Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απο το πρωι σημερα στο λιμανι μας το Κρουαζιεροπλοιο Easy cruise One.

Υποθετω πως ειναι η πρωτη του προσεγγιση. Παντως απο τον Απριλιο οι τοπικες εφημεριδες εγραφαν οτι η εταιρια Easy cruise ειχε αποκλεισει τη Συρο απο το προγραμμα της. Μηπως γνωριζει κανεις τι αλλαξε?

Ωστοσο το μεσημερι γυρω στις 15.30 εδεσε στο λιμανι (προηγηθηκε μισαωρη παραμονη του πλοιου εξω απο το λιμανι) το κρουαζιεροπλοιο RUBY της Louis.

Εντυπωση μου εκανε η Πορτογαλικη σημαια στην Πρυμνη του...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για το EasyCruiseOne δεν ξέρω και δε θυμάμαι να λέγεται τίποτα για Σύρο.

Το Ruby θα ξαναέρθει στη Σύρο νομίζω, αφού πλέον θα κάνει κρουαζιέρες μέχρι τον Οκτώβρη από την Κύπρο προς Ελλάδα και προορισμούς στην Αδριατική.

Όσο για τη σημαία, είναι η σημαία που έχει επιλέξει η πλοιοκτήτρια εταιρία του και δεν έχει αλλαχθεί από τη Louis, δεν ξέρω αν γενικά ο ναυλωτής μπορεί να αλλάξει σημαία, αμφιβάλω όμως ότι γίνεται.

Γιατί πορτογαλική και όχι ελληνική είναι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και νεα εμφανιση του Easy Cruise One σημερα στο λιμανι της Συρου.

Ειναι η δευτερη εμφανιση του φετος. Το πλοιο περασε τα φαναρια γυρω στις 11.10, λιγο πριν το Ιθακη το οποιο ειχε και σημερα καθηστερηση (λογικο αλλωστε).

Το ΕC1 παραμενει εως αυτη την ωρα (21.20) στο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το πρωι στις 08.00 εδεσε στο λιμανι το Κρουαζιεροπλοιο Royal Iris.

Το πλοιο παρεμεινε μεχρι τις εννεα το βραδυ στο λιμανι, μπροστα απο το λιμεναρχειο, οποτε και απεπλευσε.

Οπως μου ελεγαν επιχειρηματιες γυρω στο λιμανι και στα ενδωτερα της Ερμουπολης το συγκεκριμενο πλοιο κουβαλαει σε καθε αφιξη του πολυ κακης ποιοτητας επιβατες οι οποιοι δεν "αφηνουν" στο νησι.:eek:

Link to comment
Share on other sites

Σημερα η Ερμουπολη φιλοξενισε στο λιμανι της δυο κρουαζιεροπλοια.

Το πρωτο ηταν το Wind Spirit το οποιο ηρθε νωρις το πρωι και κυριολεκτικα ανοιξε πανια στην αναχωριση του το μεσημερι ανατολικα του νησιου. Το θεαμα του ειναι εκπληκτικο οπως εκπληκτικο ειναι και σαν κατασκευη.

Αργοτερα γυρω στις 15.00 εδεσε στη θεση του το κρουαζιεροπλοιο RUBY της Λουης (σημαια Πορτογαλιας) το οποιο αναχωρισε γυρω στις 23.30 το βραδυ αποψε...

(Επομενο δελτιο για Ε/Γ - Ο/Γ στην πρωτη αφιξη του Νησσος Μυκονος. Μεχρι τοτε κανενα ενδιαφερον).

Link to comment
Share on other sites

Aπο το πρωι σημερα εξακολουθει να παραμενει δεμενο στο λιμανι της Ερμουπολης το ταχυπλοο Φλαινκατ 3, λογω των πολυ ισχυρων ανεμων που πνεουν στις Κυκλαδες.

Το γεγονος ομως ειναι οτι τα υπολοιπα ταχυπλοα εκτελεσαν κανονικα τα δρομολογια τους απο και προς το νησι (Χαισπιντ και Παναγια Θαλλασινη) χωρις προβληματα και καθυστερησεις.

