Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...

Προχθές Παρασκευή στο λιμάνι της Ερμούπολης, γύρω στις 11-12, στο Παναγία Τήνου είχανε άσκηση καθαίρεσης λέμβων και εγκατάλειψης του πλοίου. Κατέβηκαν οι δυο αριστερές λέμβοι με μέλη του πληρώματος και φορώντας τα σωσίβια τους, πήγαν μια βαρκάδα μέχρι το Τελωνείο έκαναν και μερικές βόλτες μέσα στο λιμάνι και επέστρεψαν στο πλοίο. Ήταν το θέαμα της ημέρας για τους παροικούντες στο λιμάνι και για του επιβάτες του Ιθάκη και του HS5.

Link to comment
Share on other sites

Εχτές το βράδυ διανυκτερευση είχε το ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ ,δεμένο στον Ολυμπιακό(όλε) ήταν το ΠΑΝΘΕΩΝ και στην μεγάλη δεξαμενή ένα bulk το όνομα του οποίου δεν συγκράτησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην Συρο χτες

Στην μεγαλη δεξαμενη το φορτηγο SEAGATE.Δεξια της το ρυμουλκο-ναυαγωσωστικο SKANDI PMS II(Ελπιζω να μην κανω λαθος τον χαρακτηρισμο του πλοιου) και αριστερα το τακνερακι ALIOS ATHENA(Αυτο το εχω δει συχνα και σε Ελευσινα-Σκαραμαγακα) και το HEKABE (Αυτο δεn ξερω τι ειναι)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χτες ξανα ο βενιζελος στη Συρο. Μια ωραια να εχει σαν επιβατη δεν ειδα. Η πιο μικρη ηταν 40 ετων. Το Royal Iris στο λιμανι της Ερμουπολης απο το Πρωι. Το Φλαινκατ 3 στο λιμανι επισης απο τις 19¨00 σημερα αλλα λεει ξεκιναει απο το Σαββατο. Μηπως ξερει κανεις τι κανει εδω??? οχι οτι πιανει και χορο...

Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστα. Και οπως ελεγα θα κανει ενα κυκλικο δρομολογιο που ουτε ο πλοιαρχος θα το θυμαται και θα καταληγει Πειραια. Αλλα με 28 ευρω για Αμοργο π.χ, γιατι να μην παω με το Παναγια με δικυκλο κιολας και να πληρωσω πιο λιγα απο τα μισα? Τι λετε και εσεις???

Επισης χτες το Βραδυ κατα τισ 12 ειρθε και το Ρομιλντα. Απο τα αγαπημενα πλοια των GA Fans . Μηπως ειναι στην Θεση του Μιλενα???

Link to comment
Share on other sites

Την Παρασκευη επεσε απο τη Βιολαντω το Princesa Marissa tης LOUIS ενω σημερα σαββατο εκανε (νομιζω δηλαδη απο τα λιγα που καταλαβαινω) δοκιμαστικο ταξιδι εξω απο το Λιμανι βγαζοντας απο τισ τσιμινιερες του παρα πολυ μαυρο καπνο ενω αργοτερα χαθηκε καπου στο Πελαγος. Τωρα το Νεωριο ειναι αδειο υπαρχει μονο ενα ρυμουλκο της TSAVLIRIS το οποιο επεσε απο την Ερμουπολη και εδεσε πλαι της, για οσους ξερουν απεναντι απο την Πυροσβεστικη.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον Κυριακη βραδυ εχουμε και λεμε.

Highspeed 5 εφερε 11 Ι.Χ. απο Πηραια και αρκετο κοσμο

Highspeed 5 εφερε 10 Ι.Χ. απο Τηνο/Μυκονο και πηρε 18 για Πηραια οπως επισης και αρκετο κοσμο

Panagia Thalassini εφερε 9 Ι.Χ. απο Ναξο/Παρο και πηρε 19 Ι.Χ. για Λαυριο και καμια 50αρια ατομα κοσμο.

Blue Star Naxos εφερε 9 Ι.Χ. 3 φορτηγα και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοσμο.

Το βραδυ της 16/6 και 17/6 διανυκτερευσαν το Παναγια Χοζωβιοτισσα και το Flyingcat 3 και στις 17/6 και το Παναγια Τηνου.

Σας παραθετω και μια foto απο το γιγαντα του Τσαβλιρη.

post-331-128326965642_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να και η αποδειξη που σας ελεγα για το Ρυμουλκο του ΤΣΑΒΛΙΡΗ ειρθε απο το ΗS4.

Παντως αγαπητε οσο κοσμο και να φερανε τα πλοια δεν μπορω να εξηγησω που παει ο κοσμος και δεν φενετε στο νησι. Λες να Κρυβετε?

Ωστοσο το Ναυπηγειο ξαναγεμισε με πλοια 3 στο συνολο με αξιοσημειοτο ενα κοντεινερσιπ πανω στην Ερμουπολη.

