Jump to content
Shipfriends

Eurovoyager (IMO 7613882)


Recommended Posts

Πάντως προς το παρόν, το EUROVOYAGER έχει σαφή κατεύθυνση προς την Κρήτη (περνάει αυτήν την ώρα αρκετά νότια από τα Κύθηρα), και αναγραφόμενο προορισμό το Ηράκλειο.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Όντως Σείριε σήμερα ήρθε Ηράκλειο όπου και έδεσε στην "οδο bypass". Μήπως το έκανε αυτό μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι? γιατί χθες βράδυ είχε απίστευτους αέριδες.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο το site αναφερεται οτι το πλοιο πουληθηκε για scrap οποτε μαλλον περαστικο ειναι.Ελπιζω να βρεθει καποιος να το βγαλει μια φωτο.Τετοιες εκπληξεις δεν εχουμε και καθε μερα

To ιδιο site αναφερει οτι εχει πουληθει για scrap και το VEGALAND που ειναι αδελφο του HELLENIC SAILOR

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ το είδα σήμερα πρωί-πρωί στα ανοιχτά να έρχεται προς το Ηράκλειο και απόρησα τόσο με την ασυνήθιστη επίσκεψη όσο και με το σημείο που έδεσε. :confused: Απ' ότι βλέπω όμως φίλε Polmyt θα φύγει άδοξα μια και ο καιρός σήμερα δεν επιτρέπει τον τελευταίο ασπασμό :(.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο το site αναφερεται οτι το πλοιο πουληθηκε για scrap οποτε μαλλον περαστικο ειναι.

Δεν αμφισβητώ το ότι το EUROVOYAGER πράγματι πουλήθηκε για scrap και το ότι είναι περαστικό (το πλέον βέβαιο) από το Ηράκλειο, (εκτός πιά και αν το αγόρασε ο δήμος Ηρακλείου για πλωτό μουσείο :P ).

Αλλά δεν νομίζω να έπιασε στο Ηράκλειο για να απαγκιάσει από τους ανέμους στο Αιγαίο, ένα πλοίο που δεν είναι και κανένα δα βαρκάκι (αρκετά επιβατηγά εκτελούσαν σήμερα κανονικά δρομολόγια), που πραγματοποιεί το τελευταίο του ταξίδι, και είναι βέβαια και κενό επιβατών. Πιό πολύ πιθανό βρίσκω το να παρεξέκλινε της πορείας του προς το Aliaga προκειμένου να το δει κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής (είτε Έλληνας είτε αλλοδαπός). Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε πλοίο που πάει για scrap.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Πλάκα πλάκα την κάνει αρμένικη την επίσκεψη στο Ηράκλειο, πόσο μαλλον για πλοίο προς διάλυση. Το να ζητά αγοραστή στο Ηράκλειο λίγο περίεργο φαίνεται, καθώς και για να ξεφορτώσει φορτίο μια και αμφιβάλλω αν παρατηρούνται κινήσεις σε αυτό. Μάλλον ή βλάβη ή τίποτα θεσμικό πρέπει να παίζει :ph34r: . Ελπίζω πάντως να μην αποτελέσει παρέα στο Γκόλντεν Πρινς στο να κλέβουν τη δόξα του αξιοθέτου από τον Κούλε :D .

Link to comment
Share on other sites

Σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε ότι περιμένει επιθεώρηση απο αγοραστή. Στα νερά μας να μην είναι μόνο..

Link to comment
Share on other sites

Μπα... Σε αυτό που λές ταιριάζει η παροιμία "Δε μας φτάναν τα ...... φέραμε και από...." κλπ κλπ κλπ. Ένα πλοίο σαν και αυτό σε ποιά γραμμή να μπεί εδώ. Αν και τώρα που το λέμε δεν είναι και πολύ παλιό σαν μερικά μερικά δικά μας. Τώρα καλύτερο, χειρότερο θα σας γελάσω.

