Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στο Λιμανι της Ερμουπολης διανυκτερευσε χτες το βραδυ το Κορσικα Εξπρες 3. Το πλοιο παρ'ολ'αυτα αναχωρησε γυρω στις 14.00 το μεσημερι σημερα, ενω το Εξπρες Πηγασος παραμενει αγκυροβολημενο ακομα στο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ο Πήγασος έχει΄δέσει ότι είχε και δεν είχε στα σίγουρα!!!

Που να τρέχει τέτοια ώρα... κι αυριο μέρα είναι.

Για του το αληθές! 'Εφθασε και το Ιθάκη ασφαλώς ;)

post-1038-128326968605_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Διπλα στον Πηγασο που παραμενει εως και αυτην την ωρα 04.27 στο λιμανι της Ερμουπολης, ηρθε και εδεσε το πλοιο Μιλενα στις 03.26, απο τις 01.45 που ηταν η προγραματισμενη αφιξη του στο νησι. Το γεγονος ειναι οτι δυσκολευτικε αρκετα να δεσει λογω των θιελλωδων ανεμων στο λιμανι. Μαλιστα 30 περιπου μετρα απο τον προβλητα το πλοιο παρεμενε σε κατασταση ακινησιας ενω εκανε μια προσω και μετα αργα αναποδα. Οταν τελικα εδεσε και απο το πλοιο αποβιβαστηκε ενα ζευγαρι και ενα δικυκλο και το πλοιο κατεβασε εξτρα καβους και απο οτι ολα δειχνουν δεν θα συνεχισει για Πειραια, αλλα θα παραμεινει στο λιμανι μεχρι νεωτερας.

Link to comment
Share on other sites

Στο λιμανι της Ερμουπολης σημερα νεα εμφανιση του Ελ. Βενιζελου. Αυτη οφειλεται στα πλαισια των κρουαζιερων της Εργατικης Εστιας που εκτελει το εν λογω πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με το Σουπερφερυ 2 πανω στην μικρη δεξαμενη του Νεωριου σημερα, ανοιγει ο κυκλος των εμφανισεων των πλοιων της Μπλου Σταρ στο Ναυπηγειο, στα πλαισια της ετησιας επιθεωρησης τους.

Συμφωνα με πληροφοριες που ελαβα απο φιλους χρηστες του Φορουμ απο τη Ραφηνα το πλοιο απεπλευσε απο εκει γυρω στις 03.00 ξημερωματα της Τριτης ενω απεπλευσε στη Συρο νωρις το πρωι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρωτη εμφανιση σημερα ανημερα του Αγιου Δημητριου για το πλοιο "Νησος Μυκονος" στο λιμανι της Ερμουπολης. Το πλοιο αφιχθει την προκαθορισμενη ωρα του. Αναφορικα με το επιβατικο κοινο που τελικος προορισμος του ηταν η Συρος ο αριθμος του ηταν πολυ υψηλος καθως και αυτος τον ΙΧ. Σ'αυτο ισως επαιξε ρολλο ομως το οτι διανειουμε ενα εορταστικο τριημερο, γιατι και αργοτερα στην αφιξη του "Μπλου Σταρ 2" η κινηση ηταν πολυ υψηλη επισης.

Το σκηνικο θα ξεκαθαρισει αργοτερα με τις επομενες αφιξεις του πλοιου της Hellenic Seaways σε σχεση με αυτο της Μπλου Σταρ διοτι ο κοσμος δεν ξερει ακομα οτι υπαρχει ενα καινουργιο πλοιο στη Γραμμη συγχρονο και γρηγορο.

Μειονεκτημα ομως αποτελουν οι λιγοτερες αφιξεις του στο νησι σε σχεση με αυτες του Πηγασου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μας μπέρδεψες εντελώς φίλε GA Fans. Εγω γιατί βλέπω το ΜΣ Ιθάκη στο AIS να ταξιδεύει κάθε μέρα για Παροναξία, ενώ σήμερα 9 Νοεμβρίου 06.47 βρίσκεται δεμένο στον ηλεκτρικό? Μήπως είναι το ΜΣ Νάξος στην δεξαμενή? Νομίζω το ΜΣ Ιθάκη πάει τελευταίο από τα αδελφά και όταν γυρίσει φρέσκο-φρέσκο στέλνει τον βάπορα στην Ραφήνα. Για κάνε μια βολτα και ενημέρωσε μας please :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Για κάνε μια βολτα και ενημέρωσε μας please :rolleyes:

Πραγματι στη μικρη δεξαμενη βρισκεται το ΜΣ Ναξος και οχι το Ιθακη.

