Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σήμερα η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ γράφει ότι την Κυριακή το μεσημέρι έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος από άνδρες του Λιμεναρχείου Σύρου και με παρουσία εισαγγελέα σε Φ/Γ πλοίο με σημαία Βολιβίας. Το πλοίο - του οποίου δεν αναφέρεται το όνομα- έφθασε στη Σύρο για καύσιμα προερχόμενο από την Αίγυπτο...και υπήρχαν υποψίες ότι μεταφέρει λαθρομετανάστες. Τελικά μετά την έφοδο και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάτι παράνομο, του δόθηκε η άδεια να αποπλεύσει.

ΥΓ Πάντως, ήταν μια καλή ευκαιρία για μια άσκηση σε πραγματικές συνθήκες...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κατα 99% προκειται για το GULF FOREST.Κυριακη μεσημερι βρισκοταν στη ραδα της Συρου και επερνε καυσιμα απο το ΑΦΡΟΣ.Εκεινη την ωρα δεν φαινοταν κατι περιεργο.Λογικα οτι εγινε εγινε αργοτερα

Στη φωτο δεν φαινεται και πολυ καλα μιας και καλυπτεται απο το ΑΦΡΟΣ αλλα μια ιδεα την περνει κανεις

post-15-12832697948_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Πρωτο κρουαζιεροπλοιο για εφετος στα πλαισια καποιας κρουαζιερας το Σαλαμις Γκλορυ πριν λιγη ωρα στο λιμανι της Ερμουπολης, φανταζομαι και πρωτο για τι νεα προβλητα του λιμανιου η οποια εγκαινιαστηκε πριν δυο μηνες περιπου.

Το ιδιο πλοιο ηταν και στο Ναυπηγειο στις αρχες του Απριλιου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στην ομορφη Ερμουπολη,χτες το πρωι,ηταν το kinder bueno 1:D και το δεξαμενοπλοιο Ζαν Μισελ Ζαρ:D.

Οσο για το εργαλειο,μπορει να κανει εντυπωσιακες μανουβρες στην Χιο...ΑΛΛΑ στην Συρο δεν παει πισω:eek:Με 'πολυ' δρομο και 'χειροφρενο' περασε ξυστα απο τον ντοκο:eek:(υπολογιστε και την 'παπιο-ουρα' του...)

ΥΓ.Η μαουνα που φαινεται στα δεξια στην φωτο του τανκερ,πηρε πολλα νερα:D)

post-709-128326980824_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορια να πουμε οτι η "μαουνα" που αναφερεται παραπανω στο ποστ του Ν. Χιος ειναι η συριανης κατασκευης υδροφορα "Μαστρο-Βαγγελλης" η οποια ανεφοδιαζεται με νερο απο τη θεση που βλεπουμε με σωληνες που υπαρχουν πλαι της στον/στην προβλητα και διανεμει το νερο σε πλοια στο Νεωριο συνηθως.

Edited by GA FANS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μιας και ο ga syros κωλύεται, πέρασε ο Χιώτης χθες το βράδυ με το ΚΤΕΛ για χαλβαδόπιτα.

Πλαγιοδετημένος (στο τελωνείο; ) με την πλώρη προς τα μέσα το ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Ο κόσμος μπαινόβγαινε από το μπαρκαρίζο, που φυσικά δεν είναι μαδέρι.:D

Στην θέση του και ο ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι.

Στην δεξαμενή που βρίσκεται κοντά στην θέση πρόσδεσης των πλοίων το bulk carrier AMIRA του 2001, με σημαία Αιγύπτου και σήμα στην τσιμινιέρα μια πυραμίδα.

ΥΓ. Ο Μαστροβαγγέλης είναι ο ίδιος που πήρε μαζί το SF II πρίν από πολλά πολλα χρόνια και είχε βουλιάξει;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δελτίο Σύρου 29-31/05/09

Πρόσφατα βρέθηκα στη Σύρο για ένα Σαββατοκύριακο, και όπως πάντα δε μπορούσα να παραλείψω τα καραβολατρικα μου καθήκοντα.

Φτάνοντας τη Παρασκευή (29/05/09) το βραδύ στο λιμανι της Σύρου εκτός από τα διερχόμενα πλοία της γραμμής Highspeed 4, Νήσος Χίος & Blue Star 2, είχαμε στη δεξαμενή Βιολλαντω Γουλανδρή το φορτηγό Amira, που ανήκει σε θυγατρική εταιρεία νομίζω του Χανδρή και έχει έδρα την Αίγυπτο. Το βραδύ διανυκτέρευσε στη Σύρο ο Αίολος Κεντερης ΙΙ. Το Σαββατο (30/05/09 διανυκτέρευε στη Σύρο ο Αίολος Κεντερης Ι αλλά ήταν και το Ελ. Βενιζέλος στα πλαίσια των κρουαζιέρων της εργατικής εστίας, όπου έκατσε μέχρι τις 02:00 στη Σύρο και μετά αναχώρησε για το Πειραιά.

