρο, Πάρο και Νάξο, ενώ σήμερα βρίσκεται στην Ικαριά, πρώτα στον Άγιο Κήρυκο και αργότερα στον Εύδηλο από όπου αναχωρεί αυτήν την ώρα.

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ που επίσης αναχώρησε την περασμένη Πέμπτη από την Ελευσίνα, μετά την Σαντορίνη προσέγγισε σε Νάξο, Μύκονο και Σύρο, ενώ από χθες το απόγευμα έχει επιστρέψει και πάλι στο λιμανάκι της Ελευσίνας.

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ στο αμέσως προηγούμενο ταξίδι του, μετά από τις προσεγγίσεις σε Κέα, Σίφνο και Νάξο, βρέθηκε την Παρασκευή 8/6ου στην Ρόδο, από όπου επέστρεψε και πάλι στην Ελευσίνα σήμερα νωρίς το πρωί. Αυτήν την ώρα στα ανατολικά της Αίγινας, έχει ξεκινήσει για ένα νέο ταξίδι.

Τέλος το ΚΛΕΙΩ βρισκόταν σήμερα και πάλι στο Ρέθυμνο, από όπου ξεκίνησε πριν λίγη ώρα με προορισμό την Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ συνεχίζει το ταξίδι του στο Αιγαίο (δες προηγούμενο ποστ) και σήμερα σειρά είχαν τα λιμάνια σε Καρλόβασι Σάμου, Πάτμου και Λέρου όπου και βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Το ΚΛΕΙΩ επέστρεψε στην Ελευσίνα νωρίς το απόγευμα από το Ρέθυμνο, από όπου επίσης αναχώρησε πριν λίγη ώρα και το ΕΙΡΗΝΗ Κ για το ίδιο ταξίδι επιστροφής.

Το ΜΑΡΙΑ Π του Ρίου πραγματοποίησε ένα ολοήμερο ταξίδι προς τα νησάκια Εχινάδες του Ιονίου, και έχει ήδη επιστρέψει στην βάση του.

Τέλος ρεπό είχε το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ που παρέμεινε δεμένο στο λιμανάκι της Ελευσίνας.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Το ΜΑΡΙΑ Π του Ρίου πραγματοποίησε ένα ολοήμερο ταξίδι προς τα νησάκια Εχινάδες του Ιονίου, και έχει ήδη επιστρέψει στην βάση του.

γυρω στις 9 περναγε την κλοκοβα θεοσκοτεινο

Link to comment
Share on other sites

Το ΚΛΕΙΩ επέστρεψε στην Ελευσίνα νωρίς το απόγευμα από το Ρέθυμνο, από όπου επίσης αναχώρησε πριν λίγη ώρα και το ΕΙΡΗΝΗ Κ για το ίδιο ταξίδι επιστροφής

Το ΚΛΕΙΩ έκανε και μια ενδιάμεση στάση στη Σαντορίνη μετά από το Ρέθυμνο

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, ξέχασα να αναφέρω (σήμερα) την Σαντορίνη, την οποία ωστόσο είχα αναφέρει στο χθεσινό δελτίο. :)

Τέλος το ΚΛΕΙΩ βρισκόταν σήμερα και πάλι στο Ρέθυμνο, από όπου ξεκίνησε πριν λίγη ώρα με προορισμό την Σαντορίνη.
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί η δρομολόγηση του ELLI T να καθυστερεί ακόμα, αλλά από ότι δείχνουν τα πράγματα το Ρέθυμνο έχει αποκτήσει καινούργια σύνδεση, με την Ελευσίνα. Σε καθημερινή σχεδόν βάση πλέον, βλέπουμε τις παντόφλες Φ/Γ-Ο/Γ ΚΛΕΙΩ και ΕΙΡΗΝΗ Κ να επισκέπτονται το λιμάνι του.

