Jump to content
Shipfriends

Superspeed 2 (IMO 9378682)


Recommended Posts

Ύστερα από μια αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών στο Όσλο πριν ένα χρόνο, τελικά την Παρασκευή κατάφερα να συναντήσω το "αυθεντικό" εκ των αδερφών SuperSpeed στο Larvik της Νορβηγίας (και το μετασκευασμένο αδερφό απέναντι), φέρνοντας σε πέρας το μεγαλύτερο "ship-spotting" στόχο που είχα ως τώρα. Η τότε αναβολή ήταν για καλό, που λένε, γιατί το φετινό plan περιελάμβανε και πλου με το αγαπημένο μου πλοίο ως το Hirtshals της Δανίας ώστε να συνεχίσω προς Σουηδία και Βέλγιο. Στο Hirtshals μάλιστα απήλαυσα έναν εντυπωσιακό απόπλου του SuperSpeed 2, με το πλοίο να μανουβράρει μπροστά μας σε απόσταση αναπνοής, θαρρείς και βρισκόμασταν στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα... Περισσότερα εν καιρώ.

Edited by Nick the Greek
subtitle
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

SuperSpeed 2: Όταν οι ναυπηγοί δημιουργούν με έμπνευση Θεία...

Πάμε να κάνουμε ένα ταξίδι από Larvik για Hirsthals ώστε να δούμε τους χώρους επιβατών του "'ερωτα", οι οποίοι εκτείνονται στα καταστρώματα 7, 8 & 9. Ο πρώτος που συναντά ο επιβάτης μπαίνοντας στο πλοίο είναι το πολύ εξυπηρετικό Luggage Room στη λεγόμενη 1st street, ενώ προχωρώντας βρίσκεται στο Centrum, τον κεντρικό, ευρύχωρο αίθριο χώρο με καθίσματα και τραπέζια, γύρω από τον οποίο είναι η υποδοχή του πλοίου, μαγαζάκια και το μεγάλο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Μέσω του κλιμακοστασίου που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του τελευταίου, μεταβαίνει στο 8ο κατάστρωμα, στο πλωριό τμήμα του οποίου εκτείνεται το μεγάλο εστιατόριο “Catch me if you can” και το οποίο χωρίζεται στο χώρο υποδοχής και αναμονής, το χώρο του a la carte restaurant και αυτόν του buffet restaurant που μάλιστα παρέχουν και δυνατότητα on line ή τηλεφωνικής κράτησης τραπεζιού, με την απεριόριστη θέα των παραθύρων του καθρέφτη και γεύσεις εμπνευσμένες από την βορειο-ευρωπαϊκή κουζίνα, soft drinks, διάφορα είδη κρασιού, μπύρα και καφές. Η ποικιλία είναι, ωστόσο, κάτι που χαρακτηρίζει και το self-service restaurant “Fly me to the moon” που βρίσκετα λίγο πιο πίσω, στο μέσο της έκτασης του accomoodation του 8ου καταστρώματος. Χωρισμένο σε τμήματα ανά είδος κουζίνας, προσφέρει φρεσκοψημένα κρεατικά με σαλάτες και γεύματα χορτοφάγων, ασιάτικα πιάτα, ιταλικά με pasta και pizza, καθώς και μπύρα, κρασί, soft drinks και καφέ. Προχωρώντας πρύμα συναντά κανείς την Business Class με τα μεγάλα στρογγυλά παράθυρα, τα άνετα δερμάτινα καθίσματα, προσωπική οθόνη τηλεόρασης και πρίζα για κάθε επιβάτη αλλά και την παροχή internet, τον καφέ, το χυμό, το μεταλλικό νερό και την εφημερίδα να περιλαμβάνονται στην τιμή κράτησης θέσης. Πρύμα εκτείνεται ο χώρος “Bluefins” που καταλαμβάνει το πρύμναιο μέρος τόσο του 7ου όσο και του 8ου καταστρώματος με δύο bars, ένα σε κάθε επίπεδο. Έχουμε αναφέρει πως ο αντίστοιχος χώρος στο αδερφό SS1, με τη μετασκευή έχει επεκταθεί και μετατραπεί στη μεγαλύτερη pizzaria της Ευρώπης, δυναμικότητας 491 ατόμων.Ο μόνος ικανοποιητικός ανοιχτός χώρος του πλοίου βρισκεται πρύμα (αν και σε μια περιοχή σαν κι αυτή που εξυπηρετεί το πλοίο τα ανοιχτά κατατρώματα λίγο είναι χρηστικά), πίσω ακριβώς από το “BlueFins”. Στο 9ο κατάστρωμα και πάνω από το χώρο που φιλοξενεί τη Business Class συναντάμε τη Voyager Class, με τα εξίσου άνετα καθίσματα δίπλα σε μεγάλα στρογγυλά παράθυρα και προσωπική οθόνη τηλεόρασης για κάθε επιβάτη, τοποθετημένη δηλαδή στο πίσω μέρος της πλάτης του μπροστινού καθίσματος. Η φόρτωση και εκφόρτωση των οχημάτων στο γκαράζ των 2036 lane meters πραγματοποιείται από πρύμνιο καταπέλτη και linkspan στο Larvik και από visor και linkspan στο Hirtshals, όπου όπως και το αδερφό SS1 πλωριοδετεί.