Link to comment
Share on other sites

Στο Νεωριον βρισκεται -εκτος των αλλων- στη μικρη δεξαμενη και ενα εντυπωσιακο πλοιο της Neptune Lines με το ονομα Neptune Dynamis.

Απο οτι θυμαμαι αυτη φενεται να ειναι η δευτερη εμφανιση του ή μια νεα εμφανιση της εταιριας με αλλο πλοιο.

(δυστυχως η προσεγγιση στο Νεωριο δεν ειναι παντα ευκολη γι'αυτο και η μακρινη φωτο. Πιστευω να πηρατε μια εικονα του Ναυπηγειου οντας ορισμενοι απο εσας φανς του ειδους.)

post-1040-128326967633_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη εταιρεία συχνά πυκνά στέλνει κάποια πλοία της για δεξαμενισμό στη Νεώριο Σύρου. Δε θυμάμαι και εγώ εάν έχει ξαναέρθει το Neptune Dynamis, μπορεί να ήταν κάποια από τα νεότευκτα αδελφό του (Neptune Thelisis, Neptune Aegli ή Neptune Okeanis).

Σίγουρα έχω δει στη δεξαμενή παλιότερα το Neptune Ploes

Link to comment
Share on other sites

Να και μια Φωτο του εν λογω πλοιου στην "Ερμουπολη" για τα ματια σας μονο. Διακρινονται οι δυο καταπελτες και οι προπελες του πλοιου.

Την φωτο την τραβηξα σημερα στις 11.10 την ωρα που στο Νεωριο εκαναν διαλειμα. Στο διαλειμα ολοι πανε στα πλοια για φαγητο η καθονται μεσα στα συνεργια. (Εντυπωση μου εκανε οτι στους χωρους του ναυπηγειου την ωρα εκεινη δεν κυκλοφορουσε ψυχη...)

post-1040-128326967945_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ειχαμε μια νεα εμφανιση του πανεμορφου κρουαζιεροπλοιου (με συνταξιουχους Αμερικανους) Wind Spirit.

To πλοιο πλαγιοδετησε απεναντι απο το κτηριο του Λιμεναρχειου ενω απεπλευσε σημερα νωρις το απογευμα.

Καποιος εμπορος με τουριστικα ειδη σχολιασε αρνητικα το γεγονος οτι οι επιβατες κατεβενουν στο νησι εφοδιασμενοι με μπλουζακια και καπελακια που τους εχουν χαρισει μεσα στο πλοιο...;):)

(Αν διαβασετε ολα τα σχολια που εχω γραψει για τα κρουαζιεροπλοια θα διαπιστωσετε οτι ολα πλην του EasyCruise μεταφερουν "πτωχους και καημενους" επιβατες:P)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε GA Funs,

Μέσα στην γκρίνια βρίσκω τους πατριώτες μας Συριανούς! Είμαι της άποψης ότι έτσι δεν πρόκειται να ανπτυχθεί ο τουρισμός στο νησί μας....

Τα ίδια πλοία πάνε και σε άλλα νησιά, αλλά δεν διάβασα κανένα σχόλειο από φίλο του forum να λέει ότι δισανασχετούν οι καταστηματάρχες των νησιών αυτών τόσο όσο οι πατριώτρες μας!!!!! 'Ελεος..

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε συμπατριωτη,

Οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεει.

Ισως οι φιλοι μας απο τα αλλα νησια δεν καταλαβαινουν τι γινεται γιατι τα κρουαζιεροπλοια εκει πανε μαζεμενα.

Εδω ερχεται ομως ενα ενα και στην περιοδο που παραμενει στο νησι οι επαγγελματιες κρινουν την κινηση αφου οι επιβατες ξεχωριζουν.

