Jump to content
Shipfriends

Queen of the Oceans (ΙΜΟ 9169550)


Recommended Posts

Ένα πολύ όμορφο σκαρί της P&O Cruises, το Oceana, κατέπλευσε χθες στον Πειραιά. Είναι ναυπηγημένο το 2000 από τη Fincantieri, αρχικά για το brand-name "Princess Cruises" του ομίλου, ενώ το 2002 πέρασε σε αυτό της "P&O Cruises" με το σημερινό όνομα. Έχει μήκος 261,30μ., πλάτος 32,25μ., φιλοξενεί έως και 2272 επιβάτες και φέρει σημαία Βερμούδων. Όμοφη πλώρη και εντυπωσιακός καθρέφτης με φιμέ γέφυρα. Δεν προβλέπεται να το δούμε στον Πειραιά ξανά τη σεζόν που διανύουμε.

 

6977340049_d76a797591_b.jpg

(2000, ex- Oceana, Ocean Princess)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 4 years later...

Η P & O Cruises ανακοίνωσε ότι το Oceana θα δραστηριοποιηθεί στο Ντουμπάι για ένα πρόγραμμα fly & cruise στο Περσικό Κόλπο. Για το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 10 και 4 Απριλίου του 2019, το Oceana θα πραγματοποιεί 10ημερες κρουαζιέρες από το Ντουμπάι προς το Sir Bani Yas Island, Manama, Khasab, Dubai, Abu Dhabi, Salalah and Muscat. Εάν το επιχείρημα στεφτεί με επιτυχία την επομένη χρονιά θα δραστηριοποιηθεί ξανά από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη στο Κ/Ζ Oceana στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον πράκτορα του Κ/Ζ “OCEANA” σημαίας Βερμούδες, ότι απεβίωσε χθες ένας 86χρονος αλλοδαπός επιβάτης του πλοίου. 

Ο θάνατος του βεβαιώθηκε από τον ιατρό του πλοίου και η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Ασθένεια αλλοδαπής επιβάτιδος του Κ/Ζ Oceana στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου “OCEANA” σημαίας Βερμούδων, για περιστατικό ασθένειας 22χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.

Η ανωτέρω, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη, ενώ το ανωτέρω κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε με προορισμό το λιμένα Ντουμπρόβνικ Κροατίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Θάνατος επιβάτη στο Κ/Ζ Oceana στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για θάνατο 62χρονου επιβάτη του Κ/Ζ “OCEANA” σημαίας Μπαχαμών στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ το πλοίο ελλιμενιζόταν στον τουριστικό λιμένα Ρόδου.

Στον 62χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό του πλοίου  όπου δεν ανταποκρίθηκε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Γνωρίζουμε τιμή που το πουλάει η P&O;Πάντως οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου που έχουν πολλά χρόνια πελατεία και είναι εδραιωμένες(βλ Celestyal) αντιμετωπίζουν τρομερό πρόβλημα. Πως ένας νέος παίχτης τολμάει κάτι τέτοιο,εμένα μου προκαλεί εντύπωση και κρατάω μικρό καλάθι. Μπορεί το Oceana να το γδύσει ο Ηλιο και να το στείλει στο Αλή Αγά.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι νομίζω προφανές ότι ο ηλιοπουλος θα αγοράσει σε τιμή scrap ή σχεδόν scrap.... αν αγοράσει τελικά... οπότε θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή...

Link to comment
Share on other sites

Εντυπωσιακό, ακόμη κι αν μείνουν μόνο στο Oceana. Παρεμπιπτόντως η Tradewinds επιβεβαιώνει σήμερα αυτό που πιθανολογήσαμε παραπάνω, η τιμή αγοράς δηλαδή είναι λίιιγο πάνω από το σκράπ. Αν ξέρει κανείς το lightweight του πλοίου, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση.

Link to comment
Share on other sites

@Nick the Greek

Γύρω στους 28500 τόνους σίδερο. 

Ένα 10αρι+- θα πληρώσει περίπου ο αγοραστης. 

Μη το δέσετε 

As agents only... 

Να προσθέσω ότι ο Ηλιόπουλος δεν είναι ο αγοραστης.. Αλλά Κινέζοι τώρα τι βγάζει οποίος κάνει το μεσάζοντα δεν γνωρίζω 

Edited by Nereus
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...