Απο πλευρας ακτοπλοιας δεν εχουμε κατι να αναφερουμε προς το παρον.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σημερα το βραδυ ειχαμε μια απροσδοκητη εμφανιση. Γυρω στις 10.45 εδεσε στο λιμανι το Σουπερφερυ 2 το οποιο οπως ειπαν καποιοι περαστικη ερχοταν απο Ραφηνα εκτακτως φορτομενο με φορτηγα και στη συνεχεια θα κατευθυνοταν Ναξο και μετα παλι Ραφηνα.

Απροσδοκητη αλλα ευχαριστη εμφανιση. (Αν εμφανιζοταν το ιθακη ποιος θα εδινε σημασια. οθτε καν το ΛΣ )

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το βραδυ ειχαμε μια απροσδοκητη εμφανιση.

ερχοταν απο Ραφηνα εκτακτως

Απροσδοκητη αλλα ευχαριστη εμφανιση.

Δεν ήταν απροσδόκητη ούτε έκτακτη ...η αποψινή ευχάριστη εμφάνιση. Μέχρι 8/9 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη την ίδια ώρα θα δίνει τακτικές παραστάσεις...έτσι για να ξαλεγράρουν οι Συριανοί από τα Ιθάκια και τα Χαϊσπήντια...:mad:
Link to comment
Share on other sites

Στις 08.00 το πρωι αφιχθει στο λιμανι το κρουαζιεροπλοιο ROYAL IRIS. (ο ποιο μικρος επιβατης μπορει να ταν και 40 χρονων- τετοιο τουρισμο θενε οι συριανοι).

Ηδη απο νωριτερα ηταν στο λιμανι (στον Ερμη απεναντι) το κρουαζιεροπλοιο FREE SPIRIT το οποιο εφυγε νωρις κατα τις 10.30 περιπου.

Κανενα αλλο νεο απο το λιμανι. (απο ιθακια και χαισπιντια εχουμε μπολικα να βλεπαμε και κανα συμβατικο της ΣΑΟΣ η του GA το πρωι καλα που θαταν).

Link to comment
Share on other sites

Η πιτσιρικαρία δεν σας κάνει , οι παππούδες και οι μσήμικοι ούτε... Τι θέλουμε τότε...

Μια χαρα είναι οι συνταξιούχοι, αλλωστε στατιστικά αφηνουν τα περισσότερα από όλους.

Μην ξεχνάμε κι όλας οτι στις κρουαζιέρες γενικώς οι κύριοι πελάτες είναι τέτοιων ηλικιών...

Βεβαια δεν θα μας χαλαγε να είχαμε ένα κρουαζιερόπλοιο, ένα έστω, με 1000 καλλίγραμμα κορίτσια από 18 (για να είμαστε εντός ορίου) μέχρι αντε το πολύ 29, με διαστάσεις μοντέλους, σε ποικίλους χρωματισμούς για να καλύπτουν όλα τα γούστα. Αλλά δεν υπάρχει θεός για μας...

Link to comment
Share on other sites

Σε οτι λες συμφωνω. Αλλα και οι ματσωμενοι τι νομιζεις οτι αγοραζουν κανα καπελλο και λουκουμια. Τρωνε και σε καμια ταβερνα, περπατανε χαζευουνε και μας κανουνε τη ζωη δυσκολη στο δρομο και φευγουνε. Τα κοριτσια που λες πανε για τη Μυκονο συναδελφε...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το κακό της κρουαζιέρας άσχετα με την ηλικία... Οτι συνήθως αρκούνται σε κανένα σουβενιρ και κανένα εδεσμα, ουτε καν ταβερνα. Δηλαδή η διασμπορά των χρημάτων τους γίνεται σε πολύ λίγα ατομα, δηλ. την εταιρία κρουαζιερών, σε αυτούς που έχουν τα λεωφορία, σε συγκεκριμένους ξεναγούς και καταστήματα που συνεργάζονται με αυτούς. Όλοι οι άλλοι παίρνουν ψίχουλα.

Αρα το επιμύθιο της υποθεσης, είναι ΠΑΜΕ ΜΥΚΟΝΟΣ...:)

Link to comment
Share on other sites

Χτες βραδυ κατα τις 00.15 περασε τα φαναρια του λιμανιου της Συρου το πλοιο Ρομιλντα ερχομενο απο νησια με προορισμο τον Πειραια. Το λυπηρο ειναι οτι ουτε καν εδεσε, κατεβασε καταπελτη ανεβασε και μολαρισε με 1000 αμεσως. Αυτο σημαινει οτι κανεις δεν κατεβηκε στο νησι και οτι δεν πειρε επιβατες. Φανταστητε ποσσο λυπηρο θαναι για την Εταιρεια...

Link to comment
Share on other sites

Στο λιμανι της Ερμουπολης σημερα παραμενει δεμενο απο το Πρωι το ταχυπλοο Φλαινκατ 3 το οποιο ως γνωστον εκτελει δρομολογια προς τις Μικρες Κυκλαδες.

Οι ισχυροι ανεμοι εμποδισαν τον αποπλου του το πρωι που οπως εμαθα απο Πρακτορα ακυρωθηκε μολις πεντε λεπτα πριν την αναχωρηση και επομενο ηταν οι επιβατες να αγανακτησουν...:mad:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...