Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Highspeed 6 κατέβασε σήμερα στη Σύρο 240 άτομα 27 ΙΧ και 13 ΜΤ και πήρε για Μύκονο 13 άτομα 1 ΙΧ 2 ΜΤ και ένα φορτηγάκι. Από Μύκονο για Σύρο είχε 57 άτομα 5 ΙΧ και 5 ΜΤ ενώ από Σύρο για Πειραιά πήρε 35 άτομα και 5 ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...

Σημαντική άνοδο παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών στη Σύρο, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, επισημαίνει ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης.  Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιβατών με τα πλοία της ακτοπλοΐας αυξήθηκε κατά 25,52% σε σχέση με το 2014 και κατά 10,88% σε σχέση με το 2015

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Ικανοποίηση στο δήμο Σύρου από την επισκεψιμότητα την περίοδο της Αποκριάς

Quote

Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα των Αποκριών (20/02/2017 – 26/02/2017), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σύρου, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα των δύο προηγούμενων ετών. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2015 η αύξηση των επισκεπτών ανέρχεται σε ποσοστό 37,5% και σε σχέση με το 2016 σε ποσοστό 3,91%. Αναλυτικά, παρατίθενται τα επίσημα στοιχεία:

ΑΠΟΒΙΒΑΣΘΕΝΤΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
2015: 3.637
2016: 4.813
2017: 5.001


Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Ερμούπολης για το Nir

Quote

Στο λιμάνι της Ερμούπολης κατέπλευσε το πρωί πλοίο πολλαπλού ρόλου με ονομασία NIR σημαίας Ισραήλ.

Το λιμάνι της Ερμούπολης θυμίζει απόρθητο φρούριο με τα μετρά ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ιδιαίτερα το κομμάτι προς την περιοχή Νησάκι, καθώς εκεί έχει δέσει το πλοίο.

Πρόκειται για ένα πλοίο, πολλαπλού ρόλου, το οποίο μεταφέρει 84 Ισραηλινούς Δόκιμους του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικό ταξίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άντρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, ήρθαν στην Σύρο για να περιφρουρήσουν το Ισραηλινό πλοίο, με αυτόματα οπλοπολυβόλα (όπως μπορείτε να διακρίνετε και στις φωτογραφίες) ενώ οι ίδιες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος καθώς και εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών.

Να τονιστεί ότι από το Λιμεναρχείο Σύρου ελήφθησαν εδικά μέτρα για την ασφαλή άφιξη και των ισραηλινών στο λιμάνι της Σύρου, με τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος (ΟΕΑ) να περιφρουρούν από το πρωί και συγχρόνως το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος να κόβει βόλτες πέριξ του πλοίου για παν ενδεχόμενο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το πλοίο έχει από την Ιταλία και θα αναχωρήσει προς άγνωστο προορισμό το Σάββατο το μεσημέρι

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...
  • 3 weeks later...

Εντυπωσιακή υπήρξε η συνύπαρξη των δύο ακτοπλοϊκών “γιγάντων” της Hellenic Seaways και της Superafast Ferries στη Σύρο, χθες αργά το βράδυ, οπότε και τα πλοία NΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και Superfast XII κατέπλευσαν στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Τα δύο πλοία που αφίχθησαν περίπου στις έντεκα το βράδυ με διαφορά ελάχιστων λεπτών, εισήλθαν στο λιμάνι προκειμένου να αποβιβάσουν τον κόσμο που ταξίδευε με προορισμό τη Σύρο, με τον πλοίαρχο του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, Διαμαντή Παπαγεωργίου μάλιστα, να προβαίνει σε έναν “αριστοτεχνικό” χειρισμό του πλοίου και να “δένει” παράλληλα στο Superfast XII. 

Link to comment
Share on other sites

Tην Εβδομάδα του Πάσχα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ερμούπολης, 9.547 επιβάτες και 1.173 οχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017 αποβιβάστηκαν 9.036 επιβάτες και 1.027 οχήματα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Στα ίδια επίπεδα με το 2017 κυμάνθηκαν οι αφίξεις των επιβατών για την περίοδο του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος στη Συρο. Η Σύρος μπήκε στις προτιμήσεις του κόσμου, σε σχέση με τα προηγούμενά χρόνια, ξεπερνώντας και φέτος τους 4000 επισκέπτες!!! Στο πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία των αφίξεων επιβατών και Ι.Χ για την περίοδο του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος.

Έτος                      Επιβάτες                             Ι.Χ

2014                     3.451                                   227

2015                     3.907                                   355

2016                     4.332                                   438

2017                     4.436                                   409

2018                     4.371                                   375

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Πρώτο δρομολόγιο του Hellenic Highspeed για Σύρο-Μύκονο για το 2018 με 97 άτομα 21 ΙΧ και 4 ΜΟΤΟ για Σύρο.

ΥΓ και χοντρικά 150 άτομα για Μύκονο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν την λες ικανοποιητική κίνηση, αλλα ας δούμε και τον Ιούλιο. Αν είναι τετοια τα νουμερα πάντως δεν ξέρω αν οι φωνές της αυτοδιοίκησης θα εισακουστουν ξανα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...