Την Κυριακή είπα να περάσω πιο καραβολατρικα. Πήρα το Αρσινόη (όχι της SAOS FERRIES αλλά της GA Ferries:D) για να κάνω μια θαλάσσια βόλτα στη Σύρο.

Ξεκινήνωντας από το Νεώριο ήταν πεντε ρυμουλκά του ναυπηγείου: το Κέρβερος, το Ερμής, το Ορφευς, το Αργώ και το Φοίνιξ. Στο syncrolift του Νεωρίου Σύρου ήταν το εφοδιαστικό Alios Hera, στη δεξαμενή Βιολλαντω Γουλανδρή παρέμενε το Amira, ενώ στη δεξαμενή Ερμουπόλη ήταν ένα ρυμουλκό/ναυαγοσωστικό που δε μπόρεσα να διακρίνω το όνομα του (όποιος το γνωρίζει ας μιλήσει). Ανάμεσα στη δεξαμενή Ερμουπόλη και του syncrolift ήταν το πλοίο Syn Mizar. Στα ναυπηγεία ήταν και ένας πλωτός γερανός ενώ πιο δίπλα ήταν το Μανωλιός, που δουλεύει στη Σαντορίνη κυρίως για να κάνει θαλάσσιες εκδρομές.

Αφού τέλειωσα τη βαρκάδα μου έφτασε το Blue Star Ithaki στην Σύρο που θα επέστρεφε στο Πειραιά. Το απόγευμα πριν φύγω ξανά έπεσα πάνω στο Amira, ενώ το Νήσος Χίος εκείνη τη στιγμή πέρναγε τα φανάρια του λιμανιού για να δέσει στη θέση 2. Τέλος το Αίολος Κεντερης ΙΙ ήταν ήδη δεμένος στο λιμάνι της Σύρου για τη διανυκτέρευση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το ξημέρωμα του Σαββάτου 04 Ιουλίου στη Σύρο είχαμε το Αίολος Κεντερης ΙΙ δεμένο από τη διανυκτέρευση στη Σύρο στο ίδιο σημείο όπως πριν ένα μήνα όπως και το Άρτεμις που έκανε τη διανυκτέρευση στη Σύρο και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τα δρομολόγιο σε λίγη ώρα. Ενώ εκείνη την ώρα αναχωρούσε το Μαρίνα για να συνεχίσει το δρομολόγιο του προς την Ικαρία Σάμο.

Ενώ το ρυμουλκό Sea Wolf I πλέον ήταν βαμμένο με μπλε χρώμα και ήταν δεμένο δίπλα από τη δεξαμενή Βιολλαντω Γουλανδρή

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο Ναυπηγειο εχουμε μετα απο πολυ καιρο καποιο Ε/Γ πλοιο. Προκειται για το Εuropa Palace των Μινωικων Γραμμων που βρισκεται στη μεγαλη δεξαμενη.

Τι κανει ενα παλατι στο Νεωριο μεσα στη φουλ σαιζον? Ετησια η καποια αναγκαστικη επισκευη?

Μαζι με 2 εμπορικα πλοια τωρα εχουμε 3 πλοια στο Νεωριο μετα απο πολυ καιρο που οι δεξαμενες ηταν κενες και το Ναυπηγειο ειχε παγωσει τις προσληψεις και να απασχολει το εκτακτο προσωπικο.

Link to comment
Share on other sites

Τι κανει ενα παλατι στο Νεωριο μεσα στη φουλ σαιζον? Ετησια η καποια αναγκαστικη επισκευη?
στη συρο αυριο για μερεμετι στην KMW (αλλαγη "τσιμουχας").
αναγκα και θεοι πειθονται;)
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δελτίο Σύρου 21-22/08/09

Το απόγευμα της Παρασκευής 21-08-09 είχαμε στη Σύρο δεμένο το Highspeed 4, που λίγα λεπτά αργότερα αναχώρησε για Μύκονο Τήνο. Ενώ στο τελωνείο ήταν δεμένο το Arethusa. Γύρω στα μεσάνυχτα έφτασε το Αίολος Κεντερης ΙΙ από το ταξίδι του και αφού ξεφόρτωσε, μεθόρμισε για να πλαγιοδετήσει μπροστά από το τελωνείο. Κατά τις 01:30 έφτασε το Αρτεμις που έδεσε στο λιμάνι για τη διανυκτερευση του. Το Arethusa παρέμεινε στη Σύρο όλο το βράδυ για να διασκεδάσουν στο νησί οι επιβάτες του.:D

