Jump to content
Shipfriends

Ras Doumeira (Ν. Πειραιώς 2944)


Recommended Posts

Παλιά, βέρα Σαλαμινιώτικη παντόφλα η ΠΑΝΑΓΙΑ, κατασκευασμένη το 1967 στο ναυπηγείο (σύμφωνα με δημοσίευμα της εποχής από τα Ναυτικά Χρονικά), Αναστασιάδη - Τσορτανίδη του Περάματος, εκεί δηλαδή που το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα κατασκευάστηκαν και τα δύο Tourist Ferry Boat.

To ΠΑΝΑΓΙΑ έφερε αριθμό νηολογίου Ν.Π. 2944, ενώ δεν μπόρεσα να βρω ΙΜΟ number. Ταξίδεψε όλα του τα χρόνια στις γραμμές της Σαλαμίνας, από όπου αποδρομολογήθηκε οριστικά το 2002 με την συμπλήρωση 35ετίας. Σύμφωνα με (όχι απόλυτα σίγουρες) πληροφορίες, πιθανόν κόπηκε λίγο καιρό αργότερα στην Ελευσίνα.

Φωτογραφία, από τους γκουρού του αντικειμένου (ακούς Αντώνη ??? :D ) αναζητείται !!!

-----------

(1967, ex- Παναγία)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Βλεποντας την φωτογραφια του ΠΑΝΑΓΙΑ θυμηθηκα αυτο εδω το ποστ του nick the greek.

Κανοντας συγκριση των δυο φωτογραφιων νομιζω οτι θα συμφωνησετε ολοι οτι προκειται για το ιδιο πλοιο.Ειναι χαρακτηριστικά και τα ανοιγματα στο πλαι αλλα και το deck το οποιο προς τα πρυμα κατηφοριζει λιγο.

Δυστυχως εξακολουθουν να μην υπαρχουν επίσημα στοιχεία στο internet αλλα θεωρω παρα πολυ δυσκολο να υπηρχε ιδια παντοφλα και να μην ειναι το ΠΑΝΑΓΙΑ η συγκεκριμενη

Παραθετω και την φωτο απο το shipspotting για να ειναι πιο ευκολη η συγκριση.Να θυμισω οτι η φωτο ειναι του Brian Crocker

post-1819-0-34269600-1332160466_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Παναγία (Ν.Π. 2944)

(1967, later- Ras Doumeira)

Καταπληκτική η φωτογραφία που μας παρέθεσε ο miko mission, από μία παντοφλίτσα που δεν είχαμε ματαδεί. :)

Όπως επίσης καταπληκτικό το .....μνημονικό του polmyt, που συσχέτισε την παντόφλα από το shipspotting, με το ΠΑΝΑΓΙΑ της Σαλαμίνας.

Και βέβαια, δεν χωράει απολύτως καμμία αμφιβολία, συγκρίνοντας τις δύο φωτό, ότι πρόκειται για το ίδιο πλοίο. Η χαρακτηριστική υπερκατασκευή του ΠΑΝΑΓΙΑ, είναι η ίδια με του RAS DOUMEIRA από το Djibouti, έστω και αν του προστέθηκε ένα deck ακόμα.

Σημ. Ευτυχώς που στο ποστ το οποίο άνοιξε το παρόν θέμα, είχα κρατήσει επιφυλάξεις ως προς το αν ήταν σωστή η πληροφορία που είχα ότι το πλοίο είχε διαλυθεί στην Ελευσίνα. :P

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ένα βίντεο από το 2016 μας δείχνει στο βάθος την παντόφλα πλαγιοδετημένη στο λιμάνι του Τζιμπουτί. Τουλάχιστον ως εκείνο το σημείο ήταν εν ζωή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...