Έτσι λοιπόν, το ΚΛΕΙΩ που επέστρεψε χθες το απόγευμα από το Ρέθυμνο, και σήμερα το πρωί το είδα στην Ελευσίνα,

gallery_2102_794_253852.jpg

αναχώρησε και πάλι για τον ίδιο προορισμό γύρω στις πέντε το απόγευμα.

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ επέστρεψε στην Ελευσίνα σήμερα κατά τις 14.30 επίσης από το Ρέθυμνο, και το είδα την ώρα που έμπαινε στα "στενά" του Περάματος.

gallery_2102_632_496119.jpg

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ αναχώρησε γύρω στις 15.30 από την Ελευσίνα,

gallery_2102_631_155123.jpg

με προορισμό πρώτα το Λαύριο και αυτήν την ώρα την Τήνο.

Τέλος, το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ από την Λέρο που το είχαμε "δει" χθες, σήμερα βρίσκεται στην Αιγιάλη της Αμοργού. Θα έχει πιστεύω ενδιαφέρον όταν τελειώσει το ταξίδι του, να συνοψίσουμε όλα τα νησιά στα οποία κατέπλευσε.

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ μετά την Αμοργό βρέθηκε σήμερα στην Ίο και αυτήν την ώρα καταπλέει στο λιμάνι της Μήλου.

Το ΚΛΕΙΩ αναχώρησε γύρω στις οκτώ το βράδυ από το Ρέθυμνο επιστρέφοντας στην Ελευσίνα.

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ αναχώρησε το απόγευμα από την Ελευσίνα, και μετά το Σούνιο ακολουθεί πορεία προς το βόρειο Αιγαίο.

Τέλος, το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ που το αφήσαμε χθες εν πλω προς Τήνο, σήμερα προσέγγισε σε Νάξο και Σαντορίνη, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Σίφνου με πορεία προς την Ελευσίνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το ΚΛΕΙΩ αναχώρησε γύρω στις 5 για τον καθιερωμένο του προορισμό, το Ρέθυμνο

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ μετά την Άνδρο και τη Μύκονο κατευθύνεται αυτή την ώρα στη Σάμο

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ακολουθεί πορεία βόρεια, με προορισμό μάλλον τη Λήμνο

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ βρίσκεται δεμένο στην Ελευσίνα

Edited by MarkCreta
Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια προς και από Κρήτη καλά κρατούν και δίνουν ψωμάκι από ότι φαίνεται στις παντοφλίτσες.

Το ΚΛΕΙΩ εν πλω αυτήν την ώρα προς την Ελευσίνα, από το Ρέθυμνο όπου βρισκόταν σήμερα.

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ κατέπλευσε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο οποίο λιμάνι του Ηρακλείου βρισκόταν χθες το ΕΙΡΗΝΗ Κ, που επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στην Ελευσίνα.

Τέλος, το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ μετά την Άνδρο όπου βρισκόταν πριν τέσσερις ημέρες, επισκέφθηκε κατά σειρά την Λήμνο, τον βόρειο Ευβοικό (πιθανότατα την Στυλίδα), τις Σποράδες (Σκιάθο και Σκόπελο), ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο, με πιθανό προορισμό την Ικαρία ή την Σάμο.

Link to comment
Share on other sites

Το ΚΛΕΙΩ επέστρεψε στην Ελευσίνα σήμερα το απόγευμα μετά από άλλο ένα ταξίδι στο Ρέθυμνο

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ έφτασε το πρωί Ρέθυμνο, φόρτωσε-ξεφόρτωσε και αναχώρησε αμέσως για τον επόμενο προορισμό (μάλλον Σαντορίνη)

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ μετά την Σάμο επισκέφτηκε κατά σειρά τη Πάτμο, την Αστυπάλαια, τη Κάσο και αυτή την ώρα είναι στο λιμάνι της Καρπάθου

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ επισκέφτηκε τη Πάρο, τη Σάμο, τη Χίο και αυτή την ώρα κατευθύνεται στη Μυτιλήνη

