Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

To Μπλου Οραιζον σημερα 22 του Γεναρη δεμενο στα "σαρανταρια" για τα ματια σας μονο. Ο Διαγορας παραμενει στη μικρη δεξαμενη περιτριγυρισμενος απο αλλα φορτηγα πλοια.

post-1040-128326971691_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Φίλε GA FANS αν μπορέσεις να βγάλεις και μία τον ΔΙΑΓΟΡΑ όσο είναι ακόμα πάνω θα σου ήμουν υπόχρεος. Δεν τον έχω δει ποτέ πως είναι από κάτω...B)

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο απαιτηση πολλων σιπφρεντ παραθετω και μια του Διαγορα για αρχη.

Ο Διαγορας ανεβηκε αναποδα στη δεξαμενη και τον λογο δεν τον γνωριζω. Συντομα πιστευω να παμε και πιο κοντα με ταχυπλοο να τραβηξουμε μερικες.

post-1040-128326971694_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με κιτρινες τσιμινιερες πλεον και το Μπλου Οραιζον απο σημερα. Μενει μονο να βαφτει και μπλε το αστερι και ετσι πλεον και το εν λογω πλοιο θα ταξιδευει με "μπλου σταρ" και οχι με κιτρινο.

Παρεπιπτοντως δεμενος στον σαρανταρη και ο Διαγορας ο οποιος επεσε απο τη δεξαμενη.

Link to comment
Share on other sites

Μετά την Πέμπτη το χάος μετά την Πέμπτη το τίποτα……..πάλι στην μιζέρια του Blue Star Ithaki από την Παρασκευή εικόνες όπως αυτήν τις ξεχνάμε , είχαμε και τον Πήγασο μας τον πήρανε και αυτόν και μας βάλανε το Νήσος Μύκονος καλό μεν αλλά κοντεύει να έχει αεροπορικές μέχρι και στο κατάστρωμα!! Το Superferry II θα το βλέπουμε με κιάλια από τα 12 μίλια …….. και νέα του μονό από το forum και μαζί με το πλοίο φυσικά θα χάσουμε και τον άρχοντα που δεσπόζει στο λιμάνι μας στην αριστερή βαρδίολα….και χαιρετάει τους πάντες…… φίλε GA FANS κουράγιο!

post-1617-128326972066_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ενα πλοιο που φερει το ονομα του νησιου μας εχουμε τη χαρα να φιλοξενουμε αυτες τις μερες στη μεγαλη δεξαμενη του Νεωριου.

Το ΣΥΡΟΣ ειναι ενα εμπορικο πλοιο δεν ξερω τι τυπου ειναι μαλλον μου φενεται για φορτηγο γιατι βλεπω αμπαρια ανοιχτα. Ωστοσο καποιος πιο εμπειρος φιλος χρηστης του φορουμ οταν δει τη φωτογραφια ισως μπορει με ακριβεια να μας πει τι τυπος πλοιου ειναι.

Το αξιοθαυμαστο ομως, και γι' αυτο το λογο κανω αυτο το ποστ, ειναι οτι αυτο το πλοιο ειναι του Γουλανδρη (αυτο το λεω παλι με επιφυλαξη και αν καποιος χρηστης ξερει οτι το πλοιο ανοικει αλλου τον παρακαλουμε να μας διορθωσει) και ειναι πανω στη δεξαμενη που φερει το ονομα "Βιολαντω Γουλανδρη". Τα σχολια δικα σας.

Παρεπιπτοντως στη μικρη δεξαμενη απο χτες το Μπλου Οραιζον.

Και με εντολη του φιλου χρηστη Superferry II παραθετω και μια σημερινη φωτο και με τα δυο πλοια μαζι.

post-1040-128326972135_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το Νησσος Μυκονος σφιχτα και ασφαλη πλαγιοδετημενο σε μια ασυνηθηστη θεση στο λιμανι της Ερμουπολης, στο "νησακι" για οσους γνωριζουν σε ολο το μικος της προβλητας. Πισω πρυμα αριστερα υπαρχει ενας μικρος καταπελτης ανοιχτος για να μπαινοβγαινει ο κοσμος που κλειστiκε εδω στο νησι. Αφου ολα εδειχναν οτι το πλοιο θα μεινει εδω γιατι το αφησαν να φυγει? Για να δεσει στην Ερμουπολη? Δεν βρισκω καποιο νοημα σε αυτο.