Κατά τις 05:00 το πρωί το Μύκονος έκανε την εμφάνιση του στη Σύρο. Το πρωί αναχωρώντας από τη Σύρο αφήσαμε τον Αίολο Κεντερη ΙΙ και το Arethusa δεμένα στο λιμάνι της Σύρου, ενώ έξω από το λιμάνι της Σύρου ήταν φουνταρισμένο το ρυμουλκό Sea Wolf I (είναι τουλάχιστον 3 μήνες στη Σύρο)

Τελος στη δεξαμενή Βιολλαντω Γουλανδρή του Νεωρίου είχαμε το φορτηγό Capetan Costis.

Link to comment
Share on other sites

Το Arethusa παρέμεινε στη Σύρο όλο το βράδυ για να διασκεδάσουν στο νησί οι επιβάτες του.:D
Για δείτε κι ένα σχετικό δημοσίευμα για το ΑΡΕΘΟΥΣΑ, την νέα προβλήτα και την Μαριορή.:rolleyes:

Λάβετε βέβαια υπ' όψη και την ιδιότητα του συντάκτη.;)

ΥΓ Το ΑΡΕΘΟΥΣΑ σε ποιόν ανήκει και τι κρουαζιέρες κάνει?:confused:

Link to comment
Share on other sites

Ασχετα με την ιδιοτητα του συντακτη,εμενα μου φανηκε σαν ανεκδοτο το ολο σκηνικο:D(κατα ποσο ειναι αληθεια ενας θεος ξερει).Βασικα πιο πολυ γελασα με το οτι ο συντακτης χαιρονταν ιδιαιτερως που 50 χριστιανοι θα ενισχυαν τον τουρισμο της Συρου...:P

ΥΓ Το ΑΡΕΘΟΥΣΑ το ειχαμε και μεις περσι;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Της... άγονης το κάγκελο σήμερα στη Σύρο. ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι στη γνωστή "αγονοθέση", το "πλωτό ξενοδοχείο" ΑΡΤΕΜΙΣ πλαγιοδετημένο, και ο ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ στον Ολυμπιακό. Με την αναχώρηση του HIGHSPEED 4 για Πειραιά ξεκίνησε και ο ΑΙΟΛΟΣ ΙΙ για μεθόρμιση.

Άδειες και οι δύο δεξαμενές, στην είσοδο του λιμανιού το μοτορσιπάκι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ενώ από την πίσω μεριά των δεξαμενών βρίσκεται πλαγιοδετημένο το NORWEGIAN DREAM.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Σάββατο 26-09-09 είχαμε στο λιμάνι της Σύρου δεμένο στην είσοδο του λιμανιού το εφοδιαστικό Κωνσταντίνος. Οι δεξαμενές του Νεωρίου ήταν άδειες και το μόνο πλοίο που ήταν στο Νεώριο ήταν το Norwegian Dream πλαγιοδετημενο μετά τις δεξαμενές. Από τα επιβατικά είχαμε πλαγιοδετημενο το Αίολο Κεντερη ΙΙ μπροστά από το Τελωνείο και το Άρτεμις μπροστά από το ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ». Η κατάσταση του Άρτεμις από τις σκουριές είναι αποκαρδιωτική για ένα πλοίο που είχε συνηθίσει καλύτερη αντιμετώπιση. Το Αίολος Κεντερης Ι ήταν δεμένο στη θέση που συνήθως διανυκτέρευουν τα πλοία της άγονης.

Τέλος είχαμε και τα διερχόμενα πλοία της γραμμής Νήσος Χίος, το Highspeed 5 αλλά και το Speedrunner III (Άφιξη, δεμένο και αναχώρηση).

Την επόμενη εβδομάδα το Άρτεμις, το είδα πλαγιοδετημενο σε άλλη θέση (μπροστά από τη περιφέρεια Ν. Αιγαίου). Αναρωτήθηκα μήπως η μεθόρμιση έχει σχέση με πιθανόν ξεκίνημα του πλοίου, αλλά αυτή η μεθόρμιση έγινε για να αδειάσει μια θέση για το Speeedrunner III που θα διανυκτερεύε το Σάββατο στη Σύρο.;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Superferry II έπεσε από τη δεξαμενή και έδεσε στη θέση που ήταν το Άρτεμις κατά τη παραμονή του στο Νεώριο. Το Blue Star ανέβηκε στη μεγάλη δεξαμενή (Βιολλαντω Γουλανδρή). Τέλος το Άρτεμις ξανά πλαγιοδετημενο μπροστά από τη περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...