8253072842_32a0d7f924_b.jpg

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Χρήστο.

Δεν διστάζω να πώ 'οτι πραγματικά ζηλέυω το ταξίδι που έκανες, καθώς για μένα προσωπικά η Βαλτική και οι γύρω χώρες της ήταν ( και είναι ακόμη) ενας προορισμός ζωής. Λατρευω την περιοχή και ας μην έχω πάει ποτέ, τα δε καράβια που δραστηριοποιούνται εκεί είναι , κατά την άποψη μου, τα καλύτερα ναυπηγήματα παγκοσμίως. Απόλαυσα πραγματικά την περιήγηση που μας προσέφερες στο νέο απόκτημα της Color Line καθώς και τις εξαιρετικές φωτογραφίες απο το πλοίο -εντος & εκτός- που ανέβασες στην galery. Oμως φίλε μου, επέτρεψε μου να σε προσφωνήσω έτσι, μην καταστρέφεις τις εξαιρετικές σου φωτογραφίες - τοπία με την τεράστια υπογραφή σου υδατογράφημα. Δεν νομίζω ότι θα αμφισβητηθεί η πατρότητα της φωτογραφίας εάν τεθεί ενα πιο διακριτικό copyright.Μην χαλάς την ομορφιά του έργου σου !

Σε ευχαριστώ που με ταξιδευεις στις θαλασσες των ονείρων μου και περιμένω νέες φωτογραφίες σου απο τα σκανδιναυικά σου ταξίδια.

Πάντα με καλοπροαίρετη διάθεση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Crossing με τον έρωτα μετά από 5 χρόνια, το Superspeed 2, το οποίο θαρρώ πως βρίσκεται στην ίδια καλή κατάσταση με τότε. Εδώ μπορεί να δει κανείς μερικές φωτογραφίες από τον πλου μαζί του. Η παρακολούθηση των αφιξοαναχωρήσεων αυτού και του αδελφού του στο Hirsthals είναι απόλαυση 😍 😂

 v2?webp=true&sig=88a50983e16d0b07d57e048  v2?webp=true&sig=e4f5d5a58bb031f48e96c4d

Link to comment
Share on other sites

Να πω τη μαύρη αλήθεια, όσο εντυπωσιακό είναι εξωτερικά, τόσο αντικούκου:D είναι εσωτερικά κατά τη γνώμη μου. Γνώμη έχοντας ταξιδέψει μαζί του πρίν μερικά χρόνια εννοείται, δεν το λέω με βάση τις φωτογραφίες. Και το αναφέρω υπό την έννοια ότι βλέπεις την εξωτερική εμφάνιση και χρωματισμό τα οποία είναι διαστημικά, πανέμορφο για βορειοευρωπαικό φέρρυ που είναι κατά κανόνα χρηστικά, ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό στην όψη. Ε, με τέτοιο περιτύλιγμα σε φτιάχνει να μπείς και στο ψαχνό, ολόκληρη Gisele:rolleyes: έχεις μπροστά σου και σε φωνάζει.

 

Και βλέποντας το εσωτερικό, αντί για Gisele σου βγαίνει μια αδελφή Μαγγίρα με πολύχρωμη αμφίεση:). Φθηνά υλικά γενικά, πλήν όμως καλοδιατηρημένα. Πολυχρωμία σε βαθμό κακουργήματος, περίεργη διαρρύθμιση, πολλά σημεία του πλοιου που δεν έχεις πρόσβαση γιατί είναι κάποιου είδους exclusive χώρος για business ταξιδιώτες, φορτηγατζήδες κ.ο.κ. Η ιδέα της ταξικής διάρθρωσης μου θυμίζει αεροπλάνο που είναι χωρισμένο σε first, business, κλπ. Έχει το μεγαλύτερο super market που έχω δεί σε βαπόρι, ανταγωνίζεται το Σκλαβενίτη της γειτονιάς σας και δυστυχώς καλύπτει όλο το ντέκ σχεδόν από τη μέση και μπρός(εννοώ το ντέκ που βρίσκεται αμέσως πάνω από το πάνω γκαράζ).

 

Μερακλίδικο όμως το γεγονός πως στο ταξίδι μου, βγήκε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα για το γεγονός ότι κροσάραμε κάποιο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean. Πραγματικά απίστευτο! Γενικά όμως, πολύ πιο όμορφο να το βλέπεις, παρά να το ταξιδεύεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 years later...

Για να ρίξουμε και ένα βλέφαρο στο Superspeed 2, από άφιξη και αναχώρηση στο απαίσιο Hirtshals της Δανίας. Μάλιστα βλέπουμε να έχει ανοίξει το visor για να πέσει με την πλώρη, όπως και σε όλες του τις προσεγγίσεις στο Δανέζικο λιμάνι. Περνάμε στην αναχώρηση όπου το πλοίο γυρνά μπροστά μας, νομίζω πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρεί πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...