Το Παναγια Τηνου και το Παναγια Χοζοβιωτισσα πιο περα πρυμνοδετημενα γερα περιμενουν κι αυτα την αρση του απαγορευτικου.

Παρεπιπτοντως στην προβλητα του Νεωριου μπροστα απο την Πυροσβεστικη αφιχθει το μεσημερι ενα πλοιο σκουριασμενο και ταλαιπωρημενο που περιμενει να ανεβει σε καποια δεξαμενη. Προκειται για το "Rossa Tomasos".

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το Μπλου Οραιζον επεσε απο τη δεξαμενη και βγηκε ανοιχτα της Συρου για δοκιμαστικο.

Το γεγονος ειναι ομως οτι μετα ξαναγυρισε στο Νεωριο και πλαγιοδετησε στον "σαρανταρη" οπου και παραμενει μεχρι και αυτην την ωρα.

Link to comment
Share on other sites

Τι άλλο να πούμε...πέρα από περαστικά στον άνθρωπο...?

.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ / Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008

Σοβαρός τραυματισμός εργάτη στις εγκαταστάσεις Ναυπηγοεπισκευαστικής Επιχείρησης «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.» στη Σύρο

Σοβαρά τραυματίστηκε χθες βράδυ, εντός των εγκαταστάσεων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Επιχείρησης «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.» Σύρου και συγκεκριμένα επί της πλωτής δεξαμενής «ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ», 33χρονος εργατοτεχνίτης, κατά τη διάρκεια εργασίας κι ενώ χειριζόταν μηχάνημα έργων (φορτωτή), όταν, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, προσέκρουσε με το κεφάλι στα ύφαλα-γάστρα του πλοίου Μ/Τ «ROSA TOMASOS» σημαία Μπαχάμες.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βαριά θλάση αυχένα και στη συνέχεια διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύρου

Link to comment
Share on other sites

Ο ατυχος αντρας ειναι χειριστης στο Νεωριο και οπως ολα δειχνουν την ωρα του ατυχηματος μαζευε με τον φορτωτη αμμοβολη κατω απο το πλοιο (ο οποιος φορτωτης αν ειναι ο ιδιος που ξερω δεν εχει κουβουκλιο ειναι δηλαδη πως να το πουμε καμπριο και ισως αυτος να ειναι και ο κυριος λογος του ατυχηματος).

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω καπτα Μάκης είναι αυτός όλα γίνονται , προφανώς είχε φορτηγα για Σύρο τα οποία δεν θα χωρούσαν στο BS2 και ετσι τα κανονησάν με την GA o Αγούδημος για τέτοια πρώτος είναι.

Link to comment
Share on other sites

Οι φιλοι shipfriends απο Συρο εχουν την ευκαιρια να δουν τα 2 ΝΗΣΟΣ μαζι! Αυτη τη στιγμη μπαινει το ΧΙΟΣ στο λιμανι,και ακολουθει απο πισω το ΜΥΚΟΝΟΣ...;) Περιεργα πραγματα...:P

Link to comment
Share on other sites

Φιλε με προλαβες! Ωραιες στιγμες και σπανιες πριν απο λίγο στο λιμανι της Συρου οπου τα δυο αδερφακια ηταν μαζι μεσα στο λιμανι (οταν το ενα εκανε αναποδα για να δεσει το αλλο εφευγε) σφυριγματα χαμός......ωραια αυτά τα γεγονοτα μας βγαζουν λιγο απο την μιζερια , ξερεις κανεις πως εγεινε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Και τα δύο αδέλφια στην Σύρο πράγματι θα ήταν πολύ ωραίο θέαμα η οποία πιστεύω θα είχε και ανταλλαγή σφυριγμάτων.

