Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ «ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ» στις 31-03-2012
 

 

Μηχανική βλάβη στη δεξιά μηχανή παρουσίασε , πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ–Ο/Γ «ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 9344, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σάμη για Πισαετό – Αστακό.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 08:30 από την Σάμη, όπου επέστρεψε στις 11:10 αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 43 επιβάτες.
Από την Λιμενική Αρχή Σάμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.


Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμη Κεφαλληνίας

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο τουΕ/Γ-Ο/Γ ''ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ'' Ν.Π. 9344 για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Ειδικότερα, ανωτέρω μηχανική βλάβη παρατηρήθηκε κατά την προετοιμασία απόπλου του ''ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ'' με προορισμό την Ιθάκη και πριν ξεκινήσει η διαδικασία επιβίβασης του κοινού.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Αργοστολίου και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου στο Ιόνιον Πέλαγος στη Σάμη Κεφαλληνίας στις 21/07/16

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ'' Ν.Π. 9344 ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Σάμης προερχόμενο από λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας παρουσιάστηκε βλάβη στον δεξιό έλικα του πλοίου.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

Πηγη: ΥΕΝ

Το Ιονιον Πέλαγος ήρθε στο ναυπηγείο του Παναγιωτάκη στις 22/07/16 για να βγει έξω να δουν το αποκαταστήσουν τη βλάβη και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στα δρομολόγια του.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

συμφωνα με αναρτηση του πρακτορα του στην Ιθακη (Σταυρος Δελαπορτας -Delas Tours) εκτος δρομολογιων σημερα και πιθανον και αυριο, λογω βλαβης.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη στο Ε/Γ – Ο/Γ Ιονιον Πέλαγος στη Σάμη

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ” Ν.Π. 9344, ότι κατά τον απόπλου από λιμένα Σάμης για λιμένα Αστακού διαπιστώθηκε βλάβη στην δεξιά ρεβέρσα του πλοίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και επιθεώρησης του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

το πλοιο εχει βλαβη και θα αντικατασταθει απο το βασος κ, συμφωνα με ανακοινωση στο fb, του πρακτορα στο Θιακι, Σταυρου Δελλαπορτα

Quote

Ανακοίνωση!
το F/B IONIO PELAGOS από αύριο (Πέμπτη) 5-3-2020 θα αντικατασταθει από το ανοιχτού τύπου Ε/ΓΟ/Γ ΒΑΣΟΣ λόγω βλάβης του πρώτου.Το Βάσος θα αναχωρήσει από Πίσω Αετο κανονικά στις 09:00 για Σάμη και Αστακό.
Η εταιρία φροντίζει να αποκατασταθει η βλάβη το συντομότερο ώστε το καράβι να επιστρέψει στην γραμμή σε εύλογο χρονικό διάστημα. θα υπάρξουν μικροαλλαγές στα δρομολόγια και στις ώρες αφίξεων / αναχωρήσεων. θα ενημερώσω αύριο το πρωί

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 4/2/2020 at 9:32 PM, proud_ionian said:

κατι η βλαβη κατι η υγειονομικη κριση, βλεπω να μενει ολον τον απριλη ο βασος

 

Just now, proud_ionian said:

ως 30/4 λεει ο πινακας

ειμαι περιεργος αν εχει αποκατασταθει η ζημια στο πελαγος και απλα περιμενει να περασει η κριση ή δεν ειναι καν έτοιμο, ειτε λογω κρισης, ειτε λογω σοβατοτητας της ζημιας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
On 4/12/2020 at 3:40 PM, proud_ionian said:

ειμαι περιεργος αν εχει αποκατασταθει η ζημια στο πελαγος και απλα περιμενει να περασει η κριση ή δεν ειναι καν έτοιμο, ειτε λογω κρισης, ειτε λογω σοβατοτητας της ζημιας

και ως δια μαγειας, η ζημια στο στροφαλο αποκατασταθηκε και το πλοιο επιστρεφει στα δρομολογια του την 05/6, τη μερα που ξαναξεκινα το ΠΣΙ.

ετσι δηλωσε ο δημαρχος ιθακης στο fb

Quote
Ο Stanitsas Dionisis είναι με τον Thanasis Livitsanis και 10 ακόμη.
42 λεπτά · 
 

Σας ανακοινώνουμε οτι μετά απο επικοινωνία με την εταιρεία levante ferries απο την Παρασκευή 05-06-2020 ξεκινά ξανά η ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη-Σαμη-Πατρα με το πλοίο Κεφαλονια.
Την Παρασκευή 5-6-2020 ξεκινά τα δρομολόγια του και το Ιόνιο Πέλαγος με την γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Αστακός.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ- Ο/Γ Ιονιον Πέλαγος στη Σάμη Κεφαλονιάς

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Αστακού για Σάμη – Πίσω Αετού Ιθάκης παρουσιάστηκε δυσλειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής λόγω βλάβης υπερσυμπιεστή.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σάμης και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες με προορισμό την Ιθάκη προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Υ.Γ: Το ΥΕΝ δεν κάνει το κόπο να αναφέρει το όνομα του πλοίου

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...