(οπως στην περιπτωση του Royal Iris μακραν το χειροτερο πλοιο που εχει περασει απο την Ερμουπολη):)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε GA FANS μιας και το θυμήθηκα! Την προηγούμενη Τρίτη το πρωί κατά την έξοδό μας από το λιμάνι της Σύρου με το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ μας "φλέρταρε" για αρκετή ώρα ένα μικρό σκάφος γεμάτο σημαίες της GA και τα σινιάλα της εταιρίας στο πλάι.

Μήπως ήσουν εσύ;:)

Ήξερα ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Πάτμο.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύεις λοιπόν φίλε μου ότι γκρινιάζοντας δημοσίως αυξάνουμε τις πιθανότητες να βελτιώσουμε την ποιότητα του τουρισμού κρουαζιέρας που έρχεται στο νησί ή μήπως

προκαλούμε να μην έρθουν ξανά. Αναλογίσου τι υπηρεσίες που το νησί προσφέρει για να

έχει καλύτερης ποιότητας τουρισμό... και κράτα μια πισινή για το πόσο καθένας από εμάς

είναι μέσα στον χορό.

Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά εσύ που είσαι ντόπιος ξέρεις τι έπαιξε με τον τουρισμό στην Σύρο.... γιατί είχαμε κόσμο, τον χάσαμε... και τώρα γυρίζει. Ας μην είμαστε λοιπόν κακοπροαίρετοι και αρνητικοί με τους επισκέπτες μας βλέποντας τους μόνο στην τσέπη.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Λεο αληθεια σου λεω οτι αυτη ειναι η αποψη των καταστηματαρχων στο νησι, αλλα και δικια μου αποψη. Αφου να φανταστεις τουτοι οι επιβατες, και το λεω ευθαρσως, απο τα κρουαζιεροπλοια κλεβουν καρτ ποσταλ απο τα μαγαζια.

Και οσο για τις τσεπες αυτοι δεν εχουν καν τσεπες στα παντελονια τους ή ειναι ραμμενες.

Ελπιζουμε με τα εργα που γινονται για την επεκταση της προβλητας, τα οποια αυτον τον καιρο εχουν διακοπει για λιγο, σε καλυτερα μεγαλυτερα πλοια και ποιοτικοτερο τουρισμο.

Ωστοσο δεν ημουν εγω στο σκαφος αλλα ξερω οτι υπαρχει μια σημαια της GA στο νησι η οποια ειναι κατεβασμενη απο το Δημητρουλα περσι το καλοκαιρι.

Link to comment
Share on other sites

"Εκτακτη εμφανιση" απο νωρις τα ξημερωματα σημερα για το ΣουπερΦερρυ 2 στη μικρη δεξαμενη του Νεωριου. Το πλοιο ως γνωστον ειχε καποια συγκρουση πλωρα χτες στο λιμανι της Τηνου, μαλλον σοβαρη γι'αυτο θα κριθηκε απαραιτητος και ο δεξαμενισμος του.

Νεωτερα θα εχουμε αυριο απο την επισκεψη μου στο Ναυπηγειο (πιθανον και φωτογραφιες).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε GA FANS το ''πιθανόν και φωτογραφίες'', ξέχασε το.

Αν θέλεις να διαφυλάξεις το κύρος σου ως ''Επίσημος ανταποκριτής των shipfriends στο Νεώριον Σύρου'' :D, απαιτούμε φώτο από τον δεξαμενισμό του πλοίου.

Τι δηλαδή, θα μας δειχνεις φωτογραφίες της δεξαμενής άδειας, και τώρα που έχεις στα πόδια σου την ...παποράρα, μας πετάς ένα ''πιθανόν'';

Πάντως χωρίς πλάκα τώρα, όταν έμαθα χθές ότι το Superferry πάει για δεξαμενισμό στη Σύρο, ήμουν σίγουρος ότι πρωί-πρωί θα μας έστελνες φωτογραφική ανταπόκριση.

Δυστυχώς μας απογοήτευσες οικτρά :D, και περιμένουμε άμεση επανόρθωση.