Link to comment
Share on other sites

Πρός ενημέρωση τον φίλων για τα ΦΓ/ΟΓ ανοικτού τύπου(γυρίζουμε όλο το Αιγαίο και δε μας πιάνει τπτ :P ) :Άφιξη ΕΙΡΗΝΗ Κ χθές βράδυ στη Μυτιλήνη -γύρω στις 2300 έμπαινε και αναχώρησε περίπου στις 0200!!Είχε γύρω στα 8-10 φορτηγά μέσα και περίμενε άλλα 2-3 να ξεφορτώσουν για να ξαναμπούνε και να τη κάνει για Πειραιά όπως βλέπω στο ΑΙS ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στις 5 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Σκιάθο το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ. Είχε πάει πρώτα Βόλο όπου φόρτωσε 2 φορτηγά, ένα γερανό και 4 προκατασκευασμένα (γιαπιά φαινότανε) και τα έφερε Σκιάθο, απ όπου αναχώρησε νωρίς το πρωί της 6ης Οκτωβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ όπως έχουμε πει και δει, βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στο ναυπηγείο Κελαιδή στο Πέραμα για εργασίες συντήρησης.

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ μετά από μία αρκετά "παράξενη" πενθήμερη παραμονή αρόδο στον κόλπο της Καρύστου, αναχώρησε σήμερα με πορεία βόρεια προς τις Σποράδες - Βόλο (???).

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ αναχώρησε χθες από την Ελευσίνα, πέρασε σήμερα από το λιμάνι της Σύρου και αυτήν την ώρα το βρίσκουμε στο κεντρικό Αιγαίο με πορεία προς τα Δωδεκάνησσα.

Το ΚΛΕΙΩ που τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί σε Τήνο, Ρόδο, Σαντορίνη, αναχώρησε σήμερα το απόγευμα από την Ελευσίνα για τον πιό προσφιλή της προορισμό, το Ρέθυμνο.

Τέλος το ΜΑΡΙΑ Π που επιστρέφει αυτή την ώρα στο Ρίο, βρισκόταν σήμερα στα νησάκια Εχινάδες του Ιονίου, ενώ ανέβηκε και μέχρι τα μικρά νησιά στο Πλατυγυάλι και τον Αστακό. Χθες Δευτέρα είχε κάνει και ένα ταξίδι μέχρι το λιμάνι της Κορίνθου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το παρακάτω σημερινό δελτίο και οι αναφερόμενοι προορισμοί των παντοφλών (εν μέσω χειμώνα), ας είναι στη σκέψη μας όταν αναφερόμαστε στα μπουγάζια του Αιγαίου και τις δυσκολίες (αναμφισβήτητες οπωσδήποτε) που αντιμετωπίζουν σαφώς μεγαλύτερα, νεότερα και πολύ πιό "λαμπερά" πλοία.

Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ σε μακρύ ταξίδι αυτήν την εβδομάδα, που συμπεριελάμβανε έως σήμερα προσεγγίσεις σε Σάμο, Ικαρία, Λήμνο, Σκύρο. Αυτήν την ώρα το βρίσκουμε στα δυτικά της Άνδρου.

Το ΕΙΡΗΝΗ Κ που αναχώρησε την Τρίτη από την Ελευσίνα, προσέγγισε κατά σειρά σε Κέα, Σύρο, Χίο (Μεστά), ενώ σήμερα βρισκόταν στη Μυτιλήνη από όπου αναχώρησε αργά το μεσημέρι με προορισμό την Λήμνο.

Το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ αναχώρησε χθες το απόγευμα από την Ελευσίνα με πρώτο προορισμό την Μύκονο, σήμερα την Νάξο και αυτήν την ώρα βρίσκεται δεμένο στον Αθηνιό της Σαντορίνης.

Τέλος, το ΚΛΕΙΩ βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες εκτός δρομολογίων, δεμένο στο Καματερό της Σαλαμίνας.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...