Ο συνεργατης των GA Fans καπτα Νικος απο τη Συρα φροντισε να κανει την βολτα απο θαλασσης για να το διαπιστωσει και ως αλλος Λιακοπουλος μου ειπε: "δωσε στον κοσμο να δει φωτογραφιες να ευχαριστειθει, δωσε για τις συλλογες σας, παρε κοσμε φωτογραφιες μοναδικες".

post-1040-128326969998_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο λιμανι της Συρου εκτακτη εμφανιση για το πλοιο της Ανδροτηνομυκονιας "Αqua Jewel". To πλοιο απεπλευσε απο το λιμανι της Μυκονου το μεσημερι του Σαββατου για να βρει πιο ασφαλες καταφυγιο απο τους δυνατους ανεμους στην Ερμουπολη, οπου και διανυκτερευσε.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως ο φίλος GA Fans που κάνει το ρεπορτάζ της Σύρου μπορεί να μας πεί ποιο πλοίο ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι σήμερα το απόγευμα? Ποστάλι με 2 τσιμινιέρες ήταν κάτω από τόν βιολογικό προς την Αζόλιμνο(από την κάμερα το είδα αλλά δεν το γνώρισα). Είναι ακόμη εκεί (βλέπω τα φώτα ώρα 22.10) :P. Ευχαριστώ προκαταβολικά :D

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο που λεγαμε χθες που ηταν εξω απο το λιμανι ειναι το Royal Iris κρουαζιεροπλοιο το οποιο δεξαμενιζεται στο Νεωριο στη μικρη δεξαμενη.

Link to comment
Share on other sites

Χτες το πρωι το Σουπερφαστ VI αφησε τη μεγαλη δεξαμενη του Νεωριου, ομοιως και το κρουαζιεροπλοιο Royal Iris το οποιο βρισκοταν στη μικρη. Την θεση του πηρε το κρουαζιεροπλοιο Iris της ιδιας εταιριας, τα οποια δυο πλοια ειχαν εμφανιστει και το καλοκαιρι εκτελωντας κρουαζιερες.

Το Ναξος της Μ.Σ. ακομα δεμενο στο ντοκο πλαι στη μικρη δεξαμενη.

Τι περιμενουμε Τωρα?

Link to comment
Share on other sites

Το Μπλου Σταρ Παρος στο Νεωριον για την ετησια του, σημερα προσωρινα δεμενο πλαι στη μεγαλη δεξαμενη οπου βρισκεται ενα Σουπερφαστ του οποιου ο αριθμος μου διαφευγει. Παραληλα στο λιμανι διανυκτερευουν τα Π. Χοζοβιωτισσα και Π. Τηνου.

Link to comment
Share on other sites

Στη θεση του Σουπερφαστ V - το οποιο επεσε και πλαγιοδετησε στο ντοκο του Ναυπηγειου - στη μεγαλη δεξαμενη του Νεωριου το πλοιο Μπλου Σταρ Παρος το οποιο ανεβηκε σημερα αργα το απογευμα για να συνεχιστει η ετησια του και η μετασκευη που πραγματοποιειται πρυμα στο ανωθεν εξωτερικο ντεκ του πλοιου το οποιο οπως ολα δειχνουν μετα το περας των εργασιων θα εχει επιμυκηνθει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Σημερα το απογευμα αφιχθει το Μπλου Σταρ 2 στο λιμανι της Συρου. Το πλοιο προσεγγισε την προβλητα ενω στη συνεχεια με συνοδεια 3 ρυμουλκων ανεβηκε στη Μεγαλη δεξαμενη του Νεωριου για την ετησια του. Η διαδικασια αυτη συναιπεσαι με την αφιξη του Νησος Μυκονος παρ' ολ' αυτα δεν δημιουργησε προβλημα η καθυστερηση στα 2 πλοια.

Link to comment
Share on other sites

Μια εικονα του Νεωριου αλλιωτικη και μοναδικη.

Τα θεοφανεια βρηκαν το Ιθακη με τον μεγαλυτερο "εξαδερφο" του Μπλου Σταρ 2 πλαι πλαι στις δεξαμενες του Ναυπηγειου.

Οι Ga Fans δεν θα μπορουσαν βεβαια να λοιπουν απο εκει να αποθανατησουν τη στιγμη πανω στο ταχυπλοο του καπτα-Νικου. Εδω ενα ελαχιστο δειγμα απο την κυριακατικη βολτα.

post-1040-128326971517_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στη μικρη δεξαμενη του Νεωρειου απο σημερα το πρωι ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ. Το πλοιο εφτασε χτες το βραδυ της Πεμπτης στις 22.00 περιπου και διανυκτερευσε στο λιμανι της Ερμουπολης. Προσωπικα θυμαμαι και παλιοτερα τον Διαγορα στο Νεωρειο με τα συνιαλα της ΔΑΝΕ ομως.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το πρωι αφιχθει στο Νεωριο και το Blue Horizon το οποιο περιμενει δεμενο στην προβλητα πλαι στη δεξαμενη τη σειρα του να ανεβει στην "Βιολαντω" οπως ολα δειχνουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...