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητοι μου φιλοι με ευχαριστει ιδιαιτερα το ενδιαφερον σας και με προτρεπει να προσπαθησω περισσοτερο για καλυτερες φωτο στο μελλον.

Να θυμαστε ομως οτι οποιο πλοιο ειναι στη μικρη δεξαμενη η οποια βρισκετε στη μεση του Ναυπηγειου ακριβως, φωτογραφιζετε δυσκολα απο την προβλητα Συρου και απο τα περιξ, γιατι καλυπτετε απο την αλλη δεξαμενη και τις εγκαταστασεις του Ναυπηγειου.

Με την επομενη μου εισοδο στο Ναυπηγειο - που παρεπιπτοντος γινετε υπο προυποθεσεις και ελεγχο παντα ακομα και απο το στελεχος του τελωνειου που βρισκετε μεσα, στο φορτιο του Βαν μου - θα εχουμε και φωτο απο πρυμα.

Link to comment
Share on other sites

Εμφανιση σημερα του κρουαζιεροπλοιου "the Calypso" στο λιμανι της Ερμουπολης.

Το πλοιο εδεσε νωρις το πρωι στη γνωστη για τα κρουαζιεροπλοια θεση ενω το απογευμα γυρω στις 18.00 αφησε το νησι για να συνεχισει το ταξιδι του.

post-1040-12832696813_thumb.jpg

post-1040-128326968133_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το Σουπερφερρυ 2 αναμενεται να αποπλευσει με το σουρουπο αποψε για να επιστρεψει στα καθηκοντα του.

Το πλοιο θα μπορουσε να ειχε "πεσει" απο τη δεξαμενη νωριτερα αν δεν καθυστερουσαν οι εργασιες για την επισκευη της ζημιας (θα ειχαμε και φωτο απο το πεσιμο αν δεν μας εβρισκε το βραδυ:().

Συνεπαγεται οτι το δρομολογιο του για Συρο, Ναξο δεν θα το πραγματοποιησει μιας και τον "πρωην Πριγκιπα" κραταει ακομα στο Ναυπηγειο αυτη η - κατα τους μαστορες - αδικαιολογιτη καθηστερηση.

Σας παραθετω και ορισμενες φωτογραφιες "για τα ματια σας μονο".

Ηταν οι καλυτερες που μπορεσα να τραβηξω...:D

post-1040-128326968135_thumb.jpg

post-1040-128326968138_thumb.jpg

post-1040-128326968141_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε επεκταση του προηγουμενου μηνυματος απο προχειρες πληροφοριες απο στελεχη του Νεωριου φενεται το Ρο/Ρο Μυκονος να ειχε καποια μικρη και ανοδυνη συγκρουση.

Περισσοτερα καθως και φωτογραφικο υλικο αυριο μεσα απο το Shipfriends παντα.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει θα σας κάνει σήματα καπνού. Και εξηγούμαι: κατα την αναχώρησή του απο τον μαγευτικό Πόρο πριν μια εβδομάδα έβγαλε απο τις τσιμινιέρες τοσο (λευκό) ντουμάνι-ομίχλη που εχασε ο Πόρος τον Γαλατά κ ο Γαλατάς τον Πόρο. Τα φθηνά ναύλα θέλουν και -τα πιο- φθηνά καύσιμα ναυαρχούκο μου?

Link to comment
Share on other sites

Και μια ειδηση που προεκυψε μολις τωρα. Το πλοιο Ροδανθη βρισκεται απο τις 22.15 ωρα αφειξης του αποψε εξω απο το λιμενα Συρου και παραμενει εν αναμονη να εισελθει μεχρι αυτην την ωρα 23.34! Στο χρονικο διαστημα αυτο προηγηθηκε το ΧΣ4 και το Μπλου Σταρ 2 το οποιο ειναι δεμενο εως και αυτην ωρα. Εν τω μεταξυ οι ανεμοι ειναι πολυ ισχυροι και οι θαλασσα πολυ ταραγμενη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...