Πέρας της συμπτωσης ότι τα δυο πλοία βρέθηκαν μαζί σε λιμάνι εκτός του Πειραιά να πούμε και μια άλλη συμπτωση ,ότι και οι δυο πλοίαρχοι τωνΜΥΚΟΝΟΣ/ΧΙΟΣ έχουν συγγενικούς δεσμούς από την Σύρο. ;)

Να είναι πάντα καλά, και τα πλοία καλοτάξιδα και να μας χαρίζουν πάντα όμορφες στιγμές.:P

Link to comment
Share on other sites

Παντως το ΧΙΟΣ μολις εφτασε ανοιχτα του Λαυριου,συνεχισε κατω απ την Κεα αντι να ακολουθησει προς το Καβο Ντορο,οποτε μαλλον ειχε απ την αρχη πορεια προς Συρο...Επισης απ οτι ειδα στην webcam δεν κατεβασε καθολου οχηματα η το αντιστροφο.(και οπως φαινεται ειχε πολυ καλο γκαραζ).

post-709-128326972906_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ενα "virtual ονειρο" του φιλου χρηστη Νησσος Χιος εγινε πραγματικοτητα σημερα στο λιμανι της Ερμουπολης οπου τα δυο αδερφια Ν. Μυκονος και Ν. Χιος συναντηθηκαν εχοντας αυτο αποτελεσμα να μας χαρισουν μοναδικες καραβολατρικες στιγμες. Η αφιξη και των δυο συνεπεσαι την ιδια περιπου ωρα ενω παραμενει μυστηριο αυτη του Ν. Χιος.

Το Θεαμα σαφως μοναδικο και ισως ειναι το πρωτο λιμανι που συναντιουνται ποτε τα αδερφια πλην του Πειραια. Τα σφυριγματα οπως μετεδωσε και νωριτερα ο συναδελφος Superferry II εδιναν και επερναν, ενω εντυπωση μου εκανε η μπουρου του Ν. Χιος η οποια δεν ειχε ενταση.;)

Το θεαμα ειπαμε μοναδικο, μοναδικες ομως και οι φωτογραφιες απο το λιμανι. Η καθυστερημενη μου αφιξη εκει δεν με αφησε να παρω καλες φωτος αλλα τουλαχιστον ολοι θα παρουμε μια ιδεα.

Αφιερωνω τις φωτογραφιες στους φιλους της Χελενικ και ιδιαιτερα στον NHSOS XIOS.

post-1040-128326972909_thumb.jpg

post-1040-128326972913_thumb.jpg

post-1040-128326972917_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστουμε φιλε GA FANS για τις φωτο(και εγω για την αφιερωση!).Σιγουρα δεν ηταν κατι που περιμενε κανεις γιαυτο απ οτι καταλαβα ετρεχες και δεν προλαβαινες:).Παρολα αυτα απεικονιζουν τελεια το ωραιο θεαμα και νομιζω ηταν τυχεροι οσοι καραβολατρες και μη,επιναν τον καφε τους στο λιμανι εκεινη την στιγμη;)

Link to comment
Share on other sites

Να και η μεγάλη συνάντηση, όπως την κατέγραψε η χθεσινή ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της Σύρου. Πάντως, πέρα από τους αθλητές που είχε να πάρει το ΧΙΟΣ ήταν και μιά πρώτης τάξεως ευκαιρία για την HSW να πετάξει το γάντι στην BSF και να δηλώσει "παρούσα"στις Κυκλάδες.

Αναμένουμε τώρα την συγκέντρωση του στόλου της BSF στην Ερμούπολη...:D

post-31-128326972945_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tο Τhomson Spirit ολοκληρωσε τη διαδικασια δεξαμενισμου στο Ναυπηγειο και νωρις σημερα το πρωι μας αφησε για να συνεχισει τα ταξιδια του. Μας αφησε για να συνεχισει να προσφερει χαρα στιγμες χαλαρωσης και ξεγνιασιας στους επιβατες του που θα το ταξιδεψουν φετος σε καποια κρουαζιερα.

Καλα ταξιδια και καλη σεζον.

Link to comment
Share on other sites

Στο Νεωριον πανω στο συνχρολιφτ εχουμε, πλην της θαλαμηγου "Φαριμπανα B." σημαιας Cayman Isl, απο σημερα και το "ΦλαινΚατ 2" της Χελλενικ.

(Με μια μικρη επιφυλαξη μηπως ειναι το 4)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...