Link to comment
Share on other sites

Μία υπόθεση θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Μήπως η Ρεθεμνιώτικη εταιρεία που θέλει να αγοράσει πλοίο έχει πεταχτεί Ηράκλειο να το δεί το πλοίο?

Πιθανότατα να μη στέκει αυτό αλλά το λέω ως συνέχεια του φίλου gtogias

Link to comment
Share on other sites

μη συζητησουμε στο τοπικ του eurovoyager για το elli t. το πλοιο ναυλωθηκε απο την cretan και το εχουμε συζητησει εκτενεστατα στα τοπικ της cretan & του elli.

gianni και μενα ο νους μου πηγε αρχικα στην cretan μηπως ειχε δευτερες σκεψεις και ηθελε να κοιταξει το eurovoyager, αλλα μετα θυμηθηκα τα οικονομικα της.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, να παραμένει δεμένο στον λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου. Και μπορούμε πλέον με απόλυτη βεβαιότητα να αποκλείσουμε και την κατάπλευση του εκεί λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και την τυχούσα εκφόρτωση κάποιου "τελευταίου φορτίου" (αν και το τελευταίο θα έπρεπε να το είχαμε αποκλείσει εξ' αρχής, λόγω της θέσης και μόνο που είναι δεμένο όλες αυτές τις ημέρες).

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το πλοίο έχει άλλου είδους προβλήματα? Πάντως σύμφωνα με το Paris MoU το πλοίο πέρασε PSC στη Μεσσίνα και κρατήθηκε για 9 μέρες (29/3/12 - 6/4/12) μέχρι να αποκαταστήσει διάφορες ελλείψεις.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Μήπως το πλοίο δέν πάει γιά σκράπ;Δέν ακούγεται παράλογο να θέλη 9 μέρες πρός "αποκατάστασιν ελλείψεων" (που πρέπει να ήταν ούκ ολίγες) γιά να το διαλύσουν λίγες μέρες μετά;

Πάντως μού προκαλεί εντύπωση η πλώρη του,σάν να έχη ένα "προτεταμένο κάτω χείλος" μοιάζει...

ΥΓ.Ως shipfriend εύχομαι να μήν είναι αυτό το τελευταίο του ταξίδι αλλά να βρή αγοραστή και να συνεχίση να ταξιδεύη,έστω και σε μή Ελληνικά "ύδωρα" (που έλεγε κι'ένας συμμαθητής μου στο σχολείο)....

Link to comment
Share on other sites

Δέν ακούγεται παράλογο να θέλη 9 μέρες πρός "αποκατάστασιν ελλείψεων" (που πρέπει να ήταν ούκ ολίγες) γιά να το διαλύσουν λίγες μέρες μετά ;

One point to Hastaroth !!! :D

Πραγματικά, αυτός ο έλεγχος ακούγεται "κάπως" για ένα πλοίο που ήδη είχε πουληθεί για scrap. Εκτός και αν οι παρατηρηθείσες ελλείψεις αφορούσαν "τα ελάχιστα απαιτούμενα" ώστε το πλοίο να κάνει αυτοδύναμο το τελευταίο του ταξίδι. Αλλά και πάλι, κάτι δεν κολλάει......

Link to comment
Share on other sites

Περιμένοντας να μάθουμε σε ποια άγονη θα δρομολογηθεί :rolleyes: ...να πω μη το βλέπετε έτσι...το βαποράκι ήταν μια χαρά όταν βγήκε από το Βέλγικο ναυπηγείο. Μετά την προσθήκη ενός deck γκαράζ και sponsons δημιουργήθηκε αυτό το αισθητικό αποτέλεσμα. B)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσα η σελίδα που προτείνει ο Νηρέας. Τότε έμοιαζε κάπως με άλλον ομοεθνή του πρίγκηπα που ευτύχησε να πέσει σε καλύτερα χέρια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...