Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη Δ/Ξ BLUE OCEAN στη Θεσσαλονίκη


Recommended Posts

Πρωινές ώρες σήμερα, προσάραξε σε λασπώδη βυθό, το Δ/Ξ «BLUEOCEAN» Ν.Π. 10768 στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΑΣ» Θερμαϊκού.

Ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει με 14 άτομα πλήρωμα από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Λάρνακα Κύπρου, έμφορτο με 3.000 ΜΤ FUELOIL.

Από το περιστατικό δεν έχει διαπιστωθεί τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων μέχρι στιγμής, ενώ από την διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου ενημερώθηκε ιδιωτική εταιρεία για ανάληψη όλων των ενδεικνυόμενων ενεργειών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο πλοίαρχος και η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου προκειμένου υποβάλουν σχέδιο ασφαλούς αποκόλλησης του «BLUEOCEAN».

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

Δίπλα στο πλοίο βλέπω αυτήν την ώρα στο AIS, να βρίσκεται το ρυμουλκό ΚΕΡΒΕΡΟΣ της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, είναι το σημείο που προσάραξε - κόλλησε. Αν δούμε την πορεία του στους χάρτες του AIS, βρίσκεται πολύ μακριά από τις ακτές, σχεδόν στα μισά του "στενού" του Θερμαικού. Τι στο καλό, τόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τα αβαθή στον Θερμαικό ???

post-2102-0-54261300-1335024157_thumb.jp

Να δούμε και μία πρόσφατη φωτογραφία του BLUE OCEAN, στο Πέραμα, μόλις πριν μία εβδομάδα.

gallery_2102_22_437916.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μετά την αποκόλληση του, το BLUE OCEAN παρέμεινε για μία ημέρα στην ράδα της Θεσσαλονίκης, και μετά την αναγκαία επιθεώρηση, αναχώρησε κανονικά για το ταξίδι του προς την Λάρνακα το βράδυ της 22/4ου. Τελευταίο σήμα του στο AIS σήμερα το μεσημέρι, νότια της Τουρκίας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...