Jump to content
Shipfriends

Norwegian Spirit (IMO 9141065)


Recommended Posts

To NORWEGIAN SPIRIT μας ηρθε για πρωτη φορα στον Πειραια και ο ΟΛΠ το τιμησε ,δινοντας αναμνηστικες πλακετες και δωρα στον πλοιαρχο.

Quote
Με αφορμή την προσέγγιση για πρώτη φορά στο Λιμάνι του Πειραιά του κρουαζιερόπλοιου NORWEGIAN SPIRIT, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. υποδέχτηκε τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και τους επιβάτες με επιβίβαση στο πλοίο των υπεύθυνων για την κρουαζιέρα στελεχών του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού και Πρόεδρο της MedCruise κ. Σταύρο Χατζάκο. Στον πλοίαρχο του πλοίου κ. Lars Bengtsson, το οποίο σημειωτέον ήταν μέχρι σήμερα δρομολογημένο στην Καραϊβική, δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και δώρα και η διαβεβαίωση της άριστης εξυπηρέτησης καθ’ όλο το έτος. Η δρομολόγηση πλοίων με μεταφορά από την Καραϊβική στη Μεσόγειο, δείχνει την στροφή της πολιτικής των μεγάλων εταιριών, προς τις περιοχές της ιστορίας και του πολιτισμού όπως η Ελλάδα και η Αθήνα.

To πλοιο κατασκευαστικε το 1998 με το ονομα SUPERSTAR LEO το οποιο ειχε μεχρι και το 2004.Εχει μηκος 268 μετρα.

Για οποιον ενδιαφερεται εχει δεσει στην Παγοδα

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Απο τους συχνους επισκεπτες το πλοιο φετος στο λιμανι του Πειραια.Εχει ερθει αρκετες φορες απο το Μαιο που εκανε τη 1η αφιξη.Αν δεν κανω λαθος αρχες Νοεμβρη κανει τη τελευταια προσεγγιση .Θα μας ξαναερθει του χρονου. Ας το δουμε σε 2 προσεγγισεις.Η 1η την απιστευτη Κυριακη της

και η αλλη
.
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Να δούμε μερικές φωτος από τη σημερινή (26/04) άφιξη του Norwegian Spirit στο λιμάνι του Πειραιά. Εντυπωσιακό πλοίο, όχι αυτό καθαυτό, αλλά λόγω των μοτίβων που έχει στην πλώρη του! Πιστεύω πως, από φωτογραφική άποψη πάντα, μπήκε την καλύτερη ώρα για αυτήν την εποχή: ούτε πολύ νωρίς (νυχτιάτικα δλδ!) ούτε πολύ αργά (να βαράει ντάλα ο ήλιος...).

 

gallery_3072_660_865030.jpg

 

 

(Σημ: Επειδή δεν βρήκα δικό του φάκελο στη gallery, τις ανέβασα στην ενότητα "Άλλα κρουαζιερόπλοια και υπερωκεάνια")

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...

Ε όχι μόνο Πειραιά και Valletta, πάμε και στη Μύκονο με το Πνεύμα της Νορβηγίας. Μεσημεριανή άφιξη και ο λόγος που το βλέπουμε κατάπλωρα είναι γιατί ετοιμάζεται για αριστερή στροφή. Κάτι που δε μας χαλάει καθόλου, είναι ωραία η εικόνα του. Κάτι που μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε αυτή την φωτογραφία, είναι πως στο ντέκ με τις σωσίβιες λέμβους στη μέση, αντί για λέμβο υπάρχει ένα πράγμα σαν καμάρα που δεν το έχω ξαναδεί. Πώς όμως έχει αλλάξει το industry αυτό που ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους φαίνεται πια μικρό.

Link to comment
Share on other sites

σωστα.σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχουν πια κρουαζιεροπλοια,αλλά κρουαζιεροπόλεις 😊

1 hour ago, Nick the Greek said:

πράγμα σαν καμάρα που δεν το έχω ξαναδεί

υποδοχή φυσουνας επιβίβασης ειναι

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 9 months later...

Τα ίδια λέει και η Tradewinds, βασικά οι προσεγγίσεις στα Fjord και την Ισλανδία ακυρώθηκαν λόγω καιρικών συνθηκώνε, τώρα αυτό με τη χαλασμένη αποχέτευση μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, όπως και η "αγωνιστική κινητοποίηση" με πλακάτ στο κεντρικό atrium. 

 

Αυτό που δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν οι επιβάτες, είναι η παμμέγιστη καταιγίδα που πλήττει τον Βόρειο Ατλαντικό αυτές τις ημέρες, εκτείνεται από το Βόρεια Νορβηγία μέχρι το Γιβραλτάρ, χωρίς υπερβολή. Αν το πλοίο δεν είχε πάει στο Belfast και συνέχιζε για το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, σήμερα θα ήταν σε μια θαλάσσια περιοχή ΝΑ της Ισλανδίας αντιμετωπίζοντας μεταβλητών διευθύνσεων ανέμους εντάσεως 40 μιλίων, κύματα στα 4 μέτρα και σουέλ στα 3 μέτρα. Το τι θα επακολουθούσε επάνω στο πλοίο, το αφήνω στη φαντασία σας. Οι ίδιοι θα διαμαρτύρονταν γιατί το πλοίο τους εξέθεσε σε τέτοιες καιρικές συνθήκες και κίνδυνο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Ακυρώνει το πλοίο την καλοκαιρινή του σεζόν η οποία επρόκειτο να το φέρει -το μαντέψατε- στην Ασία. Η όλη ιστορία με το corona virus, έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις εταιρείες και η Norwegian Cruise Line αποφάσισε να μειώσει την έκθεσή της στη συγκεκριμένη αγορά, πρός το παρόν τουλάχιστον. Μένει να δούμε που θα δουλέψει το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Το Norwegian Spirit θα προσφέρει εβδομαδιαίες κρουαζιέρες από το Πειραιά προς Αιγαίο (Σαντορίνη, Πάτμο, Ρόδο, Μύκονο, Βολο), Τουρκία (Kusadasi, Κωνσταντινούπολη), Κύπρο (Λεμεσό), Ισραήλ (Ashdod, Χάιφα) και Ιόνιο (Αργοστόλι, Κεφαλονιά)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Norwegian Spirit έφυγε από το Cape Town με προορισμό το Bridgetown στις Μπαχάμες, οπότε δεν ξέρω εάν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα για τη δρομολόγηση με homeport το Πειραιά για το φετινό καλοκαίρι, εξαιτίας του COVID 19

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...