Jump to content
Shipfriends

Τemeteron (IMO 8917170)


Recommended Posts

Είναι κάποια ονόματα, που αν και ανήκουν σε πλοίο υπό Ελληνική σημαία, δεν πάει το χέρι σου να τα γράψεις με Ελληνικούς χαρακτήρες.

Νέο λοιπόν πλοίο για τον στόλο της "Αγία Ζώνη Ν.Ε" , το Chemical/Oil Products Tanker PRINCESS AGIA ZONI (IMO 8917170), κατασκευασμένο το 1991 στην Ολλανδία (Scheepswerf Lanser Sliedrecht) με το όνομα PRINCE HENRI. Προηγούμενη πλοιοκτήτρια εταιρεία του, η Navimer Sa με έδρα το Λουξεμβούργο, την σημαία του οποίου και έφερε.

Το PRINCESS AGIA ZONI βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Πέραμα, μπροστά από το ναυπηγείο Ατσαλάκη.

gallery_2102_22_152003.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Ενώ όπως είχαμε δει σε φωτογραφία στο πρώτο ποστ του παρόντος θέματος, το νέο όνομα του πλοίου έστω και πρόχειρα γραμμένο στην πλώρη, ήταν PRINCESS AGIA ZONI, στο σήμα του πλοίου στο AIS αναφέρεται ως AGIA ZONI PRINCESS. Να περιμένουμε για το ποιό από τα δύο είναι το σωστό, είτε όταν το δούμε "επίσημα" βαμμένο ή με ανάγλυφα γράμματα πάνω στο πλοίο, είτε όταν τα νέα στοιχεία του πλοίου θα περαστούν σε κάποια βάση δεδομένων (εκεί ακόμα αναφέρεται ως PRINCE HENRI).

Link to comment
Share on other sites

Agia Zoni Princess (IMO 8917170)

(1991, ex- Prince Henri)

Και τελικά το δεύτερο, που σίγουρα ακούγεται πιό λογικό, είναι και αυτό που ισχύει. AGIA ZONI PRINCESS (since 01-04-2012) σύμφωνα με το equasis, ή αν το προτιμάτε, ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΠΡΙΝΣΕΣ, μιας και από την ίδια ημερομηνία φέρει Ελληνική σημαία.

Το κάπως παράδοξο, είναι ότι δεν εμφανίζεται ως πλοιοκτήτρια εταιρεία η AGIA ZONI SHIPPING CO, αλλά εταιρεία αγνώστων συμφερόντων (Registered owner - Ship manager : RPTD SOLD UNDISCLOSED INTEREST - during 04-2012).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο έχει πλέον βαφτεί στα χρώματα της "Αγία Ζώνη Ν.Ε." Εξακολουθεί δε να βρίσκεται στην ίδια θέση μπροστά από το ναπηγείο Ατσαλάκη του Περάματος.

gallery_2102_22_67707.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Το πλοίο που -αν και ευρισκόμενο στην χώρα μας εδώ και έξι περίπου μήνες- δεν το είδαμε να δραστηριοποιείται καθόλου ως AGIA ZONI PRINCESS, εμφανίζεται εδώ και αρκετές ημέρες στο AIS με νέο όνομα το IRENE.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ειρήνη (IMO 8917170)

(1991, ex- Agia Zoni Princess, Prince Henri)

Μπορεί το πλοίο να εκπέμπει στο AIS ως IRENE, φέρει όμως Ελληνική σημαία, λιμάνι νηολογίου τον Πειραιά και στην πρύμη του αναγράφεται ως όνομα το ΕΙΡΗΝΗ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Το πλοίο ήρθε στη χώρα μας γκρι, στη συνέχεια βάφτηκε μπλε, όπως τα υπόλοιπα "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ" και τελίκά ξαναβάφτηκε γκρι, στα χρώματα της ΣΕΚΑ (βλ. DOLPHIN). Ακολουθούν 2 φωτος του ΕΙΡΗΝΗ με τα καινούργια του χρώματα. Μιας και το πλοίο έχει... ατροφική ( :lol:) τσιμινιέρα, το χαρακτηριστικό "ΝΒ" της εταιρίας είναι τοποθετημένο σε...μικρές ταμπέλες!

 

gallery_3072_319_765936.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Τemeteron ,λέγεται εδω και αρκετο καιρο το πλοίο , λογικά κάπου στη Λιβύη δουλεύει,απο οπου έχει να δώσει σημερα αρκετο καιρο.

Η τελευταία εμφάνιση του στα πέριξ του Πειραιά για beaute...

 

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Τemeteron (IMO 8917170)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...